Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Omgång 17 - Och vi tar en lucka också…

Vi har ju inte tagit upp Strasbourg alls här på bloggen. De hänger numera i femtedivisionen, bland amatör- och reservlag. För några år sedan dansade bröderna Farnerud runt på mittfältet, man spelade i dåvarande UEFA-cupen för sex år sedan man vunnit Coupe de la Ligue samma år. Herregud, till och med Papin var tränare för klubben ett tag! Men, i somras gick klubben i konkurs och man fick börja om. Det går helt okej, man ligger högt upp i tabellen, men det ser inte ut att bli uppflyttning redan den här säsongen.

ANNONS

Däremot kan man fortfarande fylla på med folk på läktarna. För en dryg månad sedan mötte man Schiltigheim i ett lokalderby och smått imponerande 10880 åskådare var på plats – publikrekord för den divisionen. Sarkozy var i staden veckan efter och berömde den siffran. Kanske finns det hopp för klubben trots allt? Lucka nummer 12.

***

Nu: omgång 17.

Nancy – Ajaccio 2-2
1-0 Bakar (9′)
1-1 Självmål (34′)
1-2 Cavalli (72′)
2-2 Niculae (93′)

Hur gick detta till? Nancy var ett par klasser bättre den första halvtimmen. Fembackslinjen var stark, och framåt var man trixiga och farliga de gångerna man fick upp tillräckligt många spelare. Sedan gjorde Luiz ett elegant självmål (nicklobbade en långboll) och matchen tappade intensitet. Nancyfansen visslade ut laget. Ett Nancy med normal utdelning hade vunnit den här matchen utan problem.

ANNONS

Sochaux – PSG 0-1
0-1 Gameiro (20′)

Kontrollerat och snyggt. Så mycket mer finns inte att säga. PSG hade inga som helst problem att vinna över ett formsvagt Sochaux. Gameiro fick äntligen vakna ur sin måldvala (hade inte gjort mål på över 500 spelade minuter) och Sochaux… Sochaux är bara dåliga nuförtiden. PSG borde ha kunnat sätta både ett och två mål till.

ASSE – Caen 2-0
1-0 Nicolita (10′)
Rött kort Nabab (Caen, 43′)
2-0 Sako (74′)

Man kan skylla på att det var en hårt dömd utvisning för en enkel eftersläng, men äh, ASSE var så mycket bättre. Caen hade inte ett enda skott på mål medan ASSE radade upp målchanser. Precis som med Sochaux så är Caen dåliga nu, ett tag kunde man nästan kolla mot Europa League-platserna, men nu är man farligt nära bottenstriden igen. Lite oroligt i ASSE dock, klarar man av att bänka stjärnan Sako hur länge som helst?

ANNONS

Rennes – Brest 1-1
0-1 Roux (17′)
1-1 Danze (29′)

Tredje raka poängtappet för Rennes, som ibland verkar lite överambitiösa. Att spela så pass naivt och fartfyllt en hel säsong kommer göra att man tappar poäng. Visst, man var klart bättre än Brest, men känslan av att “det här kommer Rennes vinna utan problem” infinner sig väldigt sällan. De måste verkligen kämpa för att vinna. Man har inte den erfarenheten/kvaliten som gör att man vinner med uddamålet även när man har en lite sämre dag. Trevligt för Brest att få igång Roux, tre mål på två matcher.

Toulouse – Evian 2-1
1-0 Sissoko (25′)
1-1 Wass (49′)
2-1 Bulut (90′)

Ligue 1:s två tråkigaste lag i ett möte som ändå blev rätt underhållande till slut. Toulouse fick på ett ovanligt hårt tryck mot Evians försvar. Evian hade visserligen en och annan halvchans som kunde gett dem ledningen, men Toulouses förvånansvärda offensiva kvalitéer gav till slut resultat. Det krävdes dock en snygg frisparksvariant i slutminuterna för att få segern.

ANNONS

Valenciennes – Montpellier 1-0
1-0 Kadir (46′)

Frejdiga Kadir var skillnaden. Montpellier hade ett grepp om matchen, Giroud fick ett mål bortdömt för offside och grejer, men efter en så pass lång sträcka utan förluster (över två månader sedan den senaste) så hamnar man ibland i en kortare formsvacka. Montpellier har haft flyt de senaste matcherna, man hade det inte den här gången. Nu var det målvakten Jourdren som tabbade sig då han inte lyckades hålla ett distansskott. Sånt händer. Fortfarande serieledare. Oerhört viktig trepoängare för Valenciennes.

Marseille – Bordeaux 0-0

Ibland är matcher lika tråkiga som resultatet visar. Det här var en sådan match. Marseille underpresterade efter urladdningen i CL i veckan medan Bordeaux hade på tok för stor respekt för Marseille. Marseille var ändå det klart bättre laget i matchen, Bordeaux vaknade visserligen till på slutet men så mycket roligare än så var det inte. Gäsp.

ANNONS

Auxerre – Nice 2-1
1-0 Oliech (13′)
1-1 Mouloungui (21′)
Missad straff Monzón (45′)
2-1 Sahar (65′)

Bägge lagen hade usel form inför matchen. Det var bara en fråga om vilket lag som skulle resa sig för att inte riskera att fylleramla och slå sönder tänderna på den nedspydda trottoarkanten. Trots att Nice missade en straff och Mouloungui hade en stolpträff så var segern ändå rättvis, Auxerre var lite bättre på det mesta.

Lille – Dijon 2-0
1-0 Sow (15′)
2-0 Hazard (58′)

Lille gjorde en av sina svagaste insatser för året, men nu har det gått nästan fyra månader sedan man senast förlorade i ligaspelet. Den här gången kunde man tacka Landreau, Debuchy och Hazard som höll upp resten av laget, som spelade rätt kasst. Framförallt mittbacksparet Basa och Chedjou borde ha klarat av Dijons attacker betydligt bättre. Dijon var knappast chanslösa, men den här gången var det klass som avgjorde.

ANNONS

Lorient – Lyon 0-1
0-1 Lacazette (54′)

Det här var på förhand en perfekt match för Lorient, mot ett totalt tröttkört men ändå nöjt Lyon som brukar ha problem på konstgräs. Vad som hände? Lorient verkade sakna allt vad motivation heter. Det kämpades knappt, anfallsspelet fick aldrig någon rytm. Man hade ett par chanser, men Lyon var hela tiden det klart bättre laget och skapade flera farliga chanser. Det vore kul om Lacazette kommer igång och blir ett ordentligt bra alternativ bakom Gomis och Lisandro López.

Omgångens sämsta: Alain Traoré (Auxerre). I början av säsongen var han en av ligans mest formstarka spelare, nu är han mest bara osynlig.

Omgångens bästa: Eden Hazard (Lille). Tillbaka i gammal fin form. Dominant mot Dijon.

Omgångens mål: Mouloungui 1-1 (Auxerre – Nice)

Omgångens Kim: Källström. Lite svag i passningarna, men var annars rätt stabil.

ANNONS

Omgångens elva (3-5-2)

Oliech (Auxerre) – Hazard (Lille)
Tabanou (To) – Didot (To) – Bodmer (PSG) – N’Guemo (Bo) – Kadir (Va)
Sakho (PSG) – Lovren (Lyon) – Debuchy (Lille)
Landreau (Lille)

/J

Publicerad 2011-12-12 kl 00:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto