Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Alla dessa rättegångar…"

Hansson blogg

När Paris SG slog Marseille i söndags var det flera timmars eftersnack i studion på Canal +. Bland det första de gjorde var att ringa upp Montpelliers president Loulou Nicollin, som vi redan har lärt känna här i bloggen tack vare sina underliga och gubbiga citat. Han fick nu frågan om vilket lag som han tror kommer vinna ligan, och kom ihåg att Montpellier fortfarande är serieledare och dessutom med en match mindre spelad. Hans svar? “Paris SG”. Han var helt säker på sin sak, det fanns inget att diskutera. De ekonomiska skillnaderna var för stora, enligt Loulou. Ett psykologiskt spel eller är bara Loulou världens mest svårgreppade person?

Nåväl. Montpelliers match mot Marseille är ikväll och när den är färdigspelad står alla lag på 31 spelade matcher. Om Montpellier vinner kommer de att ha tre poäng fler än Paris SG, och dessutom med en märkbart bättre målskillnad. Spelschemat hos de bägge lagen är likvärdigt och Montpellier har dessutom mycket bättre form. Nog kan väl Montpellier ändå utmana om guldet, Loulou?…

***

Stéphane Porato, kommer ni ihåg honom? En målvakt som gjorde en A-landskamp för Frankrike år 1999, tillhörde bland annat Marseille och även Monaco under Champions Leagueäventyret 2004, är fortfarande en av de dyraste burväktarna i ligans historia (kostade Monaco €5,25 miljoner år 2000) och allt sånt där. Han har ännu inte fyllt 40 år, så han är fortfarande aktiv. Målvakt i beach soccerlandslaget och han är även i AS Monaco, som målvaktstränare och även målvaktsreserv i reservlaget.

Annons

Han har dock haft ett bråk med sin ex-fru vilket har lett till rättegång. Ex-frun menade att Stéphane är skyldiga henne och barnen pengar i uteblivna vårdnadskostnader, vilket de enligt rättssystemet hade rätt till. Porato är därför dömd till åtta månaders villkorligt fängelse och att betala både pengarna som han är skyldig plus skadestånd.

Han är inte den enda forna landslagsspelaren som varit inblandade i rättstvister de senaste året. Tony Vairelles blev nyligen friad från sina anklagelser och David Ginola förlorade sin rättegång mot Gérard Houllier.Vi får inte heller glömma bort Brandão. Fransk fotboll är alltid omringat av kontroverser, även under de stunderna Bernard Tapie håller sig lugn.

***

Jag vet att det är många transferrykten just nu (Ederson sägs vara på väg till Lazio eller Milan, M’Vila till Anzhi, alla undrar var Giroud spelar nästa sommar, Toulouses Sissoko kanske hamnar i Roma, Zidane lär fortsätta att undersöka den franska marknaden för Real Madrids räkning) men jag är inte så särskilt intresserad av transferrykten, framförallt inte under slutspurten av ligaspelet. Om det är något ni undrar är det bättre att ni frågar mig, antingen i kommentarsfältet eller på twitter.

Annons

***

Igår vann Lyon sin semifinal i cupen mot GFCO Ajaccio och får därmed möta antingen Marseilles övermän Quevilly eller Rennes i finalen. Matchen mellan Quevilly och Rennes spelas ikväll.

/J
https://twitter.com/#!/jonas_hansson

Publicerad 2012-04-11 15:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto