Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Omgång 18 - En briljant idiot

Det blir bara en Valbuenakort rapport den här omgången.

ANNONS

Brest – Auxerre 1-0
Caen -Nancy 1-2
Dijon – ASSE 1-2
Marseille – Lorient 2-1
Montpellier- Toulouse 1-1
Nice – Valenciennes 2-0
Lyon – Evian 2-1
Ajaccio – Rennes 1-0
Bordeaux – Sochaux 1-0
PSG – Lille 0-0

Vi noterar…

1. Caen och Auxerre har väldigt, väldigt stora problem. Auxerre har förlorat 8 av de 10 senaste matcherna, Caen har 4 raka förluster. Jag tycker visserligen det är skönt att Caen bestraffas rejält av att de dumpade El-Arabi utan att fixa ordentliga ersättare. Man ska inte kunna klara sig kvar med en enda riktig anfallare (Frau), som dessutom knappast är någon magisk målmaskin.

2. Några som däremot bröt en väldigt negativ trend var medelmåttorna från Ajaccio. En vinst mot topplaget Rennes med 1-0, deras första vinst sedan 10:e september, och den var dessutom inte helt orättvis. Jag är glad att jag inte är den som oddssätter Rennes’ matcher.

ANNONS

3. Chafni i Auxerre blev utvisad efter två gula kort, men det är inte det som är det stora samtalsämnet. Enligt honom själv så ska linjedomaren ha sagt “stick din arab”. Det kommer bli en utredning om eventuell rasism, får hoppas den utredningen går lite fortare än Suarez vs. Evra-fallet…

4. Valbuena var fullkomligt briljant mot Lorient, men som vanligt när Valbuena är i farten så kan han såklart inte hålla sig undan de där sakerna som gör att man ändå avskyr honom. Visst, det står 1-1 i den 94:e minuten, men det gör det inte okej att filma sig till en frispark (som ledde till 2-1). Hade han bara slutat upp att vara så fruktansvärt korkad så hade man gillat karln. Fyra teskedar hög och stundtals en spelare i världsklass, men när man lägger sig så enkelt hela tiden så kan man aldrig bli älskad ens av sin egna mor. Bara att hoppas att Blanc inte tar med honom i EM-truppen.

ANNONS

5. Mounier började säsongen bra, men har knappt presterat något de senaste 2-3 månaderna. Han fick därför börja på bänken i helgen, detta trots att han egentligen är den stora stjärnan i Nice tillsammans med Ospina. Han tog iallafall petningen på rätt sätt, genom att göra bägge målen.

6. Källström? Bättre än Guidetti.

7. Skiljer bara tre poäng mellan Valenciennes (19:e plats) och Brest (11:e plats). Helt omöjligt att säga vilka lag som kommer åka ur (tillsammans med Ajaccio). Det är egentligen bara Bordeaux och Lorient som är i något som ens liknar ett ingenmansland.

8. Montpellier och PSG tappade poäng, så Montpellier är fortfarande serieledare.

9. Joe Cole gjorde återigen ingen hejdundrande insats. Fast hela Lille känns rätt “jaha…” just nu.

10. Grougi! Hur många matcher har inte den mannen avgjort för Brest?

ANNONS

Omgångens elva

Lisandro (Lyon) – Ben Basat (Brest)
Mounier (Nice) – Grougi (Brest) – Cavalli (Ajaccio) – Valbuena (OM)
Lemaître (Nancy) – Diawara (Ajaccio) – Civelli (Nice) – Baysse (Brest)
Sirigu (PSG)

/J

Publicerad 2011-12-18 kl 23:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto