POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Omgång 24 - Nästan, Montpellier

Ett oavgjort resultat i seriefinalen mellan Paris SG och Montpellier hade kunnat bli kostsamt för bägge lagen, men flertalet lag under toppen (Lyon, Marseille, Rennes) tappade poäng vilket ledde till att gapet ned till tredjeplatsen inte blev mindre. De stora segrarna den här omgången var Dijon (imponerande insats och nu fem poäng till nedflyttningsstrecket) och Saint-Étienne, som faktiskt har chans att nå Champions League, även om man konkurrerar med sex andra lag om den sista platsen.

I övrigt var det en rätt beige omgång.

Ajaccio – Brest 0-0

Missad straff Eduardo (Ajaccio, 84′)

Brest spelade sin fjortonde oavgjorda match för säsongen, och var lika tråkiga som de brukar kunna vara. Brests tränare Dupont hade inga problem att säga att man kom dit för att spela 0-0. Ajaccio det bättre laget sett över hela matchen, framförallt i andra halvlek. Den svaga straffen av Eduardo, som Elana räddade, kan bli kostsam för Ajaccio.

Nancy – Toulouse 0-3
0-1 Sirieix (9′)
0-2 Regattin (19′)
0-3 Rivière (72′)

Nancy har tappat lite av glansen man hade under 5-3-2-perioden. Den här matchen var man inte ens trea, fyra eller femma på bollen, utan Toulouse gjorde en genuint bra match och vann utan problem. Bra för Rivière att göra mål igen, det behöver han om Toulouse vill ha honom som sin nya kvalitetsanfallare lex Gignac/Elmander.

Caen – Évian 2-2
1-0 Frau (straff, 45′)
1-1 Barbosa (50′)
2-1 Nabab (57′)
2-2 Govou (94′)

Caen måste vara hyggligt sura. Missade bollen vid öppet mål, helt felaktigt bortdömt mål vid 2-1 ledning och insläppt mål i den fjärde tilläggsminuten. Missnöjda med resultatet, nöjda med att prestationerna börjar att se bättre ut.

Dijon – Nice 3-0
1-0 Kakuta (44′)
2-0 Jovial (53′)
3-0 Koné (87′)

Dijon brukar vara beroende av duon Corgnet-Jovial, den här matchen saknades Corgnet men då var det Kakuta-Jovial som klev fram istället. De var tillräckligt irrationella och energirika för att förstöra Nices försvar. Imponerande insats mot ett svagt Nice.

Lorient – Lille 0-1
0-1 Debuchy (76′)

Lille imponerade trots två raka förluster inför den här matchen. Visserligen gjorde Lilles målvakt Landreau ett par riktigt bra ingripanden när Lilleförsvaret inte hängde med i kontringarna, men annars var Lille betydligt mer aggressiva, gjorde färre misstag och höll en högre kvalitetsnivå matchen igenom. Resultatet var fullt logiskt och segermarginalen borde ha varit större.

Sochaux – Auxerre 0-0

En rätt väntad matchbild: två lag helt utan självförtroende där Auxerre var nöjda med ett oavgjort resultat medan Sochaux tokbrände varenda läge de fick. Det blev visserligen flertalet riktigt bra målchanser, men i övrigt höll matchen låg kvalitet.

Marseille – Valenciennes 1-1
1-0 Diarra (16′)
1-1 Gil (51′)

Deschamps vilade lite spelare, men kollar man på skillnaden i prestation och kvalitet jämfört med Valenciennes så var Marseille ändå klart bättre än motståndarna. Marseille hade de bästa lägena och trots att Valenciennes är på väg uppåt så borde Marseille ha vunnit matchen om de hade velat krypa in på toppduon PSG och Montpellier. Tolv poäng upp är ett väldigt stort gap, även om man har en match mindre spelad.

Bordeaux – Lyon 1-0
1-0 Gouffran (41′)

Här hade nog folk förväntat sig en bättre match sett till att det var två stora klubbar som möttes, men samtidigt var Lyon trötta efter APOEL-matchen och vilade lite spelare, samtidigt som Bordeaux numera spelar en mer defensiv fotboll (något som har gett resultat – tretton poäng på de fem senaste matcherna). Känslan var ändå att segern var rättvis.

Saint-Étienne – Rennes 4-0
1-0 Mignot (24′)
2-0 Batlles (53′)
3-0 Sako (67′)
4-0 Gradel (78′)

En inte helt vanligt 4-0 match. Rennes hade till stora delar bollinnehavet och var stundtals bättre, men Saint-Étienne gjorde fyra mål trots att de bara hade sex skott på mål. En underlig match som slutade med ett underligt resultat, men man ska inte glömma bort att Saint-Étienne är ett av ligans mest formstarka lag.

Paris SG – Montpellier 2-2
1-0 Alex (41′)
1-1 Belhanda (45′)
1-2 Utaka (81′)
2-2 Hoarau (88′)

Då landar vi här. Seriefinalen som nästan blev som vi hade hoppats på. Välspelad, en hel del mål, känslor och nästan en Montpellierseger. Montpellier började matchen väldigt inspirerande, men matchen blev mer låst efter de första tio minuterna. De två sena målen i första halvlek ändrade inte förutsättningarna mer än att lagen släppte loss lite mer i andra halvlek. Tyvärr straffade sig Montpelliers orutin när de försökte attackera i den 88:e minuten och då kunde Paris SG, via en fin individuell prestation från Menez, sätta dit kvitteringen.

En välspelad match, men lite för chansfattig för att vara bland de bästa matcherna i ligan den här säsongen. Bägge lagen får nog ändå vara nöjda.

Omgångens sämsta: Gassama (Lorient). Ser inte alls ut att hålla Ligue 1-nivå. Har redan nu floppvärvningspotential.

Omgångens bästa: Belhanda (Montpellier). Klassinsats mot Paris SG.

Omgångens Kim: Källström. Anonym, men okej, insats mot Bordeaux.

Omgångens mål: Alex 1-0 (Paris SG – Montpellier)

Omgångens elva (4-2-3-1)

Jovial (Dijon)
Kakuta (Dijon) – Belhanda (Mont.) – Hazard (Lille)
Diarra (OM) – Pedretti (Lille)
Varrault (Dijon) – Alex (PSG) – Yanga-Mbiwa (Mont.)  – Debuchy (Lille)
Landreau (Lille)

(Jag vet att Varrault är högerback, men det fanns ingen ytterback som var lika bra som Debuchy och Varrault den här omgången.)

/J
https://twitter.com/#!/jonas_hansson

Publicerad 2012-02-20 kl 12:29
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto