Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Annus horribilis

VIGO. Det var inte vackert, det kan ingen hävda.

Regnet öste ner och spelet påverkades förstås av det. I andra halvlek skapades det till och med små pölar i fotavtrycken på den plaskblöta gräsmattan.

FARO CHAPELA

FARO CHAPELA

Dessutom var det en träningsmatch, där Spaniens och Tysklands reserver möttes – framför allt i andra halvlek.
– Träningsmatcher borde förbjudas, muttrade min kollega José Felix medan han fyllde i spelarbetygen på laptopen för Marcas räkning.

Jag tror att han tyckte att matchen var trist och ointressant men det kan också vara så att han deppade i takt med La Rojas ras nedför framgångsstegen.

Faktum är att kvällens förlust mot Tyskland (0-1) var lagens femte det här året, på tolv landskamper. Så illa har inte gått under ett kalenderår sedan 1991!

FARO CHAPELA

För att plocka fram några positiva punkter: man kände kände igen La Roja igen spelmässigt, Isco var åter bäst och hemmaidolen Nolito fick debutera från start på Balaídos. Celta-anfallaren hade dessutom Spaniens bästa målchans men frisparken i andra halvlek mot bortre krysset räddades av Ron-Robert (bästa namnet!) Zieler.

Även Ignacio Camacho och Kiko Casilla fick debutera. Den sistnämnde, som bytte av Iker Casillas den 77:e minuten, får ta på sig målet.

Visst har Toni Kroos ett bra skott men det han fick på från 30 meters håll i den 88:e minuten borde Espanyolmålvakten ha räddat.

FARO CHAPELA

Stefan Johannesson skötte sig okej men var inte så poppis när han blåste för offside när Álvaro Morata hade skickat bollen i nät. Jag har inte sett reprisen men flera som gjort det menar att det var felaktigt dömt.

Nåväl, det var en jämn match som avgjordes av en målvaktstabbe.

– Vi kan inte hävda att 2014 har varit ett bra år, sa Vicente del Bosque.

Och det har han ju helt rätt i.

På ett år har Spanien halkat ner från toppen till plats tio på världsrankingen.

Skärmavbild 2014-11-19 kl. 02.29.41

Publicerad 2014-11-19 kl 02:36
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons