Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Omgång 10 - Det blev som det skulle

ANNONS
Det blev en omgång fri från de stora skrällarna, en omgång fylld med skador och vilande av nyckelspelare inför Europacupveckan, och återigen fortsatte trenden i Ligue 1 med många mål, många straffar, många utvisningar och många välspelade matcher.
Omgångens matcher

Montpellier – Dijon 5-3

Hur ska man kunna göra en sund analys av en sån här match? Montpellier släppte in två mål tack vare nonchalat försvarsspel under de första elva minuterna, men sen gjorde Montpellier fem mål på raken (tre av dem inom loppet av bara några minuter i andra halvlek) och det var betydligt fler målchanser för att matchen skulle sluta med större siffror än 5-3. Giroud gjorde det första hattricket en Montpellierspelare gjort i Ligue 1 sen 1998, då var det en viss Laurent Robert som gjorde det. Spelar Giroud i Montpellier nästa säsong? Tveksamt, va?
ANNONS

Lyon – Nancy 3-1

Lyon är kanske det mest nöjda laget efter den här omgången. Man har nästan alltid fått bra resultat den här säsongen, hur man än har spelat, men i lördags spelade man även bra fotboll. Detta samtidigt som några bänkspelare och tidigare skadade spelare fick speltid, och ett par avstängda spelare som Lovren och Källström får vara pigga till Real Madrid-matchen i veckan. Lyon, precis som ASSE och Montpellier den här omgången, hade en kort period i matchen där man avgjorde matchen med tre mål. Bastos gjorde ett frisparksmål, statistiskt sett är han den bästa frisparskskytten i Ligue 1 sett över de senaste fem åren. Nancy ligger sist med blott fem poäng och väntar fortfarande på sin första seger.

Auxerre – Lille 1-3

En avgörande match för bägge lagen. Inget av de två hade förlorat sen i mitten av augusti i ligaspelet och skulle nu försöka spänna musklerna på allvar. För Auxerre gällde det att visa att man vill hänga på kampen om Europacupplatserna, för Lilles del ville man visa att man kan vinna matcher även när man spelade utan Hazard och Cole. Auxerre hade koll på grejerna i en halvlek, Oliech gjorde sitt femte mål för säsongen och nu skulle bara Auxerre vänta in Garcias byten. De kom, och när Garcia bytte in Cole, Hazard och Jelen hade Auxerre inte en chans. Den stora frågan är hur Lille hade reagerat om Auxerre fått in 2-0, något som man var nära ett par gånger i första halvlek. Nåväl. Lille fick vila sina spelare litegrann inför kommande Champions League-veckan samtidigt som man till slut tog en rätt enkel seger. Det är såhär man vinner ligatitlar…
ANNONS

Evian – ASSE 1-2

Evian gjorde vad de kunde, de spelade till och med rätt bra fotboll stundtals, men ASSE hade marginalerna på sin sida. Två snabba mål i början på första halvlek räckte för att rädda en svag insats för ASSE, som därmed vann sin första match på åtta försök. Den stora frågan är om ASSE lyckas ta med sig de positiva bitarna till nästa match. Truppen är långt bättre än att behöva blanda sig in i bottenstriden.

Brest – Caen 1-1

En rätt trist match som självfallet avgjordes på fasta situationer. Brest hotade bara när Grougi fick stiga fram och slå frisparkar, Caen missade ett par bra lägen men satte 1-1 via en fast situation i slutminuterna. En småtrevlig match, men ett fullt logiskt resultat och en fullt logisk matchbild. Caen var bättre i första halvlek, Brest i andra.
ANNONS

Toulouse – Marseille 0-0

Jag vägrar fortfarande att dra några större paralleller mellan säsongsinledningarna för Bordeaux och Marseille. I Marseilles fall handlar det väldigt ofta om tillfälligheter att det blir poängtapp, även om jag också vill tro att man “skapar sig sin egna tur”. Det här var ytterliggare en match som Marseille nog skulle vinna, men det blev ytterliggare en match för Marseille där “motståndarna hade flyt och vi hade det inte”. Toulouse borta är en av säsongens svåraste matcher, så Marseille gjorde det bra. En dum utvisning på Kabore förstörde väldigt mycket för Marseille, annars hade de vunnit.

Nice – Bordeaux 3-0

När man ska försöka analysera en sån här match brukar det ofta bli “Bordeaux rullade runt och såg svaga ut medan Nice kämpade på som fan och gjorde allting rätt när de väl fick bollen”. Nja. Det fanns två stora skillnader i lagen; Nice har en stabil och ihopspelt backlinje som inte ger bort lätta mål, och Nice var dessutom förvånansvärt effektiva när lägena dök upp (undantaget när Mouloungui gör årets miss i slutsekunderna). Gillot bytte återigen runt på positionerna och i taktiken, utan att lyckas. Se exempelvis på hur han behandlat Modeste det här året; startelvan, bänken, reservlaget, bänken, startelvan. Hur ska en ung spelare som Modeste få något som helst självförtroende när tränaren hattar runt på det sättet? Skönt för Nice att göra mål utan att behöva överanvända Monzons vänsterfot.
ANNONS

Ajaccio – PSG 1-3

Ajaccio gjorde vad de kunde, men ofta syns det att de besitter ligans svagaste trupp. De gör det bra första halvlek, men när sedan PSG kommer upp i vad som kan likna normal standard har de inte en chans. Gameiro fick göra ett hattrick, men annars gjorde inte PSG mer än vad som behövdes denna afton.

Valenciennes – Sochaux 3-0

Satan i gatan vilken viktig seger för Valenciennes! “Supertalangen” Aboubakar gjorde två mål, men framförallt ska det väl sägas att det var Sochaux som gjorde en svag match. Sochaux är ligans klart ojämnaste lag och saknade visserligen Peybernes, Maiga och Martin, men de måste ändå prestera bättre. Det finns ingen defensiv grund i laget.

Rennes – Lorient 2-0

Den matchen jag hade högst förhoppningar på. Tyvärr kom aldrig Lorient upp i normal standard, så det kändes nästan som att Rennes kunde styra matchen åt det hållet de ville. De löpte sönder Lorient totalt de första 15-20 minuterna, fick sitt ledningsmål och Lorient reste sig aldrig, med undantag för några hyggliga instick bakom Mandjeck, som såg lite vilsen ut i sin nya mittbacksroll i Rennes. En okej match, men jag hade både förhoppningar och förväntningar på att Lorient skulle vara bättre.
ANNONS

Omgångens sämsta:
Gregorini (Nancy). När N’Dy Assembe var skadad fick Gregorini stå i Nancys mål. Han tog inte chansen. Det känns som att unge Pillon har en bra chans att vakta målet nästa match.

Omgångens bästa:
Gameiro (PSG). Det var ingen klar kandidat den här omgången, så det stod mellan de bägge tremålsskyttarna Gameiro och Giroud.

Omgångens mål:
3-1 Jo-Gook (Lyon – Nancy)

Omgångens Kim:
Källström. Avstängd, men ersättaren Fofana var klart godkänd.

Omgångens elva (3-4-3)

Gameiro
(PSG) – Giroud (Mont.) – Aboubakar (Vale.)
Grougi (Brest) – Corgnet (Dijon) – Kadir (Vale.) – Mouloungui (Nice)
Diawara (OM) – Civelli (Nice) – Mangane (Rennes)
Ospina (Nice)
****
Och jo, Bastia får behålla sin förlustfria svit på hemmaplan. Det blev 2-2 mot Lens efter att Bastia kvitterat sent i matchen. Tyvärr blev det ett tio minuter långt bråk i slutet, fotbollsförbundet kommer att ha ett möte för att utdela eventuella bestraffningar, både klubbarna och några av spelarna.
ANNONS
/J
Publicerad 2011-10-17 kl 11:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto