Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

"Månaden med revolution istället för evolution, del 2"

Då var det dags att på allvar nysta upp transfermarknadsgarnet. Det franska transferfönstret öppnade igår, men det blev inga större bomber som small av. Affären med Thiago Silva pendlar fram och tillbaka hela tiden och Lavezzi har ännu inte signerat något kontrakt. Det är runt 80 dagar kvar av transferfönstret, så det lär hända en jäkla massa, både hos PSG och hos alla andra klubbar.

Men först tar vi Gomisgate. Han och Benalouane (Cesena) sitter just nu häktade, misstänkta för gruppvåldtäkt av en kvinna natten mellan tisdag och onsdag. Landslagsanfallaren (6 landskamper, 2 mål) nekar till anklagelserna. Det är ännu väldigt mycket som är oklart, så därför är det svårt att skriva något mer. Skulle han visa sig vara skyldig lär han inte ha någon framtid i Lyon.

Nu kör vi roligare saker: transfergenomgång. För att göra det så enkelt som möjligt så skriver jag max fem rykten per lag. Det hade tagit år att rabbla upp varenda litet skitrykte. Övergången måste vara skriven på minst en klubbs (antingen den köpande eller säljande) officiella hemsida för att jag ska se den som klar. Om jag har missat något får ni gärna hojta till.

Ajaccio

Klara in: Faty (Aris, gratis)
Klara ut: Pantaloni (?, tränare), Larcier (?, gratis), Oberhauser (?, gratis), Cilia (?, gratis), Socrier (?, gratis)
Uppflyttade juniorer:
Avslutade lån (in): Delort (Metz)
Avslutade lån (ut): N’Diaye (Marseille)
Rykten in: Sissoko (Metz), Oroczo (Monterrey), Squillaci (Arsenal), ny tränare (?)
Rykten ut: Medjani (Valenciennes/Lorient), Ochoa (Spanien), Lasne (?), Lippini (Nice/Bastia), André (större franska klubbar/Everton)

Igår kom det mycket överraskande beskedet att Pantaloni avgår som tränare. Han var nominerad till “årets tränare” i Ligue 1 den gångna säsongen, men det verkar som att han tycker att de 18 senaste åren som han har spenderat i Ajaccio (först som spelare, sedan som ledare av olika slag) var tillräckligt. Ännu finns det inga rykten om vilken tränare som kommer att ersätta.

På spelarsidan försöker man hålla kvar i Medjani, André och Ochoa, lagets tre bästa spelare. Om Ochoa lämnar kan en ny mexikansk spelare komma in, antagligen Oroczo som även han är målvakt. Faty har skrivit på och det är en före detta stortalang, precis som många andra storväxta innermittfältare som fick stämpeln “den nya Vieira”. Han kommer gratis eftersom Aris inte betalat ut någon lön till honom de senaste månaderna. Klart är också man vill låna ut den unga trion Lasne, Delort och El Hany och att målvakten Sissoko (Metz) lär anlända som ny reservmålvakt. Det är fyra-fem spelare med utgående kontrakt där man inte har tagit något beslut om de ska få stanna kvar eller inte.

Bastia (+ €3 miljoner)

Klara in: Palmieri (Istres, gratis)
Klara ut: Diallo (Rennes, €3 miljoner), Périatambée (slutar), Suarez (Arles, gratis), Sanaia (?, gratis), Robail (?, gratis)
Uppflyttade juniorer: Vincent
Avslutade lån (in):
Avslutade lån (ut):
Rykten in: Coulibaly (Monaco), Varanne (Cournon), Modesto (klubblös), Frau (Caen), Squillaci (Arsenal)
Rykten ut:

Bastia jobbar hårt med att hitta framförallt en målvaktsreserv och en ny anfallare. Man sysslar även med sidospår med mittfältare och backar, men där tycker klubben att man har bra täckning, så det är “bara” kvalitet som ska in isåfall. Diallo är det enda spelartappet som är värt att nämna, så det är i princip samma trupp som tog sig uppåt som får chansen att försöka hänga kvar. Det sägs att man har börjat att prata med Squillaci, men inget är bekräftat. Det finns en liten summa pengar avsedd till värvningar.

Bordeaux (+ €2 miljoner)

Klara in:
Klara ut: S.Sané (Nancy, €1,2 miljoner), Savic (Dynamo Dresden, förlängt lån), Krychowiak (Reims, €0,8 miljoner)
Uppflyttade juniorer: Chevalier, Sacko
Avslutade lån (in): Poundje (Nîmes),  Modeste (Blackburn)
Avslutade lån (ut):
Rykten in: Maïga (Sochaux), Boudebouz (Sochaux), Chamakh (Arsenal), Charbonnier (Angers), Perquis (Sochaux)
Rykten ut: Chalmé (Nice, Reading), Ciani (Italien)

Den här sommaren kommer tränaren Gillot att lägga ut rätt mycket pengar på nyförvärv, till skillnad från förra sommaren då han bara kunde värva ett par bosmanspelare, det är dock oklart vilka spelare som anländer. Det ryktas om flera Sochauxspelare, en återkomst av Chamakh och en hel del andra spelare. Man kommer antagligen att fortsätta på det man gjorde förra säsongen: dumpa onödiga dyra reserver (Bellion, Chalmé, Modeste, Ben Khalfallah etc.) och istället försöka hitta spetskvalitet. Truppen ska bli tunnare, men med mer kvalitet, både i offensiven och i defensiven. Gissningvis: en högerbacksreserv, en mittback, en anfallare och någon mittfältare.

Brest

Klara in: Chauvin (Nantes, tränare), Traoré (Sedan, gratis)
Klara ut: Elana (Lille, gratis), Daf (Sochaux, gratis), Zebina (?, gratis), Poyet (?, gratis), Ewolo (?, gratis), Bigné (?, gratis)
Uppflyttade juniorer:
Avslutade lån (in): Soumah (Angers)
Avslutade lån (ut): Sissoko (Udinese), Jemâa (Auxerre), Gentiletti (Argentinos)
Rykten in: Sorin (Auxerre), Diarra (Lorient), Dernis (Montpellier), Raspentino (Nantes), Delle (Metz)
Rykten ut: Makonda (?), Baysse (Bordeaux)

Brest fick in den väldigt intressanta Chauvin som ny tränare. Man hade nog inte kunnat göra ett bättre val. Lagets bästa spelare Elana och Zebina lämnar, samtidigt som Roux lämnade i vintras utan att en ordentlig ersättare hämtades in. Man letar därför efter spelare till alla positioner, även om högsta prioritet är att värva en målvakt och en anfallare. Frågan är hur mycket pengar som finns? Ytterliggare några reserver sägs lämna, så det finns iallafall en hel del löneutrymme att använda sig av.

Évian

Klara in: Konongo (Bordeaux B, gratis)
Klara ut: Leroy (slutar), Westberg (Luzenac), Farina (Cottbus), Poulsen (?, gratis), Cilisnek (?, gratis), Durand (?, gratis)
Uppflyttade juniorer:
Avslutade lån (in):
Avslutade lån (ut): Kahlenberg (Wolfsburg), Wass (Benfica)
Rykten in: Wass (Benfica), Zebina (Brest), Mbarki (Bizertin), Poulsen (AZ), Clerc (Nice)
Rykten ut: Dja Djédjé (Lyon), Sagbo (West Ham), Rippert (Bastia)

Évian har sagt att man ska värva fyra spelare och ytterliggare en anfallare om Sagbo lämnar. Wass är en av spelarna man vill ha, han gjorde ett väldigt gott intryck under sin lånetid i klubben och Évian har kommit överrens med Benfica, Wass verkar dock vilja se om det kommer in fler bud. Det finns pengar att spendera och Évian brukar handla jävligt smart. Flera spelare lär dock lämna, frågan är om det blir startspelare eller bänkspelare? Man har inte gett upp danskspåret utan kollar in bland annat Poulsen (AZ) och Krohn-Dehli (Bröndby).

Lille (+ €40 miljoner)

Klara in: Elana (Brest, gratis)
Klara ut: Hazard (Chelsea, €40 miljoner), Oukidja (Mouscron, lån)
Uppflyttade juniorer:
Avslutade lån (in): Vandam (Caen), Souquet (Paris FC), Wade (Boluspor)
Avslutade lån (ut): Cole (Liverpool), Cetto (Palermo)
Rykten in: Martin (Sochaux), Kembo Ekoko (Rennes), Mendes (Le Havre), Hamouma (Caen)
Rykten ut: Debuchy (England/Spanien/Italien), Enyeama (?), Chedjou (större klubb), Jelen (?)

Lille byter reservmålvakt: Enyeama säljs, extremt duktiga Elana anländer. Lille har nu Ligue 1:s kanske bästa målvaktsuppsättning. I övrigt kommer man att värva två-tre nya spelare, Marvin Martin är en av dem och han kommer kosta runt €10 miljoner. En ny ytter kommer också att anlända och det är möjligt att man värvar en “bonusspelare” också. Om Debuchy lämnar värvas en ersättare in.

Lorient

Klara in:
Klara ut: Diarra (?, gratis)
Uppflyttade juniorer:
Avslutade lån (in): Robert (Doncaster), Dubarbier (Córdoba)
Avslutade lån (ut): Campbell (Arsenal), Janot (ASSE)
Rykten in: Sy (Fleury-Morgis), Tavares (Bourg-Peronnais), Adrien Silva (Sporting), Vahirua (Nancy)
Rykten ut: Mareque (Celta Vigo/Osasuna), Ecuele Manga (Frankrike/England/Italien), Pedrinho (Academica Coimbra)

Gourcuff har sagt att det nuförtiden är för dyrt att värva i Ligue 2 samt att klubben inte har tillräckligt bra scouting för att värva spelare från andra ligor. Med andra ord: det kommer att bli en lugn sommar i Lorient. Mareque och Ecuele Manga är aktuella för större klubbar och man kommer göra allt för att behålla dem, men annars lär man bara dumpa överflödligt material, hitta några lånespelare och sedan kunna lägga lite pengar på någon Ligue 2-spelare som inte är uppvaktat av andra klubbar. Gourcuffs magi måste komma tillbaka, ni ser ju själva vilka spelare det ryktas om – bänkade spelare och några juniorer från amatörligorna.

Lyon

Klara in:
Klara ut: Ederson (Lazio, gratis)
Uppflyttade juniorer: Ferri
Avslutade lån (in): Belfodil (Bologna), Novillo (Le Havre), Reale (Boulogne), Abenzoar (Vannes), Gorgelin (Red Star 93), Yattara (Arles)
Avslutade lån (ut): Al Kamala (Al Wahda)
Rykten in: Corgnet (Dijon), Boudebouz (Sochaux), Milosevic (AIK), Dja Djédjé (Évian)
Rykten ut: Källström (Rubin Kazan), Cissokho (England/Italien), Mensah (Turkiet), Lovren (större klubb), Bastos (större klubb)

Lyon lär köra på med samma stil som förra året: släppa ett par tunga löneposter och värva in unga spelare. Den här sommaren kan man dock tänka sig att värva en tyngre spelare (jämfört med fjolårets Koné, Fofana och Dabo). Det pratas mestadels om unga Ligue 1-spelare, några brassar samt spelare i Portugal och Rumänien. En mittback ska värvas, sedan får vi se vilka andra spelartyper som kommer in. Det beror på vilka spelare som säljs.

Marseille

Klara in:
Klara ut: Andrade (?, gratis), Sabo (?, gratis), Brandão (?, gratis), Traoré (?, gratis)
Uppflyttade juniorer:
Avslutade lån (in): N’Diaye (Ajaccio), N’Doumbou (Orléans), M’Bow (Mons)
Avslutade lån (ut):
Rykten in: Raspentino (Nantes), Corgnet (Dijon), Maïga (Sochaux), Flamini (Milan), Koné (Dinamo Bukarest)
Rykten ut: Amalfitano (?), Mbia (?), Nkoulou (Barcelona), Deschamps (Al Hilal)

Marseille vill göra en mängd truppförändringar, men har inte ekonomin till det. Tidigare har klubben sagt att man är tvungen att sälja en eller två toppspelare, oklart om det fortfarande gäller. Det ryktas mestadels om anfallare och vänsterbackar, och det är inte särskilt profilstarka sådana utan antingen spelare som sitter på utgående kontrakt eller som den ägande klubben “måste” sälja av olika anledningar.

Det viktigaste är dock att se vad som händer med Deschamps. Det känns osannolikt att både han och sportchefen Anigo stannar kvar, deras relation är inte vad den borde vara. Det pratas om Al Hilal för Deschamps del, en möjlig ersättare kan vara Galtier (ASSE).

Montpellier

Klara in:
Klara ut: Dernis (?, gratis), Lacombe (?, gratis)
Uppflyttade juniorer: Karim Sylla, Dabo, Valette
Avslutade lån (in): Legras (Martigues), Coulomb (Vannes), Martin (Amiens), Mézague (Martigues), Koita (Lens)
Avslutade lån (ut):
Rykten in: Knockaert (Guingamp), Charbonnier (Amiens), Mounier (Nice), Mendes (Le Havre)
Rykten ut: Yanga-Mbiwa (England/Turkiet), Giroud (Arsenal), Belhanda (PSG/England/Italien)

Montpellier har inte fått hybris. De kommer att fortsätta värva välscoutade, billiga spelare. Nu släpper de Dernis och Lacombe för att hämta in bättre offensiva alternativ. De drömmer om Charbonnier som Giroudreserv och Mounier som ny startspelare till vänster. Det är dock skillnad på dröm och verklighet: för en vecka sedan såg det realitiskt ut att samtliga stjärnor (Yanga-Mbiwa, Giroud och Belhanda) skulle stanna kvar, nu kan alla tre säljas. Belhanda verkar dock stanna.

Nancy (+ €2,8 miljoner)

Klara in: Grange (Châteauroux, ?), Sané (Bordeaux, €1,2 miljoner), Dampha (Neuchâtel Xamax, gratis), Ayasse (Arles, gratis)
Klara ut: Traoré (Milan, gratis), Diakité (QPR, €4 miljoner), Calve (Caen, gratis), Pillot (?, gratis), Lemaître (?, gratis), Jeannot (Châteauroux, lån)
Uppflyttade juniorer:
Avslutade lån (in): Berenguer (Lens), Zola (Le Havre), Cuvillier (Lens), Rachid (Espinal), Efoulou (Le Havre), Vahirua (Monaco)
Avslutade lån (ut): Niculae (Monaco), Bayal Sall (ASSE), Mollo (Granada), Jo-Gook (Auxerre), Mangani (Monaco)
Rykten in: Mangani (Monaco), Mollo (Granada), Sankharé (Dijon), Manset (Reading)
Rykten ut: Efoulou (Angers), Berenguer (?), Vahirua (?), Cuvillier (Reims), Helder (?)

Det mest aktiva laget såhär långt. Fyra värvningar samtidigt som man har gjort sig av med en mängd spelare. Fernandez vill även sälja eller i värsta fall låna ut Cuvillier, Berenguer, Vahirua, Efoulou, Zola och Helder. Annars gör man allt för att få behålla Mollo, som stundtals var briljant under våren. Man vill även ha in en ny defensiv mittfältare och kan tänka sig att behålla Mangani om Monaco släpper honom gratis. En ny centertank lär också anlända, frågan är om Readingrejecten Manset är tillräckligt bra?…

Nice

Klara in: Puel (klubblös, tränare)
Klara ut: Mouloungui (Al Wahda, gratis), Sablé (?, gratis), Clerc (?, gratis), Hellebuyck (?, grais), Malaga (?, gratis), Marsiglia (?, tränare)
Uppflyttade juniorer: Hassan, Hennion, M’Bow, Bahoken, Dao Castellana
Avslutade lån (in): Traoré (Metz), Berthomier (Red Stad 93)
Avslutade lån (ut): Grandin (Blackpool)
Rykten in: Chalmé (Bordeaux), Bauthéac (Dijon), Mbarki (Bizertan), Lippini (Ajaccio)
Rykten ut: Coulibaly (Rennes), Monzón (större klubb), Mounier (Montpellier), Ospina (större klubb)

Som vanligt är det stora drömmar i Nice. Förra året försökte man hugga till sig Trezeguet och den här sommaren pratades det direkt om spelare som Makoun och Balmont. Verkligheten är den att Nice inte kan värva sådana spelare. Nu kommer man att tappa i princip hela grundstommen i laget (Coulibaly, Ospina och Mounier lämnar om rätt bud dyker upp) och istället ska den nya tränaren Puel få ihop ett helt nytt lag med begränsade resurser. Såvida inte Nice gör några fantastiska kap på transfermarknaden så blir det till att slåss om nytt kontrakt även nästa år. Det är dock lång tid kvar innan sista augusti och Nice verkar vilja värva runt fem nya spelare, beroende på hur många fler som lämnar. Bauthéac (Dijon) är i det närmaste klar och det är en mycket kompentent Mounierersättare. Viktigaste just nu är dock att förlänga med guldklimpen Bosetti, en ungdomslandslagsman med utgående kontrakt. Han kan vara Giroudbra om några år.

Paris SG

Klara in:
Klara ut: Éverton Santos (Seongnam, gratis), Arnaud (?, gratis), Kamghain (Courtrai, gratis), Ceará (?, gratis)
Uppflyttade juniorer:
Avslutade lån (in): Maurice (Lens), N’Goyi (Nantes), Landre (Clermont)
Avslutade lån (ut):
Rykten in: Lavezzi (Napoli), Thiago Silva (Milan), Ibrahimovic (Milan), Higuaín (Real Madrid), Kaká (Real Madrid)
Rykten ut: Douchez (mindre fransk klubb), Gameiro (Frankrike/Spanien/Italien), Armand (England/Frankrike), Sakho (Barcelona?)

Det är svårt att göra någon större analys. Vi får först och främst se vad som händer med Lavezzi och Thiago Silva, även om Paris SG har råd att värva fler spelare även om de två skulle anlända. Några bänkspelare kommer att säljas för inte alltför höga summor. Den stora frågan är väl snarare vad som händer med spelare som egentligen är bra, men som har haft en tung säsong. Sakho och Gameiro exempelvis.

Reims (- €0,8 miljoner)

Klara in: Fofana (Toulouse, gratis), Krychowiak (Bordeaux, €0,8 miljoner), Signorino (Laval, gratis), Fauvergue (Sedan, ?)
Klara ut: Amalfitano (Newcastle, gratis), Tainmont (Châteauroux, gratis), Fauré (?, gratis)
Uppflyttade juniorer:
Avslutade lån (in): Kodija (Cherbourg)
Avslutade lån (ut): Ghilas (Hull), Saadi (ASSE)
Rykten in: Rippert (Évian), Cuvillier (Nancy), Ghilas (Hull), Diallo (Rennes), Toudic (Lens)
Rykten ut:

Reims letar efter Ligue 1-rutin. Man vill ha spelare i spannet 25-30 år som vet vad Ligue 1 handlar om. Ghilas var lagets bästa spelare den gångna säsongen, men verkar bli för dyr att behålla. Fauré vann skytteligan i Ligue 2, men får inte förlängt kontrakt vilket har skapat en hel del rubriker. Annars har man värvat flera riktigt bra spelare, men man ska värva minst två spelare till, framförallt en ny målvakt och en offensiv spelare. Det pratas om lån av spelare som har åkt ur Ligue 1 (Caen, Auxerre, Dijon).

Rennes (- €3 miljoner)

Klara in: Diallo (Bastia, €3 miljoner)
Klara ut: Dalmat (?, gratis), N’Diaye (?, gratis)
Uppflyttade juniorer: N’Grando, Rouger
Avslutade lån (in): Julienne (Le Havre), Carrasso (Monaco), Verhoek (ADO Den Haag)
Avslutade lån (ut):
Rykten in: Alessandrini (Clermont), Diamé (Wigan), Coulibaly (Nice), Ndinga (Auxerre), Wanyama (Celtic)
Rykten ut: Brahimi (Gladbach), M’Vila (Arsenal), Kembo Ekoko (Lille), Montaño (sämre fransk klubb), Doumbia (?)

Suck. Det här är så mycket att skriva. Som vanligt när Antonetti är igång så är det full rulle på spelarruljansen.

Målvakt: Costil kommer vara förstamålvakt, de tre andra målvakterna Diallo (lån), N’Diaye (utgående kontrakt) och Carrasso (lån) lär lämna och en ny reservmålvakt kommer att plockas in.

Försvar: Lagkaptenen Mangane kan säljas eftersom han själv vill flytta. Även Danzé, Jebbour och Mavinga kan byta klubb i sommar, möjligen att de två sistnämnda endast lånas ut. En ny vänsterback ska in.

Mittfält: M’Vila, Dalmat, Doumbia, Tettey och eventuellt Kembo Ekoko vill flytta – alla till större klubbar förutom Dalmat och Tettey. Alessandrini och Diallo kommer in som ersättare till Kembo Ekoko, men två nya defensiva mittfältare behöver också anlända.

Anfall: Montaño har slut på förtroendekapital, det har även Verhoek och Julienne. De tre kommer lämna. Om man hittar en riktigt intressant anfallare kommer han att värvas, annars fortsätter man med de spelarna man har.

Saint-Étienne (+ €0,8 miljoner)

Klara in:
Klara ut: Néry (Valenciennes, €0,8 miljoner), Batlles (slutar), Monsoreau (?, gratis)
Uppflyttade juniorer: Diomandé
Avslutade lån (in): Moulin (Clermont), N’Daw (Birmingham), Fernandes (Udinese), Bayal Sall (Nancy), Saadi (Reims), Paulão (Betis), Janot (Lorient)
Avslutade lån (ut): Sinama-Pongolle (Sporting)
Rykten in: Cohade (Valenciennes), Kahlenberg (Wolfsburg), Brasilianska spelare (Fluminense?), Boly (Auxerre), Danzé (Rennes).
Rykten ut: Andreu (?), Ebondo (?), Fernandes (Bologna), Bayal Sall (?), Paulão (?)

Det här är en viktig sommar för Saint-Étienne, det krävs mycket jobb för att dumpa alla skitspelare och istället hämta in två-tre spelare som kan höja laget. Det pratas om att så många som tio bänkspelare kan lämna. Man har dock sagt att man inte ska stressa med att värva nya spelare utan att det får ta den tid det tar. Man är just nu i Brasilien för att scouta och förhandla, rykten säger att det handlar om bland annat unga Fabio Braga (mittfältare) och den mer rutinerade Rafael Moura (anfallare), den förstnämnda sägs vara ett riktigt kap och sitter dessutom på ett kontrakt som går ut i oktober.

Sochaux

Klara in: Daf (Brest, gratis)
Klara ut: Richert (?, gratis), Bréchet (?, gratis)
Uppflyttade juniorer: Prcic, Lopy, Zouma
Avslutade lån (in): Duplus (Guingamp)
Avslutade lån (ut): Mouyokolo (Wolves), Doubaï (Udinese)
Rykten in: Zebina (Brest), Riou (Nantes), Doubai (Udinese), Kanté (PAO), Montaño (Rennes)
Rykten ut: Maïga (Bordeaux/England), Boudebouz (Frankrike/England/Italien), Perquis (Bordeaux), Davies (Holland), Martin (Lille)

En osäker sommar för Sochaux. Richert, Brown, Martin och Anin har redan försvunnit från den framgångsrika 2010-2011-säsongen, nu ska fler startspelare följa efter, framförallt Maïga och Boudebouz. Man drömmer om stora saker i Sochaux, men man låter den orutinerade Hély fortsätta som tränare, trots att han är ett rätt “litet” namn. Det som ska in är: en reservmålvakt (unge Cros ny förstemålvakt), en försvarare, en defensiv mittfältare (Doubai är drömmen, men kanske för dyr), en kantspelare (man fick inte Alessandrini) och en anfallare. Martin kommer att ersättas internt – av medelmåttan Roudet. Mon dieu…

Toulouse

Klara in:
Klara ut: Fofana (Reims, gratis), Soukouna (Luzenac, lån), Loustallot (Rodez, gratis)
Uppflyttade juniorer: Aguemon
Avslutade lån (in):
Avslutade lån (ut):
Rykten in: Zebina (Brest), Kanté (PAO)
Rykten ut: Sissoko (Roma), Machado (Olympiakos), Capoue (större klubb), Abdennour (större klubb), Bulut (Galatarasay)

Toulouse har inga pengar utan sätter sitt hopp till att Zebina eller Kanté ska komma gratis för att ersätta Fofana. Man riskerar att tappa en del spelare, men farligt överskattade Sissoko, Bulut och Machado gör ingen skillnad. Capoue, Tabanou och Abdennour är dock klasslirare och hade varit väldigt tunga tapp. Spelare måste säljas för att nya spelare ska kunna komma in. Eventuellt flyttas ytterliggare några juniorer upp, det har tidigare visat sig funka bra i Toulouse.

Troyes

Klara in: Nivet (Caen, gratis)
Klara ut: Beauvue (Châteauroux), Govas (?, gratis)
Uppflyttade juniorer:
Avslutade lån (in):
Avslutade lån (ut): Cacérès (Dijon)
Rykten in: Djellabi (Angers), Cacérès (Dijon), Darbion (klubblös), Balijon (Laval)
Rykten ut: Sidebé (större franska klubbar), N’Sakala (Lyon)

Troyes har det jäkligt tungt. Man har fortfarande flera kontrakt att förlänga och dessutom jagas några av lagets bästa ungdomarna av större franska klubbar. Det kan bli så att man tvingas sälja någon av dem för att ha råd att förbättra truppen, för just nu kan klubben bara leta efter lånespelare och spelare utan kontrakt. Det finns inte pengar till något annat. Dijon vill “bara” ha €0,5 miljoner för Cacérès, men det kan man inte betala i nuläget.

Valenciennes (- €0,8 miljoner)

Klara in: Néry (ASSE, €0,8 miljoner)
Klara ut: Sánchez (?, gratis), Cohade (?, gratis)
Uppflyttade juniorer:
Avslutade lån (in): Pallaois (Laval), Massampu (Bayonnais)
Avslutade lån (ut):
Rykten in: Medjani (Ajaccio), Silvestre (klubblös), Devaux (Toulouse), Berisha (Viking), Diego (Tours)
Rykten ut: Kadir (större fransk klubb), Gil (Brasilien)

Ett transferfönster som kommer att bli lika tråkigt som alla andra transferfönster. Valenciennes gör inte fler förändringar än vad de verkligen måste göra. Néry kommer in som ytterbacksalternativ och man letar efter en ny mittback eftersom Gil vill tillbaka till Brasilien. Man måste nog hämta in minst en ny mittfältare eftersom den formidabla duon Sánchez och Cohade lämnar, men finns det pengar att värva? Kontraktslösa Devaux är en chansning som kan gå hem.

***

Nicolas Fauvergue (Sedan till Reims, ?)
En storväxt anfallare som blir 28 år till hösten, men han lever fortfarande med en talangstämpel. Han har aldrig fått ut all sin potential i Ligue 1. Ska vi gissa på 7-10 mål? Samtidigt står det klart att man släpper klubbikonen och skytteligavinnaren Fauré, vilket känns väldigt tråkigt. 3/5

Benjamin Jeannot (Nancy till Châteauroux, lån)
Jeannot har faktiskt lite Fauverguevibbar över sig. Stor som ett hus och han har känts på gång ett par år nu, men det har aldrig lossnat för honom. En lånesejour i Ligue 2 gör honom gott.

Ricardo Faty (Aris till Ajaccio, gratis)
När han sprang runt som en oxe i Roma för 5-6 år sedan trodde folk att han kunde vara nästa franska mittfältsstjärna. Så har det inte riktigt blivit. En misslyckad lånetid i Bayer Leverkusen bromsade upp hans karriär och efter det har han inte hämtat sig. Det känns som att Ajaccio kan väcka honom till liv. 3/5

/J
https://twitter.com/#!/jonas_hansson

Publicerad 2012-06-14 kl 15:53
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons