POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Lång intervju med Ancelotti

Dagens Marca pryds av Carlo Ancelotti, som i går kväll gjorde en lång intervju med radioprogrammet El Partido de las 12.

Lyssna och titta på den i sin helhet HÄR.

marca.750

”Om en president skulle be mig spela en viss spelare så skulle jag nog dra”

Ancelotti hade inför CL-finalen i våras lovat i radioprogrammet att han skulle komma tillbaka om Real Madrid vann La Décima.

Så här skålar han med medarbetaren Tomás Guasch:

Skärmavbild 2014-10-14 kl. 10.26.52

 

Italienaren svarade på massor av frågor och var sitt vanliga lugna och sympatiska jag.

Jag har översatt de flesta av frågorna och svaren här nedan:

– Inledningen på säsongen var lite komplicerad, vi hade problem på försäsongen eftersom vi inte hade tid att förbereda laget väl. Nu är laget i fysiskt bra form eftersom vi har använt den här delen av säsongen till att träna.

Ancelotti tycker inte att kvaliteten på truppen har förändrats jämfört med förra säsongen. Han upprepar i intervjun att Di María stack i jakt på mer pengar och att han stöder klubbens beslut att släppa argentinaren.
Vad gäller Xabi Alonso ser tränaren annorlunda på flytten.

– Xabi bad om att få lämna. Han var lite trött och vi lät honom dra eftersom vi hade bra alternativ med Kroos och James. Han har inte förrått oss. Han ville hitta ny motivation och det är nog för mig.

Fråga: Är Cristiano den bäste spelare i världen någonsin?
– Det är svårt att säga eftersom tiderna förändras och tekniken… Men just nu är han bäst i världen. Det går inte att jämföra med Pelé eller Maradona.

Fråga: Får Casillas spelar för att han är en ikon eller för att han förtjänar det?
– Casillas spelar för att jag väljer de spelare som kommer ge allt för att Madrid ska vinna. Han är rätt spelare för Madrids mål.

Fråga: Är de som busvisslar åt Casillas äkta Madridfans?
– De som visslar, jag vet inte. Jag tycker att en spelare kan buas ut om han inte gör sakerna väl; det hände förra året när vi inte spelade bra. Men att vissla bara för att vissla är inte bra. Det är viktigt för en klubb att supportrar och laget håller ihop.

Vem som är förstavalet i Real Madrid har Ancelotti klart för sig:
– Då och då vill jag hålla Keylor motiverad men just nu spelar Iker bra. Vi har släppt in många mål men det har inte varit hans fel. Jag har förtroende för honom och han kommer spela.

Fråga: Vem tar ut laget – du eller Florentino?
– Jag har haft tur att enbart ha haft intelligenta presidenter som inte bara varit stora fotbollssupportrar utan även ägare till stora företag och smarta nog att inte be tränaren om att spela vissa spelare. Om en president hade bett mig att spela en viss spelare så hade jag nog lämnat klubben.

Han trivs i klubben och skulle gärna förlänga sitt kontrakt.

Skärmavbild 2014-10-14 kl. 10.24.49

Apropå på problemen på fasta defensiva situationer svarar han:

– På hörnorna är problemet inte målvakten. Vi har förändrat saker, två spelare i zonförsvar, Cristiano och Benzema, och fem som markerar. Men vi har inget särskilt långt lag. Om de inte markerar rätt så kan det straffa oss.

Är det tuffare i år att hitta balansen utan Xabi och Di María?
– Förra året hade vi problem ändå till Xabi kom tillbaka och Di María anpassade sig. Samma sak i år. Vi måste vänja Kroos och James, som skiljer sig från Di María eftersom han är tio kilo tyngre men väldigt uthållig. Kroos kan helt säkert ersätta Xabi.

Förtjänar Isco mer speltid?
– Han förtjänar att spela alla matcher med tanke på den kvalitet och proffsighet han besitter men han förstås att han befinner sig i Real Madrid.

Är Bale bättre eller sämre än i fjol?
Bale är bättre än vad han var vid samma tidpunkt förra året.

Är Varane nära att bli given i startelvan?
– Det är jättesvårt att välja mittbackspar eftersom det handlar om tre av de bästa i världen. Alla kommer att spela. Varane har framtiden i sina händer i Real Madrid med Pepe…är Pepe. Jag kommer inte ihåg ett enda misstag från hans sida och han har inte tappat huvudet den här säsongen.

Vad skulle du säga till dem som kritiserar Benzema?
– När man talar om en anfallare så pratar man om någon i straffområdet, typ Crespo eller Inzaghi. Men Benzema är annorlunda och han är viktig för vårt spel. Han är en anfallare som drar sig ner i banan och som har kvalitet i bollkontrollen och passningsspelet.

Är Cristiano den bästa spelaren du har tränat?
– Det är inte lätt att säga men jag tror det ja. Jag har även haft Zidane och Ibrahimovic… Många har överraskat mig, Ibra mest av alla. Han är en mycket enkel spelare att ha att göra med, fast kanske inte för Guardiola. För mig är han en vinnare, han hjälpte mig mycket i Paris där det inte var lätt eftersom han var tvungen att göra många saker. Han hjälpte mig att förändra mentaliteten och det var inte lätt.

Plötsligt ringer Ancelottis fru Mariann Barrena in till programmet. Se den delen HÄR.

Hon berättar bland annat att de träffades i en restaurang i London, att han sjunger väldigt bra och att han inte själv vet när det vänstra ögonbrynet åker upp.

mariann

Ancelotti lovar i slutet av intervjun att komma tillbaka till programmet och laga tortellini om laget vinner CL igen.

Publicerad 2014-10-14 kl 11:20
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå