Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kris på riktigt

Johanna Garås blogg

Ja, jäklar i min lilla låda.

Skärmavbild 2015-01-06 kl. 17.39.05

Det där skrev jag alltså innan Messi började följa Chelsea, Thibaut Courtois och Filipe Luis på Instagram…

twitter

Blogginlägget skrevs också innan sportchefen Andoni Zubizarreta hade fått sparken och Carles Puyol meddelat att han också lämnar klubben.

Det är “TOTAL KRIS” i FC Barcelona just nu. Kolla bara in dagens framsida på Sport:

sport.750

Jag trodde ju i somras att Luis Enrique var rätt man för jobbet men nu får jag erkänna att jag räknar med att han får sparken snart. Laget har inte längre något förtroende för sin tränare och relationen med Messi ska vara katastrofal.

Enligt den pålitlige Barcelonaskribenten Santi GiménezAS säger vissa spelare nu ”off the rec” att Luis Enrique är den sämste tränare de haft i karriären. Han skriver:

Annons

”Det är en avgrund mellan Luis Enrique och spelarna. Ideologiskt, taktiskt och, framför allt kommunikativt. Ingen fattar något vad gäller trupputtagningar, startelvor eller positioner. Kommunikationen mellan spelarna och Luis Enriques tränarlegion är obefintlig.”

as.750

Giménez punktar även problem utanför planen, som till exempel att den icke folkvalde presidenten Josep Maria Bartomeu vägrar utlysa nyval. Han kan dock komma att tvingas ge med sig om pressen från medlemmarna blir för stor.

”Barcelona är vilse sportsligt sett, trasigt socialt, delat i ledningen och med en medlemsskara som vill se en förändring. Det går inte att se någon annan utväg än ett nyval,” skriver Giménez.

Enligt radioprogrammet ”El Partido de las 12” har Luis Enrique fått ett ultimatum: om Barça inte vinner och förbättrar sitt spel i matcherna mot Elche och Atlético i veckan så kan tränaren få kicken.

Annons

Med tanke på att det har varit omöjligt att se någon klar spelidé i Luis Enriques Barça såhär långt, och med tanke på att spelarna inte har förtroende för honom, så borde tränaren känna sig orolig.

För han vinner aldrig kampen mot Lionel Messi om klubben skulle tvingas välja mellan de två. Enligt Barcelonatidningen Mundo Deportivo har argentinaren och Luis Enrique redan haft två gräl 2015: ett på träningen i fredags och ett i lördags på Anoeta efter att Messi bänkats.

Messi ska till och med ha beklagat sig till ledningen över tränaren auktoritära ledarstil.

Nåväl. Vi får se hur allt utvecklar sig i veckan.

Jag gissar att alla Real Madrid-fans därute myser extra mycket just nu.

***

Nu är det cupspel i dagarna tre. Här är spelschemat:

copa del rey

Publicerad 2015-01-06 18:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto