Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"46,3 procents chans/risk att PSG vinner titeln"

Det är en jobbig helg för Ligue 1-lagen. Redan på förhand vet vi att det saknas 78 spelare på grund av skador, avstängningar och Afrikanska mästerskapet, och det är dessutom flertalet spelare som är tveksamma till spel. Ta Nice som exempel, som saknar nio spelare och har ytterligare tre spelare som tvingas göra sena tester för att se om de håller för spel. Men vafan, om det saknas spelare kan man alltid slänga in några juniorer, fråga bara Saint-Étienne. I början av säsongen hade de mittbacksproblem. Vad gör man då:

1. Flyttar ned en defensiv mittfältare?
2. Flyttar in en ytterback?
3. Spelar 16-åriga Kurt Zouma?

ANNONS

Det är Ligue 1 vi snackar om, så självklart blev det alternativ nummer tre. Zouma efter debuten: elva ligamatcher, två mål och riktigt imponerande spel (Manchester City har lagt flera bud värda minst €6 miljoner som nobbats) vilket ledde till att han igår skolades in på riktigt (tryck på “Entrez sur asse.fr” nere till höger och starta sedan videon). Det är nämligen så att juniorer som inte har ett fast tröjnummer får en namnlös tröja med #33, men från och med nu får Zouma spela i #4. Han är inte dominant, men jag har ännu inte sett några svagheter hos honom. Fenomenal närkampsspelare, smart, aldrig fysiskt trög, bra passningar och farlig på offensiva fasta. En av väldigt få spelare i Europa som jag känner kan bli precis hur bra som helt. En genuin klasstalang som är helt given i Saint-Étiennes startelva.

ANNONS

Och på tal om Saint-Étienne: StatSport har räknat ut hur sannolikheten för hur tabellen kommer sluta, och Saint-Étienne tillsammans med Toulouse är de enda lagen som har chans att både vinna ligan men även åka ur. HÄR är hela tabellen. Orange = segrare. Blå = Champions League. Grön = kval till Champions League. Gul = Europa League. Rödbrun = nedflyttning.

Vad noterar vi annars?

• Alex (Chelsea) är klar för PSG vilket gör att de nu har sex renodlade mittbackar i A-truppen. Det är faktiskt mer korkat än vad det låter. Kurt Zouma hade aldrig slagit igenom i det här PSG-laget.

• Cuphelg förra helgen. Nice (vs. Rennes), Auxerre (vs. Châteauroux, Ligue 2) och Ajaccio (vs. Bourg-Peronnas, CFA) blev de enda utslagna Ligue 1-lagen.

• Lens ordförande Gervais Martel, som höll på att få Chelsea avstängda från transfermarknaden för några år sedan när de snodde kontraktsbundna Kakuta, sitter i häkte då han sägs ha tagit emot mutor på €4 miljoner från två byggföretag.

ANNONS

• Dusan Djuric har gjort ett inhopp på 20 minuter i cupen, där han förövrigt såg väldigt bra ut, men har nu möjlighet att debutera i ligan. Lär dock få starta på bänken.

• Nyrika Monaco har värvat fem spelare de senaste fem dagarna: Wolf (Werder Bremen), Barazite (Austria Wien), Kagelmacher (Beerschoot) , Touré (Ajman) och Subasic (Hajduk Split). Sammanlagt har klubben varit inblandad i 46 officiella A-truppsövergångar sedan 1:a juli. 46! Felix Magath ligger i lä.

Lördag
19.00
Lorient – Sochaux 1
Lyon – Dijon 1
Nice – Montpellier 2
Auxerre – Nancy X
Brest – PSG 2
Toulouse – Caen 1
21.00
Lille – ASSE 1 (Viasat Fotboll + HD)

Söndag
17.00
Valenciennes – Ajaccio 1
Evian – Bordeaux 2
21.00
Rennes – Marseille X (Viasat Fotboll + HD)

/J
https://twitter.com/#!/jonas_hansson

ANNONS
Publicerad 2012-01-28 kl 13:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto