POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

"Även Frankrike har förbundskaptensproblem"

Laurent Blanc har gjort ett bra jobb med att bygga “den nya Frankrike”, men frågan är om han finns kvar efter EM-slutspelet. Hans kontrakt går ut i sommar och han vill ha förlängt redan nu, för att vara säker på att han kan jobba långsiktigt, men förbundet har lärt sig av tidigare misstag då man förlängde kontraktet för tidigt med Domenech och därmed tvingads betala €2 miljoner när han skulle sparkas. Den nya presidenten Le Graet vill dessutom försöka bli av med 1998-generationen och skapa något eget, så relationen mellan honom och Blanc är rätt svag.

Som ersättare är drömnamnet Wenger, men det känns som en omöjlighet. Även namn som Le Guen (Omans förbundskapten numera) och Garcia (Lille) har nämnts, men just nu verkar Montpelliers Girard vara det hetaste namnet. Det känns inte alls som en uppgradering, men kanske det bästa som finns att tillgå om man vill köra på en fransk förbundskapten.

Blanc har ju gett stabilitet till landslaget och hans arbete gillas, men samtidigt finns det några tveksamheter. Är truppens centrallinje tillräckligt ihopspelad och kvalitetsfylld? Har Blanc lyckats hitta någon ledarfigur? Kan laget verkligen nå en bra högstanivå? Under kvalet har det ibland låst sig för de offensiva spelarna, hur blir det när de ställs mot landslag som har studerat dem noga i över ett halvår?

Men Blanc är det det mest vettiga alternativet.

Annars då? Matcherna fortsätter att flyttas på grund av det kalla vädret. Den här helgen har vi sex olika avsparkstider och matchen mellan Évian och Marseille är redan framflyttad till ett senare, ännu ej bestämt, datum. Fler matcher är i farozonen och det gäller framförallt Rennes – Sochaux, Lille – Bordeaux och Toulouse – Saint-Étienne. Samma sak gäller i Ligue 2, där sex matcher redan uppskjutna och fler lär det bli. Jag är tveksam till att svensk TV kommer sända några Ligue 1-matcher på grund av tidsförflyttningar, möjligen Toulouse – Saint-Étienne på söndagskvällen om det inte blir flyttad.

Eftersom redan redan varit en lite smådeprimerande post så kan jag även tillägga att Qatars regering tycker att det går lite för bra för PSG, så de vill köpa en till fransk klubb som kan konkurrera med dem. O mon dieu…

Omgångens matcher (notera att förändringar kan ske)

Lördag
15.00
Auxerre – Lorient
Lyon – Caen
Montpellier – Ajaccio
Valenciennes – Nancy
18.00
Rennes – Sochaux
19.00
Brest – Dijon

Söndag
15.00
Lille – Bordeaux
17.00
Nice -PSG
21.00
Toulouse – Saint-Étienne

Évian – Marseille framflyttad till senare datum.

/J
https://twitter.com/#!/jonas_hansson

Publicerad 2012-02-11 kl 12:01
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto