Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Omgång 13 - Alla stora gossar kör på spets, inte bredd

Det var en udda omgång i Ligue 1. Lugnare än vad vi har vant oss vid, men det som gjorde att det ryckte till i galenhetsgonggongen var att de sex bäst placerade lagen i ligan tappade poäng – utan att de mötte varandra. När gårdagens kvällsmatch mellan Bordeaux och PSG skulle spelas fruktade alla det värsta, att PSG skulle rycka ifrån redan nu och skaffa sig ett försprång på fem poäng. Men. De franska toppklubbarna verkar inte alls ha samma bredd i år som tidigare år. Ta Lyon som exempel;

Trots att de låg under med endast ett mål i slutet av matchen mot Sochaux gjorde de bara två byten, de tog in Ederson och 92:an Belfodil. På bänken fanns det tre spelare som tillsammans hade skrapat ihop en enda Ligue 1-match – och det var Sidy Konés match mot Brest där han blev utvisad. Lyon har fyra förluster i ligan den här säsongen, tre av dem har kommit under veckor där man spelat två matcher, dvs Champions League-veckor eller veckor där man haft ligaspel under tisdag/onsdag. Den fjärde förlusten kom mot PSG, vilket kanske liksom inte räknas in. Brist på bredd? Som fan. Den här omgången fick dessutom se tre Ligue 1-debutanter; Lala (Valenciennes), Wague (Caen) och Aguemon (Toulouse). Skador och avstängningar börjar göra sig påminda.

ANNONS

Nåväl, några positiva vibbar då? Nancy, Marseille och Auxerre tog alla sjukt viktiga segrar. Marseille för att kunna sikta mot toppen, Auxerre för att inte ramla ned i botten och Nancy för att försöka ta sig bort från nedflyttningsplatserna. Caen fortsätter att göra mål trots den fruktansvärda bristen på anfallsspelare.

Som jag skrev tidigare så har jag bara sett highlights i efterhand från omgången, så den här veckan får ni nöja er med matchrapporter från franska fotbollsförbundets engelska site. Omgångens mål kommer från Ligue 2, dels för att målet gjordes av en av mina absoluta favoritsspelare Vahirua, men också för att det är ett mål som Matt Le Tissier likagärna hade kunnat göra. Briljanta grejer.

Omgångens matcher

Lille – Evian 1-1
Caen – Dijon 3-0
Rennes – Valenciennes 1-1

ANNONS
ASSE – Montpellier 1-1
Sochaux – Lyon 2-1
Marseille – Nice 2-0
Nancy – Brest 2-1
Lorient – Ajaccio 2-0
Auxerre – Toulouse 2-0
Bordeaux – PSG 1-1

Omgångens mål: Vahirua 2-2 (Monaco – Le Mans)

Omgångens Kim: Källström. Kanske Lyons bästa spelare i förlustmatchen mot Sochaux. Hade ett par bra bollar framåt och gör som vanligt alltid det defensiva jobbet på ett utmärkt sätt. Guldbollen någon?

Omgångens elva (4-4-2, snittbetyg från olika hemsidor):

Giroud (Montpellier) – Sunu (Lorient)
Bulot (Ca) – Källström (Ly) – Coutadeur (Lo) – Boudebouz (So)
Trémoulinas (Bo) – Angoula (Ev) – Grichting (Au) – Hengbart (Au)
Mandanda (OM)

/J

Publicerad 2011-11-07 kl 12:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto