Annus horribilis

Johanna Garås blogg

VIGO. Det var inte vackert, det kan ingen hävda.

Regnet öste ner och spelet påverkades förstås av det. I andra halvlek skapades det till och med små pölar i fotavtrycken på den plaskblöta gräsmattan.

FARO CHAPELA

Dessutom var det en träningsmatch, där Spaniens och Tysklands reserver möttes – framför allt i andra halvlek.
– Träningsmatcher borde förbjudas, muttrade min kollega José Felix medan han fyllde i spelarbetygen på laptopen för Marcas räkning.

Jag tror att han tyckte att matchen var trist och ointressant men det kan också vara så att han deppade i takt med La Rojas ras nedför framgångsstegen.

Faktum är att kvällens förlust mot Tyskland (0-1) var lagens femte det här året, på tolv landskamper. Så illa har inte gått under ett kalenderår sedan 1991!

För att plocka fram några positiva punkter: man kände kände igen La Roja igen spelmässigt, Isco var åter bäst och hemmaidolen Nolito fick debutera från start på Balaídos. Celta-anfallaren hade dessutom Spaniens bästa målchans men frisparken i andra halvlek mot bortre krysset räddades av Ron-Robert (bästa namnet!) Zieler.

Även Ignacio Camacho och Kiko Casilla fick debutera. Den sistnämnde, som bytte av Iker Casillas den 77:e minuten, får ta på sig målet.

Visst har Toni Kroos ett bra skott men det han fick på från 30 meters håll i den 88:e minuten borde Espanyolmålvakten ha räddat.

Stefan Johannesson skötte sig okej men var inte så poppis när han blåste för offside när Álvaro Morata hade skickat bollen i nät. Jag har inte sett reprisen men flera som gjort det menar att det var felaktigt dömt.

Nåväl, det var en jämn match som avgjordes av en målvaktstabbe.

– Vi kan inte hävda att 2014 har varit ett bra år, sa Vicente del Bosque.