Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lucka 16 och grejer

Hansson blogg

Luckan ja. Idag blir det “Årets snyfthistoria”. Mittbacken Julien Rodriguez, 33 år, fick sitt kontrakt med Marseille rivet för en vecka sedan. Det hade då gått nästan 1000 dagar sedan han spelade sin senaste match i Ligue 1. Precis som med Fernando Torres så har han problem med brosk, vilket är i det närmaste omöjligt att helt återhämta sig ifrån. Juliens karriär är troligen slut, fyra år efter att han blev kallad till A-landslaget för första gången.

Han kommer bli ihågkommen för framförallt två saker: Champions League-äventyret med Monaco 2004 och lucka nummer 16.

***

I Champions League är både Marseille (möter Inter) och Lyon (möter APOEL) kvar. Det kommer betyda mycket för toppstriden, det är tyngre än vad man tror att spela två matcher varannan vecka. Lyon har usel statistik de veckorna man spelar dubbelt, och frågan är om de två klubbarna verkligen har truppbredden för både CL och Ligue 1?

Europa League? För att citera Montpelliers president Nicollin: “vilken värdelös turnering”. Frankrike är helt utslaget, Rennes hade en jävulskt tuff grupp och PSG… saknar ursäkter. Kan nog ändå vara nyttigt för de två klubbarna att kunna ta det lite lugnare.

Annons

Helgens matcher

Lördag
19.00
Brest – Auxerre X
Caen – Nancy 1
Dijon – ASSE 2
Marseille – Lorient 1
Montpellier – Toulouse X
Nice – Valenciennes X
21.00
Lyon – Evian 1 (Viasat Fotboll + HD)

Söndag
17.00
Ajaccio – Rennes 2
Bordeaux – Sochaux 1
21.00
Paris SG – Lille X (Viasat Fotboll + HD)

/J

Publicerad 2011-12-16 14:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto