Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Och folk säger att Monaco har det jobbigt…"

Alla otåliga människor som ständigt vill ha in nya spelare i landslaget fick slaganfall i gårdagens landskamp när Blanc introducerade fyra debutanter mot USA; Koscielny, Mathieu, Giroud och Gonalons. Vilka spelare ska de nu försöka tjata in i landslaget? Det är inte bara i Sverige som media lider av “Guidettisyndromet”. Fast är det något Blanc vet är det när han ska plocka in nya spelare i truppen. Av VM 2010-truppens 20 utespelare var det bara fem stycken som var med i gårdagens matchtrupp. Fjorton nya ansikten. Blanc gillar förändring. Den här förändringen behövdes, efter Sydafrikagate. Blanc får grejer att hända på ett bra sätt. Summan av detta: Bra Blanc.

ANNONS

Igår fick vi dock inte så många svar. Rémy gjorde matchens enda mål och fortsätter sitt målstim i landslaget. Lär leda honom till en plats i EM-truppen. Även Debuchy skötte sig galant på sin högerbacksplats. Känns som en given back up till Sagna numera. Men annars? Nja. Nja, vi glömmer och går vidare.

Om Blanc är en man som symboliserar förändringar, då undra jag vilken jävla kategori Grenoble faller in i. 2004 köptes dem upp av en rik japansk affärsman vid namn Kazutoshi Watanabe som köpte 99% av aktierna i klubben. Allting gick bra; de byggde en ny arena för €88 miljoner, gick upp till Ligue 1 där man under första säsongen (2008-2009) inte alls hade några problem att hänga kvar utan slutade på 13:e plats, sju poäng från nedflyttningsstrecket. Det pratades om Champions League och folk var imponerade av denna moderna klubb. En smart ägare, bra tränare och en väldigt lovordad ungdomsakademi. Men. Sen kom sommaren 2009, där det egentligen inte hända så väldans mycket som pekade på var klubbens framtid höll på att ta vägen. Inga tunga spelartapp, man fick in lite nytt rutinerat blod och man skulle köra vidare på samma spår. Hur det gått sen dess? Låt mig skriva ned de viktigaste sakerna som hänt de senaste 30 månaderna.

ANNONS

November 2009: Man tog sin första poäng för säsongen – i den trettonde omgången. På de tretton omgångarna hade man gjort fem mål.
April 2010: Det står helt klart att man åker ur Ligue 1, men det har varit klart i praktiken rätt länge.
Sommaren 2010: Man förlorar i princip hela startelvan till andra klubbar.
Januari 2011: Man ligger sist i Ligue 2, och har skulder på €5 miljoner som måste betalas in.
Maj 2011: Det står helt klart att man åker ur Ligue 2.
Juli 2011: Man hamnar i en konkursförvaltares händer, blir nedskickade till femteligan, får sin proffsstatus struken och samtliga spelares kontrakt blir uppsagda.

Nåväl. I somras försvann såklart ytterliggare en mängd personal, japanen är inte kvar längre utan nu är det en lokal affärsman som är president. Man har Grenoblesonen Saragaglia som huvudtränare och leder faktiskt sin grupp i CFA 2. Fast. Kom ihåg att det här är en division där Étoile Football Club Fréjus Saint-Raphaëls reservlag klassas som ett topplag. Grenoble ville nå Champions League år 2014, nu får man nog vara nöjda ifall man spelar i tredjeligan det året. Fast Grenoble har gått från att vara en väldigt steril och tråkmodern klubb till att vara jävligt rock n roll. Den stora frågan är hur de kan klara arenakostnaderna när det bara är ett par tusen på läktarna

ANNONS

/J

Publicerad 2011-11-12 kl 18:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto