Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lucka 4

Okej, vi måste ju göra kopplingen Sverige-Frankrike efter lottningen i fredags. 50-talet var en bra tid för de bägge länderna. Vad som hände Sverige år 1958 behöver jag nog inte berätta och i samma mästerskap slutade Frankrike på en tredjeplats. Året efter, 1959, var det fransk cupfinal mellan Sochaux och andradivisionslaget Le Havre. Fotbollsyran var stor i Frankrike och finalen blev spännande. 1-1 efter full tid, 2-2 i förlängningens slutsekunder. Då klev boråsaren Yngve Brodd fram och gjorde ett mål för Sochaux – fast grejen var att domaren dömde bort målet och sedan blåste av matchen. Ingen har någonsin riktigt förstått varför. Den 3:e maj 1959 var dagen när en svensk nästan avgjorde en fransk cupfinal.

ANNONS

Lucka nummer 4.

Det blev istället en returmatch – som Le Havre vann med 3-0…

Yngve Brodd? Anfallare som var med i OS-laget 1952 och gjorde ett 20-tal landskamper, men inte fick plats i VM-truppen 1958. Spelade två sejourer i Toulouse och en sejour i Sochaux, i Sverige spelade han för Örebro och IFK Göteborg, han var även tränare för den sistnämnda klubben.

/J

Publicerad 2011-12-04 kl 12:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto