Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hola från Ibiza

Johanna Garås blogg

Två tränare har fått sparken sedan vi hördes senast, och en tredje är på väg.

José Luis Mendilibar fick lämna Levante efter 0-5 mot Real Madrid. Laget ligger på 19:e plats och har bara tagit fem poäng på åtta matcher. Ersättare blir Lucas Alcaraz.

Tabelljumbon Córdoba har gjort sig av med Albert ”Chapi” Ferrer som tog upp klubben i högstadivisionen för första gången på 42 år. Ersättare är Miroslav Djukic som fick sparken från Valencia för mindre än ett år sedan.

Jagoba Arrasate lever på lånad tid efter 1-2 mot Getafe. Real Sociedad har ju bara tagit fem poäng såhär långt. Men tränaren verkar få en chans till. Om inte baskerna vinner i helgen mot Córdoba så borde det vara adiós!

Annons

mundodeportivo_gipuzkoa.750

”Förfärligt” 

***

Jag ligger nu och ser på Barcelona-Ajax på spansk tv. Lite tråkigt att inte jag inte befinner mig i Madrid kanske, men Ibiza funkar rätt okej det också.

Jag och en frilanskollega har idag haft fullt upp med att samla material på denna fina ö till framtida reportage.

elva tio nio sex fem fyra tre tva ett

 

Jag frågade dagens servitör vilket lag som folket på Ibiza håller på (jag anade att Mallorca inte är så poppis här) men han hade inget givet svar. Här finns ju lokala lag som spelar långt ner i divisionerna men bland La Liga-lagen är Barcelona och Real Madrid störs, trodde han.

***

Trist att Gareth Bale missar både onsdagens CL-möte med Liverpool och lördagens clásico mot Barcelona. Formstarke Isco är dock en helt okej ersättare.

Sergio Ramos verkar för övrigt vara fit for fight för att ta sig an Barça.

Annons

För Barcelonas del är Sergio Busquets inte med mot Ajax och det är osäkert om han kan spela på Bernabéu. Det måste ändå kännas ganska bra för Luis Enrique att ha Javier Mascherano som backup på mittfältet. Han spelar ju där med landslaget och även i lördags mot Eibar.

Den stora diskussionen hittills inför el clásico har handlat om huruvida Xavi bör starta eller inte.

Han var riktigt bra i lördags men passar Ivan Rakitic bättre om matchen kräver mer löpning över hela planen? 34-åringen startade ej mot Ajax. Ett tecken att han sparas inför lördagen kanske…

Publicerad 2014-10-21 21:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto