Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pojken återvänder som man

Johanna Garås blogg

Skärmavbild 2014-12-26 kl. 16.14.53

Han sa ”hasta luego”, inte ”adiós”, när det blev klart att flyttlasset skulle gå till Liverpool.

Planen var hela tiden att komma tillbaka och avsluta karriären i Atlético de Madrid.

Sju och ett halvt år senare återvänder en 30-årig Fernando Torres hem.

torres albacete

Enligt AS ville Diego Simeone ha hem Torres redan i somras, som en ersättare till Costa, men operationen var då omöjlig. Istället värvades Alessio Cerci som inte alls passat in i ”El Cholos” planer. Italienaren används nu istället som bytespart i Torres-lånet från Milan.

Fansen har från första stund sett ”El Niño” som en av de sina. Tonåringen dök upp som ett ljus i mörkret då Atlético gick igenom en tuff tid. I maj 2001 debuterade han i A-laget. Då och även följande säsong låg klubben i Segunda.

Annons

Man var (och är) stolt över honom, en kille från den egna akademin som inte verkade ha några begränsningar.

Skärmavbild 2014-12-26 kl. 16.06.00

Nu återvänder en i fotbollsvärlden ifrågasatt Torres till en förändrad klubb, en klubb som vann ligan och spelade Champions League-final i våras.

Förväntningarna på honom är skyhöga men han kommer förstås inte bli något förstaval för Simeone. I alla fall inte direkt i den form han är nu.

Skärmavbild 2014-12-25 kl. 19.03.46

Det här är såklart delvis en sentimental värvning men även en taktisk sådan. Diego Simeone vill försöka få tillbaka de snabba omställningarna som Diego Costa blev en mästare på att förvandla till mål. Med Mario Mandzukic på topp har laget fått större bollinnehav, på gott och ont. Spelet har förändrats.

Fernando Torres lär knappast starta i cupderbyt hemma mot Real Madrid den 7 januari. Men han lär säkerligen få ett rungande välkomnande när han väl byts in.

Annons
Publicerad 2014-12-26 16:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto