Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Omgång 32 - Många tråkigheter, men Montpellier är fortfarande i topp

Jag ber om ursäkt att bloggen har legat nere ett par dagar, men det är inget som kan göras något åt.

Det var på många sätt en trist helg. Chedjou anklagas för att ha sagt “smutsiga korsikan” till Cavalli, något han själv nekar till, men om Ajaccio stannar kvar i Ligue 1 lär Chedjou få ett helvete när Lille reser till Korsika nästa säsong. Det står ord mot ord, det finns inga andra vittnen, men rasism är alltid trist, oavsett åt vilket håll det går.

ANNONS

En före detta Lille-spelare är också i trubbel. Benzerga håller numera till i Nantes men har under sina två säsonger där bara spelat tre ligamatcher, samtliga under förra säsongen. Därför trodde han nog det var okej för Nantes om han spelade en amatörturnering utan klubbens tillåtelse. Frågan är han trodde det var okej för Nantes om han misshandlade domaren med slag och sparkar? Antagligen inte. Han riskerar nu upp till tre års avstängning från all fotboll.

För att fortsätta med trista ämnen så tappade Montpellier poäng den här omgången, om vi ska hitta något positivt så gjorde även Paris SG detsamma. Det har även blivit en ny sväng i M’Vila-gate. Han bråkade med några Rennesfans i veckan och blev utbuad på hemmaplan mot Nice. Ett trist slut på hans Renneskarriär, för sannolikheten är extremt låg på att han stannar kvar i klubben över nästa säsong.

ANNONS

Nåväl, det spelades faktiskt lite rolig fotboll också.

Nancy – Bordeaux 2-2
0-1 Gouffran (16′)
1-1 Traoré (45′)
2-1 Puygrenier (71′)
2-2 Trémoulinas (90′, straff)

En väntad matchbild, två lag som gillar att köra med fart i anfallsspelet och den här gången hittade Bordeaux de ytorna de ville ha, men som de sällan hittar i matcherna mot bottenlagen. Bägge lagen håller på att bygga upp något intressant inför nästa säsong, så länge de får behålla startelvan och krydda med några nya spelare så kan bägge lagen skrälla. Sett till chanserna och spelet får oavgjort ses som rättvist.

Lille – Ajaccio 4-1
1-0 Självmål (15′)
2-0 Cole (36′)
3-0 Bruno (81′)
4-0 Hazard (86′, straff)
4-1 Sammaritano (93′)

Lille körde över Ajaccio, både resultat- och spelmässigt. Hazard spelade sin 100:e raka Ligue 1-match och var som vanligt bland de bästa på planen. Kul att en annan ung belgare, Bruno, fick göra sitt första ligamål i karriären. Lille tror mycket på honom och han kan mycket väl utmana Roux på allvar nästa säsong. Det fanns inte mycket positivt att hämta ut från den här Ajaccioinsatsen, möjligen att Sammaritano kanske är på väg tillbaka till höstformen.

ANNONS

Lorient – Montpellier 2-1
1-0 Självmål (69′)
2-0 Campbell (77′)
2-1 Giroud (77′)

Jag vet inte vad som är mest förvånande: att Montpellier förlorade, eller att Lorient spelade bra. Montpellier kom knappt någonstans mot ett tätt Lorientförsvar och samtidigt lyckades Lorient att använda sin snabbhet på allra bästa sätt. En klockren insats av Lorient, varför spelar de inte alltid såhär?

Sochaux – Dijon 1-0
1-0 Maïga (69′)

Det börjar bli tjatigt, men vilken effekt Sochaux har fått efter sitt tränarbyte! Det är ett helt nytt lag vi får se och även surpuppan Maïga har börjat att prestera. Om man ska hitta något negativt så skulle de ha avgjort matchen tidigare. Dijon hade en sådan där match de har ibland, när de inte presterar i närheten av Ligue 1-klass utan mest bara ser tunga ut. Den offensiva kvartetten i Dijon måste hitta tillbaka till formen de hade för ett par månader sedan om laget ska ha chans att hänga kvar.

ANNONS

Saint-Étienne – Brest 2-1
1-0 Gradel (48′, straff)
1-1 Jemaâ (62′)
2-1 Sako (71′)

Saint-Étienne körde över Brest men hade svårt att få utdelning. De har många rörliga och kvicka spelare som dock har lite problem med effektiviteten. Jag har sagt det tidigare: hade Saint-Étienne haft en Giroud hade de varit med i titelstriden, mycket sämre än Montpellier är dem inte. Att Brest fortfarande är över nedflyttningsstrecket kan de tacka Zebina och Elana för, som vanligt gjorde de två allt de kunde medan resten av lagkamraterna höll Ligue 2-klass.

Valenciennes – Évian 0-3
0-1 Khelifa (29′)
0-2 Bériguad (34′)
0-3 Sagbo (44′, straff)

Jag vet inte om vi kan få ut så mycket av en sådan här match. Två lag som inte har något som helst att spela för, utan de har redan klarat av den här säsongens mål. 0-3 speglar inte matchbilden, men det brukar ibland bli ologiska siffror när lagen inte ger 100% utan saknar de där extra procenten. Dusan Djuric fick iallafall göra ett inhopp i slutet av matchen.

ANNONS

Auxerre – Paris SG 1-1
0-1 Nenê (23′)
1-1 Le Tallec (85′)

När Nenê satte det första målet gick luften ur de flesta. “Jaha, nu tar PSG titeln”, men de hade problem att få utdelning på sina chanser och Auxerre började att spela upp sig. Sirigu gjorde en tavla så att forna supertalangen Le Tallec kunde sätta 1-1. Bägge lagen var i stort behov av tre poäng och ser det oavgjorda resultatet som en förlust.

Rennes – Nice 3-1
1-0 Féret (23′)
2-0 Doumbia (43′)
2-1 Clerc (59′)
3-1 Pitroipa (82′)

Två lag som hade mycket att spela om, Rennes ville nå Europa League-platsen och Nice ville bort från bottenstriden. Nice är dock svaga när de inte har sin egna publik i ryggen och de såg inte särskilt bra ut, med undantag för en period i andra halvlek. Sett till vilket lag Nice kom till spel med såg det ut som att de gick för 0-0, men ett tidigt Rennesmål satte stopp för det.

ANNONS

Marseille – Caen 1-1
0-1 Bulot (10′)
1-1 Rémy (25′, straff)

Allting var som vanligt: Caen spelade tokdefensivt, saknade en anfallsplan och gjorde bara mål när motståndarna gjorde ett misstag, medan Marseille höll i bollen utan att skapa alltför många målchanser. Båda två lagen vill bara glömma den här säsongen och vänta in sommarens transferfönster för att fixa till bristerna i trupperna.

Toulouse – Lyon 3-0
1-0 Siriex (9′)
2-0 Rivière (22′)
3-0 Bulut (91′)

Lyon måste bredda truppen i sommar, det är det som håller dem borta från titelstriden. De blir alltid trötta under de veckorna de spelar två matcher, och då är det knappast optimalt att möta Toulouse på deras hemmaplan. Det krävs mycket energi för att komma igenom deras lag och dessutom måste man vara vaken på omställningarna. Lyon klarade inte av det och ett effektivt Toulouse kunde då spela en oerhört effektiv anfallsfotboll, även om man fick god hjälp av Lyonförsvaret på de två första målen. För Lyon så dog drömmen om Champions League, medan det nu är hyggligt sannolikt att vi får se Toulouse i Europa League nästa säsong.

ANNONS

Tabell: Omgång 32

Omgångens sämsta: Abriel (Nice). Värvades för att vara lagets nya mittfältsmotor och han har tidigare varit av god Ligue 1-klass, men han har hittills floppat rejält. Var som vanligt osynlig och när han hade bollen var passningarna för svaga.

Omgångens bästa: Maïga (Sochaux). Hade han inte tjurat ihop under sommaren så hade Sochaux inte varit i närheten av bottenstrid, en klasslirare när han väl är i form och visar attityd.

Omgångens Kim: Källström. Var bland de bästa spelarna i ett annars svagt Lyon. Gjorde vad han kunde, framförallt i första halvlek.

Omgångens mål: Pitroipa 3-1 (Rennes – Nice, 02.25 in i klippet)

Omgångens elva (4-3-3)

Regattin (Toulouse) – Maïga (Sochaux) – Hazard (Lille)
Martin (Sochaux) – Mavuba (Lille) – Siriex (Toulouse)
Haidara (Nancy) – Pugrenier (Nancy) – Lautoa (Lor.) – Corchia (Soc.)

ANNONS
Audard (Lorient)

/J
https://twitter.com/#!/jonas_hansson

 

Publicerad 2012-04-19 kl 12:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto