Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kissa på trädet?

deport

Ibland är verkligheten tråkig.

Jag läste på spanska Víctor Fernández säga att Deportivo La Coruña måste ”kissa på trädet” för att få lagets formkurva att vända uppåt.

Tyvärr stod det inte ”mear” (kissa) utan ”menear” (skaka) vilket gör uttalandet mycket tråkigare om än något fräschare.

Men nu har 53-åringen i alla fall försöka skaka det där trädet rejält under landslagsuppehållet för att väcka liv i jumbolaget. Facit såhär långt i ligan: fyra poäng på sju omgångar.

Skärmavbild 2014-10-15 kl. 15.31.20

”Depor” kommer till söndagens möte med tvåan Valencia med fyra raka förluster och klubbens sämsta baklängesmålfacit (19) sedan 50-talet…

Efter debaclet mot Sevilla (4-1) gick presidenten Tino Fernández ut och kritiserade laget offentligt. Han sa i radio att spelarna saknade attityd och intensitet.
– Tabelläget oroar mig ganska mycket eftersom man vill kunna känna ett visst lugn. Jag bryr mig inte om ifall vi har fyra, fem eller sex poäng eftersom det är ganska många lag därnere, men jag oroar mig mer över utvecklingsriktningen. För första gången kämpade inte laget.

Presidentens uttalande togs inte emot så bra av spelartruppen. Målvakten Germán Luz satte ord på lagets känslor:

– Vi hade föredragit att han hade kommit ner till omklädningsrummet och sagt det där till oss. Jag håller med om det han sa, han har rätt, men jag kanske inte gillar sättet han sa det eller var.

Tränaren Víctor Fernández försökte dock se ljuset i mörkret:
– Inget lag har blivit mästare första veckan i oktober, och aldrig har ett kontrakt säkrats eller ett lag åkt ur då.

Deportivo /

Förra veckan samlade Fernádez sina defensiva spelarna framför tv:n efter träningen och visade dem videor med försvarsmisstag de begått under säsongen. Detta för att slippa upprepningar framöver.

I tisdags flyttade tränaren den teoretiska lektionen till gräsmattan, och samlade där gänget för vidare instruktioner.

Trots den svaga inledningen sitter Fernández relativt säkert.
Målet inför säsongen var att hålla sig kvar i högstadivisionen, vilket är ett måste om den skuldtyngda nykomlingen, som är under konkursförvaltning, ska klara ekonomin.

53-åringen från Zaragoza ersatte i somras den populäre Fernando Vázquez (ni minns kanske det HÄR?) som sparkades efter att öppet ha kritiserat klubbens värvningspolitik.

Det är en erfaren tränare som Deportivo satsat på. Han har hela 521 matcher i den spanska högstadivisionen under bältet.

På 90-talet sågs Fernández, tillsammans med Johann Cruyff och Jorge Valdano, som en av företrädarna för en ny typ av fotboll.
– Jag blir stolt när Guardiola, som står för det tydligaste exemplet på den fotbollen som jag brinner för, säger att mitt Zaragoza och mitt Celta var referenser för hans fotbollsfilosofi, säger han i El País HÄR.

Med Zaragoza vann han Copa del Rey 1994 och Cupvinnarcupen, mot Arsenal, 1995. (Se Nayim vs David Seaman HÄR.)

zaragoza

Fernández tränade även Celta under fyra säsonger (1998-2002) då laget slutade femma, sjua, sexa och femma i ligan med spelare som Karpin, Mostovoi, Mazinho, Michel Salgado, Revivo, Makelélé.

De vann Intertotocupen 2000.

(Ni missar inte Pinto, va?)

clta

Víctor Fernández hade dock inte lika stora framgångar med Teneriffa, Betis (två gånger), Porto och Gent.

Nu är han alltså tillbaka i La Liga efter sex års frånvaro och har fått en riktigt jobbig start. Enda segern togs borta mot Eibar.

Nästa uppgift är söndagens hemmamatch mot Valencia.
Inte sedan oktober 2003 har Deportivo lyckats besegra Los Che i ligan på Riazor.
Det blir till att skaka trädet rejält de kommande dagarna.

Publicerad 2014-10-15 kl 20:33
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons