Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Aj aj Athletic

Johanna Garås blogg

Det var ju i Vitryssland det skulle vända!

Efter en vidrig månad skulle Athletic Club ta en välbehövlig seger och få pusta ut inför helgens ligamatch borta mot Real Madrid.

Men icke.

elcorreo_guipuzcoa.750

”Athletic har gått sönder”

Ernesto Valverde försökte inte ens komma med bortförklaringar (tidigare har han nämnt otur som en faktor) efter matchen. Alla såg ju att Bate Borisov spelade ut baskerna – på alla plan.

– De var mycket bättre. Vi var ett oigenkännligt lag från första stund. Vi kom in illa i matchen, de var bättre i intensitet, i styrka… Fram till igår hade vi problem av ett fotbollsmässigt slag men idag var hela insatsen mycket svag. Tidigare har vi haft möjlighet att vinna matcherna men inte idag. Fram till igår var jag orolig över resultaten men nöjd med många andra saker. Men nu… Det var längesen vi gjorde en så dålig match, sa en bedrövad Valverde efteråt.

Annons

Kolla på hans reaktion efter att Bate gjort 2-0 HÄR. Han tror inte att det är sant när en Athleticspelare styr in bollen.

deia.750

”Drömmen bleknar”

Vad är det egentligen som har hänt på så kort tid?

För en månad sedan, den 27 augusti, slog ju Athletic Napoli hemma med 3-1 på ett övertygande sätt och kvalade in till Champions Leagues gruppspel. Se HÄR. Tre dagar senare kördes Levante över på San Mamés med 3-0.

Men sedan:
Barcelona (b) 0-2
Sjachtar Donetsk (h) 0-0
Granada (h) 0-1
Rayo (b) 1-2
Eibar (h) 0-0
Bate Borisov (b) 1-2

Sex matcher, fyra förluster och två 0-0 på hemmaplan. Athletic ligger på 18:e plats i ligatabellen efter sju omgångar och sist i “lätta” CL-grupp H.

Aritz Aduriz, som är den ende spelare i laget som har presterat på en okej nivå den här månaden, försökte igår ge svar på vad som hänt och vad som måste ske.

Annons

– Vi är fortfarande samma spelare men vi måste spela med mycket högre intensitet för att kunna tävla på den här nivån. Vi måste tillbaka dit. Borisov slog oss i allt – intensitet, kamp, attityd – och så får det inte vara.

Det är klart att det är lätt att tänka att laget ödslade all kraft på playoffmatcherna och någonstans blev lite nöjda bara med att ha tagit sig till gruppspelet (likt Real Sociedad förra året).

Lägg därtill att man har tappat mycket av mittfältsspelet i och med Ander Herreras flytt till Manchester. Valverde har verkligen experimenterat med plats- och spelarbyten på mittfältet men inget har varit lyckosamt.

Att prestera i medvind är lätt men nu, med självförtroendet i botten, ska det verkligen bli intressant att se om och i så fall hur Athletic tar sig ur det här. Det här är spelarna som ska göra det. Man har inga skadade frälsare som kan komma tillbaka.

Annons

En storförlust på Bernabéu på söndag vore förstås förödande för laget och Valverdes framtid.

Klarar de av att resa sig?

athletic

Publicerad 2014-10-01 15:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto