POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Svarta rubriker

Nähä.

Det där gick ju inte alls som jag trodde.

Hatten av till ett sprudlande, ungdomligt och underhållande Holland och Van Gaal, som prickade taktik och uppställning alldeles perfekt. De klädde av spanjorerna så fullständigt i andra halvlek att jag undrat om spelarna kommer kunna hitta sina kläder igen.

Många av dem har aldrig blivit så här förnedrade på en fotbollsplan tidigare. Och de flesta av dem som var på planen tillhör framtiden för Spanien, inte minst de två virriga hönsen i mitten där bak. Oroväckande minst sagt.

Jag är mycket nyfiken på hur Vicente del Bosque kommer ställa upp mot Chile. Petar han majoriteten i detta så utspelade gäng eller vill han ge dem chansen att visa att det var en engångsföreteelse?

1-5!

Madre mía.

***

Jag funderade igår kväll på hur hårda de spanska medierna skulle vara efter insatsen. Under framgångsåren har en stor portion ”objektivitet” bytts ut mot okritisk hejaklacksjournalistik. Skulle de våga sänka sina gullgossar och den så omtyckte förbundskaptenen Del Bosque?

Jag har inte hunnit läsa eller lyssna på några analyser än men tidningarnas framsidor pryds av starka känslor och hårda uppmaningar:

marca

 ”Ordna detta!”

as

”Fullkomlig katastrof”

 

elmundo

”Förudmjukelse”

 

mundodep

”Fredagen den 13”

 

sport

”Löjeväckande inledning”

larazon

“Spanien utanför sin vinnarcirkel”
(alternativt: ”Spanien ur balans”)

elperiodico

”Röda av skam”

 Jag återkommer med fler reaktioner under dagen. (Skrolla ner!)

Här är käftsmällen/uppvisningen igen:

UPPDATERING:

De spanska spelarna tar förlusten som ett kollektiv och vägrar peka ut enskilda syndare.

Iker Casillas bad efter matchen om ursäkt för sin skitinsats, Xavi bad folket om fortsatt stöd, och Sergio Ramos försökte se ljuset i mörkret. Mittbacken var inne på att negativa tankar dök upp vid 1-3, att det kändes som om inget alls funkade. Ramos sa att han hoppas att det handlade om en enskild olyckshändelse, att de kan resa sig till onsdagen. Xavi sa att matchen mot Chile är ”på liv och död”.

Expertanalyserna då?

Tungviktaren Ramón Besa i El País skriver: ”Spanjorerna såg ut som ett gäng veteraner i jämförelse med de unga holländarna.” Han avslutar med: ”Till attack, nu finns inget att försvara.”

Orfeo Suárez i El Mundo ifrågasätter om valet av Curitiba som bas, där det är 20-grader kallare än i Salvador, verkligen var det rätta.

Generellt är tyckarna överens om att laget blev för utsträckt och att ingen spelare var kapabel att lyfta laget.
Ytterbackarna får stryk. Jordi Alba är ur form efter en skadedrabbad säsong och Azpilicueta håller inte, Blind fick för mycket utrymme på vänsterkanten. In med Juanfran!

De flesta verkar eniga om att Busquets eller Xabi Alonso ska ut för att ge plats åt en offensiv mittfältare/anfallare till. Ett förslag lyder Xavi och Iniesta ihop framför en defensiv mittfältare, med Silva eller Pedro samt Villa och Torres i anfallet.
Många vill ha in Koke och Cesc. Och att Javi Martínez ska in istället för Piqué.

De är lite oense kring Casillas vara eller inte vara. Han har ju räddat dem så många gånger förut. Santi Cañizares, den förre landslagsmålvakten, anser att incidenten vid 1-3-målet och den efterföljande varningen satte griller i huvudet på Casillas och fick honom ur spel.

Generellt sätt så är humöret långt nere på botten av Medelhavet men tron på laget är stor och hoppet har inte övergett spanjorerna.

iniesta

Blev Andrés Iniesta verkligen av med 13 bollar igår? Vart är världen på väg!

Publicerad 2014-06-14 kl 09:58
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå