Jag missade gårdagens fyra matcher eftersom jag förflyttade mig från Stockholm till klacken på den italienska stöveln.

Hit.

10406577_10152435441421026_1929323055176724978_n

(Förlåt.)

Nu har jag kollat ikapp och konstaterar att de sex första målen, i de tre första matcherna, gjordes av La Liga-debutanter.

Först ut var Málaga-Athletic där Liverpool-lånet Luis Alberto gjorde matchens enda mål. Hemmalaget lyckades hålla undan tror att man fick två spelare utvisade. Athletics målvakt Gorka Iraizoz fick dessutom ett nickmål på övertid bortdömt.
Se ett sammandrag HÄR.

***

Mötet mellan Sevilla och Valencia, som bör slåss om CL-platserna, slutade 1-1. Det blev en oerhört jobbig debut för gästernas Rodrigo De Paul som åstadkom det snabbaste röda kortet för en debutant i La Liga någonsin. han hade inte ens varit på planen i en minut. Se incidenten HÄR.

Lucas Orbán hade en desto roligare ligaebut när han som inropade lyckades brösta in 1-1 i den 88:e minuten.

Sammandrag HÄR.

***

Det var tränarderbut för både Joaquín Caparrós och Víctor Fernández, och trots att Deportivo tog ledningen så vann hemmalaget efter mål av Rubén Rochina och Jean-Sylvain Babin.

Se sammandrag HÄR.

Trist att Caparrós inte ens hade tagit ut Daniel Larsson i truppen.

***

I 23-matchen fick Espanyols Anaitz Arbilla fick sitt andra gula efter en halvtimmes spel.
Kaptenen Fernando Soriano gav hemmalaget ledningen efter paus men Sergio García kvitterade i slutsekunderna.

Målet gjordes efter klockan ett på natten eftersom man tvingades till ett avbrott i en kvart då en av strålkastarna dog.