POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
34v

Tisdagstankar v38

Champions League gjorde comeback efter sommaren och man får sannerligen erkänna att det var en premiär med rejäl klös i. De nya avsparkstiderna 18.55 och 21.00 borgar för nästan dubbelt så många matcher att kunna se ordentligt, men också en hel del problem för oss som redan innan dubbleringen av utbudet haft svårt att förankra antalet tv-matcher i ett hem som delas med minst en annan person som inte riktigt förstår charmen med Röda Stjärnan och PSV Eindhoven.

Vi fick i alla fall valuta för den investerade tiden. Lionel Messi tryckte av startskottet för säsongen med en frispark vackrare än när en ledig parkeringsplats helt plötsligt dyker upp på en annars hopplöst trafikerad gata i Stockholms innerstad – och det säger ganska mycket. Pazza Inter vände och vann i sin Champions League-comeback mot ett Tottenham i fritt fall och Atlético Madrid visade upp ett gräsligt fult bortaställ mot Monaco.

Och på tal om gräsligt fult, jag har sett att en del hyllat den, men säsongens officiella boll är bland de värre jag skådat. En fotboll ska, och här vill jag vara tydlig, vara vit i botten. Allt annat är bara fel. Fel, fel, fel.

XXX

Huvudnumret denna premiärkväll var annars Liverpool-PSG och den så uppsnackade bataljen levde verkligen upp till alla förväntningar. Liverpool öppnade ursinnigt, radade upp sju hörnor första kvarten och när ledningsmålet väl kom var det föga förvånande. Att det var Daniel Sturridge som gjorde det var desto mer uppseendeväckande. Jag tror att fler än jag tänkt tanken att Sturridge aldrig skulle ta sig tillbaka till en central anfallsposition mot PSG i en Champions League-match, men den skadebenägna strikern har verkligen visat pannben, karaktär och brottat sig tillbaka.

Och på tal om oväntade kapitel i anfallares karriärer: Eric Maxim Choupo Mouting lämnade Championship och Stoke för PSG och Champions League. Hyfsad swap!

2-0 till Liverpool kom av bara farten och det som skulle bli en sluggermatch såg ut att bli en ensidig knockout-historia. Men PSG blixtrade till genom Thomas Meunier (världens mest underskattade ytterback?) och så såg det sen ut resten av matchen. Liverpool med fart, finess och taktpinne – PSG med få ordnade anfall, men sylvassa när de väl nådde sista tredjedelen. Hemmasegern var dock välförtjänt och Liverpools säsongsinledning med fem raka segrar i Premier League och en klart rättvis seger mot PSG suddar verkligen ut alla tvivel kring huruvida Klopps gäng är på allvar även i år.

En annan drabbning som kittlade på förhand var den andra matchen i den här gruppen, Röda Stjärnan mot Napoli. Alla som i dagarna haft något slags socialt medium igång har garanterat sett bilder och videor inifrån den mytomspunna spelartunneln och själva inramningen var uppbyggd som den värsta av heavy metal-konserter. Men infernot kom liksom av sig. Det exploderade aldrig. Det var som om någon vred ned volymen på både läktare och spelare och Metallica blev typ The Ark. Napoli hade både boll och chanser och borde ha tagit ledningen vid ett flertal gånger, men Röda Stjärnan stod upp hedersamt och kämpade sig verkligen till en poäng via 0-0. Jag tror dock det här var den sista poängen man tog i gruppen.

XXX

Imorgon kliver både de regerande mästarna och de (enligt mig) kommande mästarna in i bilden. Real Madrid ska försöka få hål på Robin Olsen medan Manchester City enkelt ska promenera hem tre poäng mot Lyon. Många har dessutom höjt ett varningens finger för Bayern München som en titelaspirant och visst, man ska aldrig räkna bort tyskarna, men trots både vinnarkultur, erfarenhet och en väldigt enkel grupp kan jag inte se hur den där ålderstigna och på två år knappt förändrade truppen ska kunna hota de lag som redan nämnts ovan samt Juventus. Nej, aldrig att Bayern vinner detta!

XXX

Såg ni Douglas Costas hjärnsläpp i söndagens match mellan Juventus och Sassuolo? Brassen tacklade, armbågade, skallade och spottade på Di Francesco inom loppet av 35 sekunder, domaren såg det mesta men behövde hjälp av VAR att till slut visa ut honom. Idag kom domen på fyra matchers avstängning och jag kan inte tycka annat än att den är ett riktigt jäkla hån gentemot sporten fotboll. Om man inte får mer än fyra matcher för det där… vad ska då generera fem? Här hade man chansen att markera, dessutom mot det tvivel som fortfarande omgärdar Juventus, att någon måtta får det vara, i stället fegade man ur ordentligt.

XXX

Kan inte släppa att Emil Forsberg lämnade landslagssamlingen på grund av skadeproblem, men bara några dagar efter Turkiet-matchen spelade han 75 minuter för Leipzig och såg ut att vara i strålande slag.

Nej, det känns sådär.

XXX

 

Publicerad 2018-09-18 kl 23:50
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå