Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pojken kommer hem

Johanna Garås blogg

Fernando Torres debuterade för Atlético de Madrids A-lag som 17-åring 2001.

Han spelade i sitt hjärtas lag under sex års tid innan han flyttade till England och Liverpool.

I kväll kommer han tillbaka till sitt hem, till Vicente Calderón, för att spela för första gången sedan 2007.

 

På motståndarbänken finns den före detta lagkamraten Diego Simeone som han spelade ihop med 2003-2005 då argentinaren gjorde sin andra runda i klubben.

30-årige Torres, som fortfarande kallas för ”El Niño”, Pojken, i Spanien ville inte lottas mot Atleti – både av fotbollsmässiga och känslomässiga skäl.

I en intervju med El Mundo blossar minnena upp:

– Jag vet hur det är att vara på Calderón. Jag var där som tioåring den dagen då man vann ligan mot Albacete, dagen då man tog dubbeln. Jag satt i trappan för det fanns inga platser över. Jag vet hur den här arenan är när den svämmar över av hopp och glädje. Det kommer vara ännu häftigare nu i semifinalerna än vad det var mot Barça.

Annons

Fråga: Hur upplevde du kvartsfinalsegern mot Barcelona?

– Det var en triumf för värden som uppoffring, ödmjukhet och teamwork sammanbakade med personen Simeone som har lyckats förena alla delar i klubben. Det han har gjort går inte ens att värdera så stort är det. Vi som varit på insidan trodde inte att det var möjligt att lyckas genomföra det så snabbt. Utan Simeone skulle det här vinnar-Atlético vara en omöjlighet.

Torres ser Atlético, som toppar La Liga med fyra omgångar kvar, som värdiga ligamästare.

– Fotbollen vore mycket orättvis om inte Atlético blir mästare.

Fråga: Hur skulle du fira det?

– Jag skulle bli jätteglad för alla spelare, för tränarstaben som jag känner väl, och för fansen. För i så fall skulle fotbollen ge de där värdena större tyngd än pengar. Det normala är att det inte går. Det är ett lag som inte är konstruerat att bli mästare. A priori. För jag är övertygad om att Simeone och spelarna har pratat om att “varför skulle inte vi kunna vinna i morgon, varför skulle inte vi kunna vinna nästa och nästa…”

Annons

 

Fernando Torres kontrakt med Chelsea går ut 2016. Han blir fåordig när ämnet kommer upp i intervjun.

– Jag tar en match i taget men jag har två år kvar på kontraktet och det är framtiden.

***

Dagens Marca ber Diego Simeone upprepa segrarna mot Mourinho i fjolårets cupfinal samt finalsegern i europeiska supercupen mot Chelsea:

”En gång till, Cholo”

***

I femminutersprogrammet Veckans La Liga tittar vi den här veckan på La Ligas största floppar, snackar Messi och tippar slutsegrare.

Se programmet HÄR.

Publicerad 2014-04-22 17:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto