Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ovärdiga vinnare?

Johanna Garås blogg

Det råder ingen tvekan om att det finns ett lag som har större stöd än det andra i morgondagens match på Camp Nou: är man inte Barçasupporter så håller man på Atlético de Madrid. Så enkelt är det.

När Real Madrids anhängare får välja är svaret förstås givet – mycket hellre jubel i grannkvarteret än i Kataloniens huvudstad. Då radioprogrammet El Larguero gjorde en enkät på Madrids gator häromdagen och det var inte en enda ”madridista” som höll på Barça.

Det är egentligen inte så konstigt.

Simeones lag har visat spanjorerna och världen att det är möjligt att hota de två jättarna trots att man bara har en fjärdedel av deras budgetar.

Annons

Och man har gjort det genom att spela en underhållande, kraftfull och viljestark fotboll, och lyckats behålla ödmjukheten längs hela vägen.

Skulle Atlético falla på målsnöret har laget ändå gjort en fantastisk säsong. Man har tagit hela 89 poäng, bara släppt in 25 mål (20 nollor!) och gjort 76 mål – utan Falcao, som förra året gjorde 28 av ligamålen.

Men varken stödet utifrån eller säsongens positiva siffror spelar någon roll när matchen väl sätter igång inför omkring 97000 hemmasupportar och 477 bortafans på Camp Nou.

Barcelona kan mycket väl vinna den här finalen. Man har erfarenheten, man har fortfarande en högre högstanivå än Atleti, man har individerna som kan avgöra, och man får tillbaka de tidigare skadade nyckelspelarna Piqué, Neymar och Jordi Alba. Dessutom meddelande klubben idag att Messi kommer förlänga sitt kontrakt.

Annons

Snacket om att Barcelona inte skulle förtjäna att vinna ligan köper jag inte.

Visst har laget stundtals varit ruskigt bleka men det som räknas i slutändan är hopsamlade poäng. Barcelona har besegrat Real Madrid i bägge ligamötena i år och skulle vid seger i morgon ha tagit fyra av sex poäng mot Atlético. Inbördes avgör som bekant.

– Den som vinner förtjänar titeln. Varför skulle inte kunna förtjäna den? Vi toppade tabellen hur många omgångar som helst, vi har sprungit, vi har lidit, vi har misslyckats. Alla har gjort det, de också. Jag fattar inte varför inte vi skulle förtjäna den. Vi har kämpat som alla andra, som Real Madrid och som Atlético, och vi vill också vinna den här ligan. Det lag som hamnar högst upp förtjänar den, så är det bara, sa Andrés Iniesta igår.

”Hur många omgångar som helst”, som Iniesta var inne på är 22 mot Atléticos 17 i topp.

Annons

 

Barcelona har gjort 99 mål i årets liga men mötet med Atlético på Vicente Calderón slutade 0-0.

Faktum är att lagen tillsammans bara har gjort fem mål på de fem matcher de spelat mot varandra i år:

• 1-1 och 0-0 i supercupen.
• 0-0 i ligan.
• 1-1 och 1-0 i Champions League.

Hur det går i morgon?

Ingen jävla aning.

Jag hoppas på en underhållande match utan kontroverser eller felaktiga avgörande domslut.

Den 19 februari 2012 frågade jag mig, i den HÄR artikeln, hur länge Simeone-effekten skulle hålla i sig.

827 dagar senare sitter jag här och undrar om den kommer hålla i sig åtminstone åtta dagar till.

Må bästa lag vinna.

How you doin?

 

Publicerad 2014-05-16 16:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto