POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
51v

Justice for Sergio Ramos!

Sergio Ramos tog ett medvetet gult kort i slutet av den första åttondelsfinalen mot Ajax och tajmade i och med det in en väl avvägd avstängning i returmatchen, som Real Madrid givetvis ska kunna gå vidare ifrån med lagkaptenen på läktaren. Mittbacken hade efter det varit nollställd vad gäller avstängningsrisk i kvartsfinalen, men nu agerar UEFA genom att addera ytterligare en match till avstängningen. Detta då Ramos själv i en intervju efter matchen berättat att han naturligtvis hade koll på situationen och medvetet tog varningen.

Hur osmart det än var av honom att vara helt ärlig gällande detta eller hur oetiskt man än tycker hans agerande var så tycker i alla fall jag att UEFA är de som agerar felaktigt här. Har man “brister” i sitt regelverk eller “kryphål” i sitt arrangemang så ska inte spelarna som förhåller sig till dem straffas, Ramos har ju bara varit street smart och möjligen agerat moraliskt tvivelaktigt, men helt och fullt tillåtet.

Det är som när Sverige vart och vartannat år hamnar i ett läge av Hockey-VM där en förlust i sista gruppspelsmatchen ger dem dassiga Lettland i stället för Tjeckien i kvartsfinalen. Självklart är det bara ställa ut fjärdefemman, gå på halvfart och torska. Att det uppstår situationer där förluster gynnar en är ju inte Tre Kronors fel, det är ju arrangörens och turneringens utformning.

Så har UEFA nu en regel som innebär att man stängs av efter sitt tredje gula kort så är det bara att stänga av spelaren i fråga efter det tredje gula kortet om han så har grävt fram det själv ur domarens ficka.

När man fortfarande en naiv dröm om att den yttersta världselitens fotbollsklubbar, spelare och agenter ska agera hundra procent rätt och riktigt vad gäller etik, moral och fair play är det nog dags att lyssna till den där alarmklockan och vakna upp. Jag säger inte att regler är till för att brytas, men man måste förstå att på den här nivån så kommer de i alla fall tänjas på åt alla olika håll för att maximeras till de inblandades fördel.

Och helt ärligt – är det förkastligt att en spelare medvetet tar ett gult kort genom en tröjdragning, hands, krokben eller obstruktion för att förbättra både sina egna och således även lagets chanser att nå framgång?

Nej, gör om och gör rätt UEFA. Jag vet att åsikterna (minst sagt) går isär gällande Sergio Ramos, men i det här fallet så är inte han skurken. Justice for Sergio Ramos!

Publicerad 2019-02-28 kl 20:15

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå