Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den andre Callejón

Johanna Garås blogg

Jag hade tänkt skriva lite om det spanska landslaget inför EM-kvalmatchen mot Vitryssland på lördag i Huelva.

(Alexandra har gjort det HÄR.)

Men då jag inte hittade något särskilt spännande uttalande eller nyhet från lägret i Madrid så började jag googla på debutanterna – och hamnade i Bolivia.

spanien

Varför?
Jo, jag började söka på José María Callejón, Napolispelaren som har gjort åtta mål på elva matcher Serie A, och kom att tänka på hans tvillingbror Juanmi.

twins

Bägge fostrades ju i Real Madrids akademi men medan José María gjorde 152 matcher i La Liga (för Real Madrid och Espanyol) så har Juan Miguel bara spelat 51 minuter i den spanska högstaligan. Det var i en match med Mallorca hösten 2008.

Juanmi har sedan dess tillhört Segundalagen Albacete, Córdoba och Hércules samt gjort en kort sväng i grekiska Levadiakos. Förra sommaren, när José María värvades av Napoli, flyttade Juanmi till Bolivia.

Annons

Lite deppigt kan tyckas.

Lillebrorsan (8 minuter!) får debutera i A-landslaget medan man själv är bortglömd i La Paz.

Men Juanmi verkar faktiskt må riktigt bra där borta. Han toppar skytteligan med nio mål på 15 omgångar för sitt Club Bolívar och siktar på att göra fler mål än brorsan.

– Ja, jag skulle tippa att jag gör fler mål än honom i år. Jag känner mig stark, är i bra form…

callejon2

(Alltså, de är sjukligt lika…)

Annons

Juanmis mål är dock att återförenas med sin bror. När de lämnade Real Madrid sa de att de skulle spela ihop igen någon gång. Samtidigt trivs han i Sydamerika och har blivit ett känt namn där.

Marca intervjuade honom nyligen HÄR och frågade var som är sämst med Bolivia.

– Höjdnivån. I början var det skitjobbigt. Det var till och med svårt att andas. Men nu känner vi oss som bolivianer. Och när jag återvänder till Spanien har jag så många röda blodkroppar att jag är starkare än en motorcykel, haha.

Publicerad 2014-11-12 12:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto