Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Brödernas dröm uppfylls

Johanna Garås blogg

En av övergångarna inom La Liga som jag tycker ska bli väldigt kul att följa är Jonathan Dos Santos som gått från Barcelona till Villarreal.

En stor anledning är att storebror Giovani redan finns där.

Skärmavbild 2014-08-03 kl. 09.30.01

– Jag är väldig glad för det är en dröm som vi har haft sedan vi var små. Här i Villarreal är alla alltid väldigt välkomnande och så har det varit för oss också, säger storebrorsan Gio.
– Jag visste om att Villarreal var intresserade och sa till min bror att han skulle komma hit. Han hade bättre erbjudanden rent ekonomiskt men han tänker längre än så. Han vill lyckas och vet att här har han de bästa möjligheterna att göra det. Villarreal är ett lag med liknande stil som Barça. Vi gillar att behandla bollen väl och vi har bra kvalitet på mittfältet.

Annons

Bröderna kom tillsammans till Barcelona 2002 men ingen av dem lyckades slå igenom där. Gio stack till Tottenham redan 2008.

Igår spelade de för första gången ihop i ”den gula ubåten” då Villarreal enkelt besegrade Middlesbrough med 2-0. Gio startade medan Jona kom in i andra halvlek.

zzz

Mittfältaren Jonathan fick mycket begränsat med speltid i Barça, var bara delaktig i 29 A-lagsmatcher under de fem senaste säsongerna. Dessutom slet han av korsbandet i oktober 2013.

Den desto mer kände anfallaren Giovani, som har flyttat runt rejält i fotbollsvärlden, stod däremot för en stark men lite ojämn första säsong i Villarreal. Laget imponerade dock rejält med en sjätteplats som nykomlingar och ser konkurrenskraftiga ut även i år.

Marcelinos Villarreal ska möta Swansea, Sassuolo och Zaragoza innan det är dags för ligapremiären borta mot Levante. Eftersom träningsmöjligheterna i Leeds, där man skulle ha tillbringat nästa vecka, inte höll tillräckligt god standard har laget valt att flyga hem och träna där istället.

Annons

Skärmavbild 2014-08-03 kl. 09.34.17

Skärmavbild 2014-08-03 kl. 09.33.02

Slutligen skänker jag en tanke till brödernas mexikanska mamma Liliana (pappa Zizinho är brasse) som födde Giovani den 11 maj 1989 – och Jonathan den 26 april 1990…

zizinho

Publicerad 2014-08-03 11:04

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto