Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Talanglista #1

Jorå, sånt här ska vi börja med. Supertalanger och grejer. Jag var lite osäker på hur jag skulle lägga upp detta, efter en snabb genomgång i samtliga Ligue 1-klubbar hade jag en lista på 250-300 talanger, en lista som var i det närmaste omöjlig att skära ned på. Är det någon liga som är synonym med ordet Talang så är det Ligue 1. Så ptja, jag ska försöka redovisa ett 10-tal talanger i taget, en gång per vecka. Kraven för att vara med på listan är följande;

1. Tillhör en Ligue 1-klubb (icke spelare utlånade till andra ligor)
2. Född 1990-2011
3. En talang utöver det vanliga

Först ut blir en släktingspecial.

ANNONS

Ethan, Kylian, Thorgan och Eden Hazard (Lille, Lens och Tubize)
Kylian är 16 år och spelar med Lilles U-19 lag och Eden Hazard är Ligue 1s bästa spelare, trots att han inte ens fyllt 21. Sen går jag ifrån mitt Ligue 1 fokus lite, men det här är ett vettigt undantag. Thorgan (1993) spelar nämligen i Lens där han håller på att slå sig in i startelvan och Ethan ska vi kanske inte sätta några enorma förväntningar på redan, killen är nämligen bara 7-8 år gammal… Den här familjen kommer bli något riktigt, riktigt stort i framtiden.

Freddy Drogba (1992, Dijon)
Freddy väntar fortfarande på sin debut i ligasammanhang, men är tydligen jävligt bra i ivorianernas ungdomslandslag. De som kör på halvtomma glas-teorier säger att Freddy signades för PR, men Dijon är jävligt bra på att scouta spelare från lägre divisioner (Freddy kom från Le Mans) och Dijon känns som en för seriös klubb för att syssla med sånt.  Även Freddy är anfallare, men har haft enorma skadebekymmer och gjorde bara tre matcher i reservlaget för Le Mans förra säsongen. Men hey, storebror Didier är ju själva definitionen av en latebloomer, kanske är något liknande med Freddy?

ANNONS

Salif Sané (1990, Nancy)
Om ni tycker storebror Ludovic är en något opolerad herre, då ska ni ta er en titt på Salif som är en riktig slaskare av stora mått. Ludovic har numera en rätt garanterad startplats både för Senegals landslag och Bordeaux, men Salif är utlånd till Nancy där han började den här säsongen värdelöst, men har stundom spelat upp sig. Är egentligen mittback, men testas oftast på andra positioner. Råpotentialen finns där, men det är frågan om hur lång tid det kommer ta att slipa till den. Och om fotboll är rätt sport för honom.

Gauthier Lloris (1995, Nice)
Jorå, Hugo har en lillebror. Gauthier är däremot en mittback, jag har av naturliga skäl inga större kunskaper om honom, men är ungdomslandslagsman och redan ordinarie i Nices U-19 lag där alla andra spelare är 2-3 äldre än honom själv. Bedöms framförallt vara en väldigt god duellspelare (till skillnad från Hugo…).

ANNONS

Jordan Ayew (1991, Marseille)
Jordan har ju inte riktigt blommat ut som vi hade velat. Pappa Abedi Pelé är en av Afrikas bästa spelare någonsin och brorsan André är en av Ligue 1s bästa spelare, men Jordan, som får speltid vecka in och vecka ut, får aldrig riktigt till det. Är mer av en anfallare än André och även Jordan kommer bli en väldigt stor fotbollsspelare, men han är ännu inte inne i den fasen där han levererar goda insatser varje helg. Besitter egentligen alla andra egenskaper för att bli ligans bästa anfallare.

Benjamin Stambouli (1990, Montpellier)
Pappa Henri var i Marseilles organisation på 90-talet (var bland annat huvudtränare ett tag), men är numera i Montpellier för att ha hand om deras ungdomsorganisation. Benjamin är även han skolad i Marseille, men har spelat i Montpellier sen 2005 och var med i Montpelliers redan legendariska Coupe Gambardellalag årgång 2009 (9 av de 14 som spelade i finalen tillhör numera A-truppen). Stambouli har ännu inte riktigt etablerat sig i startelvan, men får ändå gott om speltid. Ursprunglingen mittback eller defensiv mittfältare, men har härjat runt på de flesta positioner i Montpellier; för några omgångar sedan fick han hoppa in som högeranfallare. Stabil och bra kille. Här finns landslagspotential.

ANNONS

Vujadin Savić (1990, Bordeaux)
Pappa Dusan spelade också fotboll i Frankrike på sin tid, då för Lille och Cannes, och gjorde 12 landskamper för Jugoslavien. Vujadin signades förra sommaren, men det var inte solstrålevibbar kring övergången; han hade vägrat skriva på nytt kontrakt med Röda Stjärnan (som han representerat i hela sitt liv) och hade tydligen inte varit någon hyllad superstjärna i den inhemska ligan. I Bordeaux har han varit skadad mest hela tiden, men den enda gången han fått vara skadefri (då hann han med fyra matcher) gjorde han ett förvånansvärt gott jobb. Typisk juggemittback, stenhård och bra på fasta situationer. Bara en enda match i år, och åtta sammanlagt.

Jean-Daniel Akpa Akpro (1992, Toulouse)
Jean-Daniels storebror Jean-Louis var Toulouses stora talang för 7-8 år sedan. Han höll på att slå sig in i startelvan, men led av skadebekymmer vilket ledde till att det tog stopp i utvecklingen. Spelar numera för Rochdale i engelska League One. Jean-Daniel däremot. Inför säsongen var tänkt att tillhöra reservlaget, men fick hoppa in redan i första omgången då alla andra försvarare var skadade. Han har fått fortsatt förtroende efter det och är nu uppe i 10-talet matcher. Går alltid in och gör ett jävligt stabilt jobb var han är får spela; främst har han fått spela på de bägge ytterbacksplatserna, men kan även spela mittback och central mittfältare. Riktigt klok spelare. Landslagspotential även här.

ANNONS

Brice Dja Djédjé (1990, Evian)
Även här är det en släng av “Misslyckade storebror”. Franck Dja Djédjé var riktigt tokhyllad som 16-17-åring (“Nya Henry”), men är numera i Nice där han är direkt dålig som högeranfallare. Brice är omskolad från mittfältare till ytterback (man brukar göra så med mittfältare som liksom inte är tillräckligt bra för att vara mittfältare) och gjorde det väldigt bra för Evian förra säsongen, när gumpade i Ligue 2. Han har gjort någon plattmatch den här säsongen, men är förvånansvärt stabil bakåt och i några matcher har han även visat upp en frejdig attackvilja. Kommer stanna kvar i Ligue 1, oavsett om Evian åker ur eller inte.

Och ptja, nu i början behöver jag kanske inte så mycket hjälp med namndroppande av talanger, den där listan på 250-300 namn kommer ta ett tag att plöja sig igenom… Däremot får ni gärna hojta till om jag glömt något släktband.

ANNONS

/J

Publicerad 2011-11-14 kl 11:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto