Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Omgång 14 - Brist på toppar

Ett enda jävla rätt av tio tippade matcher. Vad säger man? Såhär innan Europacupspelsvecka så underpresterade samtliga toppklubbar utom Montpellier (som inte har något Europacupspel) samt Rennes (som mötte Europacupspelande Lyon).

Det var som vanligt en helg där domarna återigen stal fokus från andra grejer. I matchen mellan Nice och ASSE delades det ut tre röda kort (samtliga till hemmalaget), och även fjolårets Ligue 1-lag Arles Avignon fick syna de röda korten i franska cupen; tre stycken röda plus en skada när alla byten var gjorda ledde till att de var tvugna att lämna WO i matchen mot amatörlaget Valence. Fransk fotboll har sällan haft en så utvisningsrik säsong som den här.

ANNONS

Lyon – Rennes 1-2
1-0 Ederson (35′)
1-1 Pitroipa (39′)
1-2 Kembo Ekoko (53′)

Garde testade Gourcuff i en Pirloposition bredvid Källström i skadade Gonalons frånvaro. Det gick väl sådär. Även om Lyon tog ledningen via ett Kimskott som Ederson styrde in, så spelade Rennes som vanligt; rörligt och tempostarkt. Man kvitterade nästan omgående. Lyons försvar skulle ha skött sig snyggare vid de bägge baklängesmålen, men siffrorna hade kanske till och med kunnat vara till en ännu större fördel för Rennes så det är dumt att hänga ut försvaret alltför mycket, även om man nu ser hur mycket Lovren betyder för Lyon. Lyons trupp är inte redo för 50-60 matcher/säsong. Är Rennes’ det?

Toulouse – Lille 0-0
Straffmiss Sow (51′, Lille)

Första halvlek var försiktig, det brukar falla Toulouse i smaken. Toulouse har gjort ett (1) mål de senaste sex matcherna. Försvarsspelet är bra, de är konsekventa och ruggigt stabila, men när man ska anfalla… Det finns inga tydliga linjer, ingen som kliver fram och testar nya lösningar, en virrig ensam anfallare uppe på topp. Ingenting stämmer. I den här matchen var man inte heller speciellt nära att göra mål mer än vid något enstaka tillfälle. Andra halvlek blev visserligen lite mer öppen för bägge lagen, Sow sköt en straff som Ahamada räddade och både Hazard och Cole var nära nätkänning, men bägge lagen var nog nöjda med en poäng vardera.

ANNONS

Evian – Lorient 2-1
1-0 Sagbo (1′, straff)
1-1 Koné (47′)
2-1 Wass (58′)

Lorient var bättre, man borde ha kunnat kvittera redan innan halvtidsvilan och skulle även haft en straff. Evian verkar dock ha hittat flytet och plockar värdefulla poäng lite här och var, trots att man kanske inte spelar tillräckligt bra. Mycket att förbättra i båda lagen.  Dansken Wass gjorde sitt första mål i Evian.

Ajaccio – Caen 2-2
1-0 Ilan (52′, straff)
1-1 Wagué (63′)
1-2 Nangis (70′)
2-2 André (91′)

Ungdomarna i fokus. I Ajaccio var det 21-åriga André som fixade straff efter ett äcklande svandyk samt gjorde 2-2 i slutminuterna, i Caen hette målskyttarna Wagué (20 år, andra proffsmatchen i sin karriär) och Nangis (17 år, fjärde proffsmatchen i sin karriär). Annars då? Ajaccio var bättre än vanligt, men borde ha rensat undan bollarna bättre vid Caens bägge mål, det var små misstag som fick stora konsekvenser. Caen var sämre än vanligt, framförallt har man fortfarande stora problem i att hitta ett fungerande spelande anfallsspel.

ANNONS

Nice – ASSE 0-2
Rött kort Ospina (22′, Nice)
0-1 Sinama-Pongolle (23′, straff)
Rött kort Mouloungui (28′, Nice)
0-2 Zouma (39′)
Rött kort Civelli (86′, Nice)

Vad säger man här då? Marsiglias första match som huvudansvarig i Nice slutade med att Nice nu är i ett ännu sämre läge än vad man var innan. Fans som bråkade med varandra, försenad matchstart pga bengaler, tre röda kort för Nice (första och tredje helt korrekt, det andra röda kortet kvalificerar sig på topp-5 av de mest korkade domslut jag någonsin sett), väldigt många avblåsningar, bortdömda mål, Nicespelare som var övertända och gjorde så många misstag som man hinner med under 90 minuter – och till det ett motståndarlag som även de hade en tung dag. Som ASSEs tränare Galtier sa; det här var ingen fotbollsmatch.

ANNONS

Dijon – Bordeaux 2-0
1-0 Jovial (68′)
2-0 Corgnet (72′)
Rött kort Marcq (84′, Dijon)

Dijon rivstartade första 10 minuterna, men efter det fixade man bara några hörnor och kontringar. Bordeaux hade bollen i sin ägo nästan hela matchen, men gjorde inte så mycket med den. De få gångerna Bordeaux la in bollar mot straffområdet blev Dijons rätt usla mittbackspar knäsvaga, så det var underligt att man inte försökte med det oftare. Dijon gjorde två mål inom loppet av tre minuter i andra halvlek, och så mycket mer än det var det inte. Bordeaux förtjänade inga poäng, Dijon var okej.

Montpellier – Marseille 1-0
1-0 Självmål (61′)

Jag missade dessvärre den här matchen, men det sägs ha varit en match som inte riktigt levde upp till hypen. Montpellier marginellt bättre innan målet, sista halvtimmen vaknade Marseille till liv och borde ha fixat ett oavgjort resultat. Montpellier tvåa i tabellen med sämre målskillnad än serieledarna PSG, för Marseille var det här ett för övermäktigt test. Man väntar fortfarande på sin första seger mot ett lag på den övre halvan av tabellen.

ANNONS

Brest – Sochaux 2-0
Rött kort Peybernes (66′, Sochaux)
1-0 Grougi (67′, straff)
2-0 Poyet (80′)

Sochaux fick tyngsta möjliga sista-minuten-avbräck när kreativknippet Ryad Boudebouz blev skadad på uppvärmningen. Detta ledde till ett lite sterilare Sochaux än vad vi är vana att se. Brest hade gått tillbaka till 4-3-3 och då är det meningen att deras sovande stjärna Roux ska få ett bättre understöd från kanterna. Det var ändå en rätt jämn match, fram till Peybernes drog på sig sitt andra gula kort och Sochaux fick spela sista halvtimmen med tio man. Brest gjorde ett straffmål och så fick även Roux assistera till 2-0 målet, men det här var en match där slumpen var direkt avgörande. Det här kunde ha slutat hursomhelst.

Valenciennes – Auxerre 2-1
0-1 Traoré (34′)
1-1 Isimat-Mirin (59′)

ANNONS
2-1 Samassa (78′)

Ingen vidare match. Valenciennes var svaga i första halvlek halvlek, Auxerre tog ledningen men har samtidigt visat upp en beundransvärt dålig egenskap den här säsongen: de kan bara spela fotboll i en halvlek per match. I andra halvlek var Auxerre på gränsen till värdelösa, och Valenciennes tryckte in både 1-1 och 2-1 via andrabollar på fasta situationer.

PSG – Nancy 0-1
0-1 Calvé (49′)

En av de mest osannolika resultaten för året, men knappast orättvist. Första halvlek var svag, få målchanser och Nancys mur mot PSGs ineffektiva anfallsspel ledde till en inte alltför sprudlande fotboll. Nancy gjorde mål direkt i första halvlek, hade bud på ytterliggare ett mål innan PSG gjorde ett mindre ryck och skapade ett par lägen; först träffade Gameiro ribban från bara ett par meters håll, och sedan hade Bodmer öppet mål men då kom Nancys keeper Ndy Assembe farande som en sprattlande ekorre och räddade situationen. Nancy orkade inte anfalla den sista halvtimmen (även om Salif “Basket” Sané gjorde ett Zidaneelegant genombrott), men var värda minst oavgjort för sin köttmursinsats. PSG vinner oftast de här matcherna även när man är svaga, men inte den här gången. Leonardo lämnade redan innan slutsignalen och det är nog bara en tidsfråga innan vi kan skriva in Ancelotti som ny huvudtränare.

ANNONS

Omgångens sämsta: Civelli (Nice). En helt galen felpass vid 0-1, nonchalant markeringsmiss vid 0-2 och ett idiotiskt rött kort kring mittplan. Den enklaste “Omgångens sämsta” såhär långt.

Omgångens bästa: Cohade (Valenciennes). Vet inte alls vem jag ska ta då ingen spelare verkligen stack ut, men “Gladiator” gjorde en jäkligt slit- och ramstark insats.

Omgångens Kim: Källström. Var den som sköt skottet som Ederson styrde in, men i övrigt gjorde Kim sin sämsta insats för året.

Omgångens mål: Calvé 0-1 (PSG – Nancy)

Omgångens elva (4-3-3)

Autret (Lorient) – Sagbo (Evian) – Aubameyang (ASSE)
Barbosa (Evian) – Corgnet (Dijon) – Cohade (Valenciennes)
Bedimo (Mon.) – Abdennour (Tou.) – Hilton (Mon.) – Calvé (Nan.)
Laquait (Evian)

/J

Publicerad 2011-11-21 kl 11:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto