Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Talanglista #2

Jag hade tänkt gå bananas på David Beckhams övergång till PSG, men det kommer ändå pratas så mycket om den övergången överallt att det får vänta. Hyggligt trovärdiga källor säger nu att David har sagt ja till PSG:s bud. Kul för honom. Vi fotbollskonservativa som inte riktigt gillar att PSG placeras mitt i Europa som en reklampelare för Qatar-VM 2022 vrider väl lite lätt på huvudet och hoppas att något ont ska hända PSG. Jag har inget emot PSG som klubb och jag är väldigt öppen för människor som vill styra en fotbollsklubb på ett annorlunda sätt än det vanliga, men att Qatars regering förstör Parisfotbollens identitet är bara tragiskt.

ANNONS

Vi fortsätter med talanglistan istället. Nu blir det 1994-generationen, som är den generationen där man är precis på gränsen till A-laget om man är en superdupermegaultratalang. Tre 94:or har redan debuterat i Ligue 1. Vet du vilka det är utan att kolla nedanför?

Lenny Nangis (Caen)
Debuterade i september mot Dijon. En vecka senare fick han starta mot Evian. Och ptja. 24 minuter in i matchen drog han på sig sitt andra gula kort för kvällen. God natt, schack matt. Har efter det gjort ett par 90-minutare och även mål i 2-2 matchen mot Ajaccio, men han har varit väldigt osynlig. Har svårt att få ut sitt kunnande i mer än enstaka sekvenser. Annars en förbaskat snabb anfallare som är omskolad till ytter.

M’Baye Niang (Caen)
Debuterade i april – fem månader efter sin 16-årsfödelsedag. Under april och maj gjorde han tre mål på sju matcher vilket gjorde att Caen dumpade El-Arabi till arabländerna och satsade allt på Niang, som varenda storklubb såklart ville ha efter det. Kruxet var att Niang skrev på ett nytt kontrakt i februari, som sedan inte visade sig gälla och hela Caen höll andan då Niang lät lite väl öppen med att han kunde tänka sig att flytta. Skulle de tappa honom gratis? Icke. Man fick behålla honom. Men. Ansvaret blev för tungt. Han har “bara” gjort ett mål denna säsong och har varit direkt dåligt. Caen var för snabba med att slita fram honom i rampljuset. Ifjol var han stor, livlig och kändes jävligt hungrig. Svårstoppad, jobbig att möta. I år har man bara suckat när han ständigt ligger på en för dålig teknisk nivå. Det ser nervöst ut ibland, nonchalant ibland. Hans karriär håller väl inte redan på att slitas sönder? Men vafan, killen har inte ens fyllt 17 än!

ANNONS

Kurt Zouma (ASSE)
Och den tredje Ligue 1-debutanten, uppflyttad till A-laget i somras. Han har redan fått epitetet “Den nya Varane”, vilket känns som en okreativ men vettig liknelse. Zouma har fått hoppa runt lite hipp som happ i backlinjen; ibland mittback, ibland ytterback. ASSE har haft en mängd skador på backspelare och Zouma har varit ett fullt godkänt substitut. Ett par mindre smickrande matcher, men annars en stabil pjäs. Bra duellspelare utan att på något sätt vara en ful typ. Mål mot Nice för ett par veckor sedan och är nära 10-talet A-lagsmatcher.

Sebastian Haller (Auxerre)
Det som är lite intressant men inte på något sätt uppseendeväckande med den här 94-generationen är att grundstommen i den ungdomslandslagskullen består av tre Auxerrespelare. Haller är en av dem. Storväxt jävel. Inte lika trubbig som exempelvis överskattade Yaya Sanogo, utan kan kontrollera sin kropp. Växlar tempo bra, har en “ren” träffyta. Lite av en ung Ibrahimovic. Auxerre har dock många alternativ där framme, även om i princip alla är medelmåttor, så Haller får nog vänta ett år till innan han får en ordentlig chans.

ANNONS

Soualiho Meité (Auxerre)
Meité är nummer två på Auxerrelistan, även om han nog är den som kanske har sämst framtid inom fotbollen av de tre. Stor som ett hus, Afrikaättad, central mittfältare, glor alltid framåt i banan, duttar lite väl mycket med bollen, har råpotential men oklart om han kan föra över den potentialen till seniorfotboll.

Raphaël Calvet (Auxerre)
Kan mycket väl vara Laurent Blanc’ något försenade ersättare. Lugn, å så lugn, och har en uppspelsfot som kommer passa perfekt i exempelvis Serie A. Får alltid vara lagkapten, var han än är. Precis som Meité och Haller blev han uppflyttad till A-truppen i somras.

Guillaume Hubert (Valenciennes)
Jag ville slänga med minst en målvakt, och då fick det bli belgaren Hubert. Kom till Valenciennes från Genk för ett par år sedan, precis som många andra unga belgare som lämnar sitt hemland för Holland/Frankrike då ungdomsorganisationen är betydligt bättre i de länderna. Grejen är att han har potential att bli riktigt stor; han står hela tiden rätt, bra spel med fötterna, ger ett lugn till backlinjen. Tyvärr är han på tok för snäll. Trots att han är 1,96 m så vågar han inte ta för sig. Är han rädd för att han är för stor? Att han ska dra på sig röda kort och skada människor? Om han bara vågar sätta upp dobbarna i motståndarnas lår och struntar i mesigeriet när han ska ut i 1-vs-1-dueller så kommer han gå långt. Tränare Sanchez vill ha honom i reservlaget så han får speltid, så just nu är han “bara” tredjemålvakt.

ANNONS

Oumar Diop (Olympique Marseille)
En Marseillekille som heter Jobello är tydligen en lika stor talang, men det får bli Diop här. Trots att han är en av Marseilles största talanger har jag ingen koll på Diop och det finns även en grov informationsbrist kring honom. Det jag hittade var att det är en supertalang, som kan spela överallt förutom mittback och som är fantastiskt bra på allt. Låter helt okej. Efter Papa Bouba Diop är det dock svårt att ta fotbollsspelare som heter Diop på allvar. Det kommer bli himmel eller helvete för Oumar.

Diacko Fofana (Nice)
Diacko Fofana är tyvärr en i raden av alla misslyckade yttermittfältare som placerats om som ytterbackar bara för att man vill ha “moderna ytterbackar” som är “offensivt skolade”. Det verkar dessvärre vara det enda sättet att få fram ytterbackar som tränare vill satsa på, vilket är tråkigt då det bara leder till att medelmåttor blir ytterbackar. Fofana är däremot haft en väldigt bra utveckling sedan han skolades om för något år sedan, så det finns kanske potential i kroppen. Jag har däremot ingen koll på hur han är som spelare.

ANNONS

Gaëtan Laborde (Bordeaux)
Sist ut är det en kille som Niang – 17 år, men har redan fått stämpeln “avdankad talang”. Var helt gudomlig för ett par år sedan, men nu spottas inte målen in med lika hög frekvens. Det har slängts in ett par “Nya Henry”-hyllingar; prima snabbhet, lång, drar sig till vänsterkanten.

/J

Publicerad 2011-11-30 kl 22:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto