Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Saúl som Raúl

Johanna Garås blogg

Spänningen lever i den spanska supercupen efter gårdagens 1-1 mellan Real Madrid och Atlético Madrid.
Se sammandrag HÄR.

Det roligaste inslaget i startelvorna tycker jag att gästerna stod för med Saúl Ñíguez till höger på mittfältet. (Hela fyrmannamittfältet var egna produkter!)

elvan

Det var en ovan position för 19-åringen, som brukar spela centralt, men han gjorde okej ifrån sig. I den 57:e minuten byttes han ut mot nyförvärvet Antoine Griezmann.

– Varje match, varje minut, som jag spelar i Atleti-tröjan känns som en final. Det är mitt jobb att alltid göra mitt bästa. Om tränaren säger att jag ska spela på kanten så gör jag mitt bästa där för att hjälpa laget. Jag måste vara fokuserad, ge allt, lära mig och fortsätta utvecklas, sa han efteråt igår.

Annons

– Jag tycker att han påminner mycket om Koke, som också spelade centralt. Han har kreativiteten, skottet, är bra på huvudet… Han är ung och kan hjälpa oss det här året, sa Diego Simeone.

Saúl (det uttalas som Raúl – och efternamnet “Njiiges”) kom faktiskt till Atlético Madrid från Real Madrid. Det var sommaren 2008 då han var 14 år.
Han fick träna med A-laget redan som 15-åring och debuterade som 17-åring när han fick sju minuter i Europa League-matchen mot Besiktas i mars 2012.

Saúl kommer från en riktig fotbollsfamilj.

familjen

Pappa José Antonio var anfallare i Elche på 80-talet medan storebröderna Aarón, 25, spelar i Elche och Jony, 29, återfinns i portugisiska Rio Ave.
– Där är många i fotbollsvärlden som jämför honom med Gerrard, han i Liverpool, för hur han läser spelet, för tekniken och för att han har samma jävlaranamma och även offrar sig för laget, sa pappan efter yngstingens EL-debut.

Annons

Ifjol var Saúl utlånad till Rayo Vallecano och fick mycket speltid under Paco Jémez, även som mittback.

Bröderna intervjuades förstås i tv efter Elche-Rayo förra säsongen.

Skärmavbild 2014-08-20 kl. 08.22.22

Tydligen följde Manchester United och Arsenal Saúl förra säsongen men han skrev i februari på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2019.

Det är inte säkert att Saúl blir kvar i Atlético den här säsongen eftersom han inte nöjer sig med några få inhopp. På Simeone låter det ju i alla fall som att han räknar med 19-åringen.

Returen i supercupen spelas på fredag klockan 22.30.

***

Fint att Athletic Club fick med sig ett bra resultat hem från Neapel igår.

Baskerna ska vara mycket nöjda med 1-1 eftersom Napoli hade klart flest målchanser. Se sammandrag HÄR.

mundodeportivo_bizkaia.750

***

FIFA-domen mot Barcelona står fast.

Klubben får från och med den 31 augusti inte värva spelare förrän i januari 2016.

Annons

Det är såklart därför man har handlat som galningar i sommar. Gissningsvis hinner man klämma in någon spelare till före månadens slut. En högerback till exempel.

Barcelona har meddelat att man tänker överklaga till idrottens skiljedomstol CAS/TAS.

”FC Barcelona may not in any way share a resolution that is an affront to the spirit of our Masia, a world renowned example of academic, human and sporting education.”

Lite fånigt kan jag tycka. Ja, ni har en fantastisk akademi men ni har gjort fel. Acceptera det, rätta till det – och gå vidare.

barcelona

 

Publicerad 2014-08-20 15:19

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto