Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

"Lotta på Målmakargatan"

0 vinster, 2 oavgjorda, 3 förluster. 1-7 i målskillnaden. Det enda målet ett franskt lag gjorde var Rennes, och där handlade det om ett galet självmål av Celtic. Det var ingen strålande vecka för de franska lagen som spelade ute i Europa; det var över tio år sedan som samtliga tre franska lag förlorade under samma CL-gruppspelsomgång senast.

ANNONS

Det handlade inte bara om klasskillnader (Real – Lyon 4-0), utan Rennes spelade naivt (Celtic 1-1), Lille fick inte utdelning mot ett mer CL-vant Inter (0-1), PSG hade en sån dag där bollen inte ville gå in (0-0 mot Slovan Bratislava) och Marseille spelade rätt hyggligt men släppte in ett mål i slutsekunderna (Arsenal 0-1). En vecka med normal utdelning hade det blivit åtminstone två segrar.

Det stora samtalsämnet i Frankrike är annars såklart David Beckham, jag har redan börjat bli trött på alla skriverier då det kommer “nya” uppgifter varje dag. Jag går ändå igenom situationen lite snabbt; Beckhams kontrakt med Los Angeles Galaxy går ut i november, han har blivit erbjuden en förlängning men Paris SG har erbjudit honom ett kontrakt som sträcker sig 18 månader framåt. Han ska då även jobba med PSG utanför fotbollsplanen. Det som talar emot en flytt är att Los Angeles Galaxy vill ha honom kvar, att PSG redan har ett överbefolkat defensivt mittfält (Beckham har tydligen en mer tillbakadragen roll nuförtiden) och att PSG använder sig av Nike. Beckham har ju ett kontrakt med Adidas och det är nog ingen slump att Milan, Real Madrid och Los Angeles även de använde sig av Adidas under Beckhams sejourer i de klubbarna.

ANNONS

Vad annars? Bordeauxs lagkapten Plasil bad spelarna att “hålla käften och jobba” efter 0-3 mot Nice, Brandao är tillbaka i Frankrike för åtalet om våldtäkt, Evians tränare Casoni sägs få sparken om Evian inte tar poäng i helgen och Sochauxs Maïga kan vara klar för Newcastle. Även Doncaster verkar ha hoppat på Frankrikespåret, men på ett lite mer udda sätt.

Men vi får inte glömma bort att vi har fler svenskar än Kim Källström i Frankrike! Petter Hansson är ordinarie i Monaco, men det går jävligt tungt, både för klubben men framförallt för han själv. Han verkar helt slut. På gränsen till underkänd i nästan varenda match. Bättre går det då för Lotta Schelin som leder skytteligan i Division 1 Féminine med elva mål, de som ligger tvåa i skytteligan har gjort sju mål. Det är sex spelade omgångar och Lyon har 43-1 i målskillnad, så klasskillnaden mellan de bästa och övriga i serien är egentligen för stor, men Lotta är iallafall stjärnan i en av Europas största damfotbollsklubbar. Lyons damer har uppehåll den här helgen, men möter PSG nästa söndag.

ANNONS

Helgens matcher med tippning

Lördag
19.00
Nancy – Nice X
Bordeaux – Brest 1
Caen – Montpellier X
Marseille – Ajaccio 1
Sochaux – Evian 1
ASSE – Valenciennes 1
21.00
Lorient – Toulouse X (Viasat Fotboll + HD)

Söndag
17.00
Auxerre – Rennes 2
PSG – Dijon 1
21.00
Lille – Lyon 1 (Viasat Fotboll + HD)

/J

Publicerad 2011-10-21 kl 14:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto