Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Den franska EM-truppen"

Hansson blogg

Det är bara sex veckor kvar till EM-slutspelet och nu ska jag försöka sammanfatta hur jag tror Blanc tänker kring truppen. För ett tag sedan sa Blanc att 18 spelare var i det närmaste klara för EM-slutspelet, men då räknades antagligen både Diaby och Abidal in. Abidal lär inte kunna följa med på grund av sin levertransplantation, Diaby går alltid skadad. Blanc öppnade också upp för en eller två “wild cards” i truppen, men jag har svårt att veta vilka de spelarna skulle kunna tänkas vara.

Målvakter (3 platser)
Säkra: Lloris (Lyon), Mandanda (Marseille)
Troliga: Carrasso (Bordeaux)
Utmanarna: Ruffier (Saint-Étienne)
Outsiders: Landreau (Lille), Ahamada (Toulouse) etc.

Det här är hur enkelt som helst: lagkaptenen Lloris är förstaval och Mandanda är andraval, det finns inget att diskutera. Carrasso brukar få följa med som tredjeval och det var ju Blanc som värvade Carrasso till Bordeaux, men Ruffier har bra form och många vill hellre ha med honom, även om det bara är av akademisk betydelse.

Försvarare (8 platser)
Säkra: Sagna (Arsenal), Mexès (Milan), Rami (Valencia), Evra (Manchester United)

Annons
Troliga: Debuchy (Lille), Koscielny (Arsenal)
Utmanarna: Réveillère (Lyon), Mathieu (Valencia), Sakho (Paris SG), Kaboul (Tottenham)
Outsiders: Abidal (Barcelona), Clichy (Manchester City), Varane (Real Madrid), Yanga-Mbiwa (Montpellier), Cissokho (Lyon), Trémoulinas (Bordeaux), Béria (Lille), Escudé (Sevilla), Mangala (Porto) etc.

Den backlinjen som lär starta i EM är de säkra spelarna, men det är omöjligt att veta hur Blanc tänker angående reserverna. Abidal skulle fått följa med som både mittbacks- och vänsterbacksreserv, men ser inte ut att bli spelklar. Vem av Debuchy och Réveillère är Sagnas reserv? Vissa menar att Debuchy är det solklara valet, men han har haft en tyngre vår och Réveillère är alltid stabil i landslaget. Jag hade tagit Réveillère, men jag tror Blanc tar Debuchy. Det har gått en konstig våg genom Frankrike på senare tid där folk verkar tycka att Debuchy till och med är bättre än Sagna. Människor…

Annons

Koscielny känns given som mittbacksreserv nu när Abidal saknas, och då är det två platser kvar: en mittback och en vänsterback. Det finns många kandidater, men PSG-petade Sakho slåss framförallt med Kaboul om mittbacksplatsen medan Mathieu och Clichy gör upp om vänsterbacksplatsen. Om Sakho kommer med kanske Blanc bara väljer sju försvarare eftersom Sagna, Sakho och Debuchy (/Réveillère) kan spela ute till vänster vid behov.

Centrala mittfältare (4 platser)
Säkra: Cabaye (Newcastle), M’Vila (Rennes)
Troliga: Martin (Sochaux), A.Diarra (Bordeaux), Diaby (Arsenal)
Utmanarna: L.Diarra (Real Madrid)
Outsider: Matuidi (Paris SG), Gonalons (Lyon), Flamini (Milan), Toulalan (Málaga), Bodmer (Paris SG), Gourcuff (Lyon), Capoue (Toulouse), Mavuba (Lille), Grenier (Lyon) etc.

Även här är det svårt att veta hur Blanc tänker. Cabaye och M’Vila lär vara startspelare och Martin brukar få följa med, men sen då? Tar ha med sig favoriten Alou Diarra eller struntar han i honom? Blir det till och med så att fem spelare blir uttagna?

Annons

Diaby är Blancs absolut favoritspelare och följer med om han är i form, men Blanc har en mängd olika alternativ. Han verkar däremot inte särskilt förtjust i Lassana Diarra, annars hade han varit given i truppen. Här satsar Blanc mycket på kontinuitet, annars hade Lassana Diarra, Matuidi, Capoue, Mavuba och Gonalons varit lika goda kandidater som Alou Diarra.

Offensiva mittfältare/anfallare (8 platser)
Säkra: Ribéry (Bayern München), Benzema (Real Madrid), Nasri (Manchester City), Ménez (Paris SG)
Troliga: Giroud (Montpellier), Rémy (Marseille), Malouda (Chelsea)
Utmanarna: Valbuena (Marseille), Ben Arfa (Newcastle), Gomis (Lyon), Gameiro (Paris SG)
Outsiders: Griezmann (Real Sociedad), Briand (Lyon), Hoarau (Paris SG), Amalfitano (Marseille), Cissé (Queens Park Rangers), Payet (Lille), Kembo Ekoko (Rennes), Lacazette (Lyon), Tabanou (Toulouse), Mollo (Nancy), Saha (Tottenham), N’Zogbia (Aston Villa), Roux (Lille) etc.

Annons

Malouda kanske petas, men annars fylls sju av de maximalt åtta platserna upp direkt. Det kanske inte ens finns fler än sju platser om Blanc tar med fem centrala mittfältare. Jag tror jag får gå igenom några spelares situation:

Gameiro – hade varit given om han inte hade suttit på Paris SG:s bänk under så många matcher.
Ben Arfa – hade man bara kollat på hans spelmässiga attributer hade han kommit med, men Blanc vill kanske inte chansa med en spelare med en tvivelaktig attityd. Det här är det mästerskapet där Frankrike inte får förstöras av konflikter inom laget.
Valbuena/Gomis – Valbuena är nog troligare än Gomis eftersom det redan finns tre anfallare i truppen, men ingen av dem känns särskilt heta.

Blancs troliga trupp

Lloris, Mandanda, Carrasso
Sagna, Mexès, Rami, Evra, Koscielny, Mathieu, Debuchy, Kaboul/Sakho

Annons
Cabaye, M’Vila, Martin, A.Diarra, Diaby
Ribéry, Ménez, Nasri, Benzema, Giroud, Rémy, Malouda

Min trupp

Lloris, Mandanda, Carrasso
Sagna, Mexès, Rami, Evra, Koscielny, Réveillère, Sakho, Kaboul
Cabaye, M’Vila, Martin, L.Diarra
Ribéry, Ménez, Nasri, Benzema, Giroud, Rémy, Malouda
Plus en mr. X. – allt beroende på hur de presterar den sista månaden

Jag kan ha missat någon spelare.

/J
https://twitter.com/#!/jonas_hansson

Publicerad 2012-04-24 19:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto