Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Domedag för Casillas

Johanna Garås blogg

Två saker ska bli extra intressanta att följa i kvällens supercupfinal i Cardiff (sorry Sevilla):

• Hur löser Carlo Ancelotti tomrummet efter Ángel Di María på mittfältet i år?

Argentinaren var ju oerhört viktig både i defensiven och offensiven. Ancelotti ville absolut inte bli av med honom. Toni Kroos och James Rodriguez, som kommer få debutera, köptes knappast in för sina defensiva styrkor. Det lär bli tysken som får förändra sitt spel och anpassa sig för lagets bästa – med större uppoffring (läs: löpning) längre ner i planen än tidigare.

Duon får sällskap av Luka Modric i kväll. Xabi Alonso är avstängd i Cardiff och Asier Illaramendi håller helt enkelt inte måttet. Sami Khedira kan fortfarande komma att lämna klubben innan månadens slut.

Annons

Skärmavbild 2014-08-12 kl. 11.11.32
• Avgör Iker Casillas insats mot Sevilla om han blir nummer ett eller två den här säsongen?

Igår höll kaptenen sin första presskonferens sedan Brasilien. Han visade med sitt kroppsspråk hur trött han var på alla frågor kring hans form och status i klubben men ändå svarade på alla frågor.

33-åringen anser inte att han har allt att vinna eller förlora i och med den här matchen. Och han sa att det inte stör honom att bli ifrågasatt.
– Jag gömmer mig aldrig. Jag har inget att klaga på. År efter år försöker jag att ge allt för att göra bra ifrån mig med målet att vinna en plats i startelvan.

iker

Någon journalist frågade om Casillas just nu upplevde sin sämsta period i karriären, efter bänkningen i ligan förra säsongen, missen i CL-finalen och fiaskot i VM.
– Inte alls. Jag måste erkänna att jag inte har nått upp till min bästa nivå i de senaste viktiga matcherna men jag har varit med om värre stunder och lärt mig mycket av dem.

Annons

Ancelotti, som satt bredvid kaptenen på podiet, fick frågan om han hade bestämt sig angående vilken målvakt som kommer bli hans nummer ett i ligan.
– Jag vet inte det än. Eller så vet jag det och väljer att inte säga det till dig, sa han och log.

Avspark klockan 20:45 i TV10.

Publicerad 2014-08-12 11:29

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto