Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Det här är Ligue 1: Valenciennes, Bastia, Nice, Lorient

Platserna 13-16. Det är där klubbarna med visioner, men ändå en viss förloratmentalitet, befinner sig. Klubbarna som drömmer om en stabil mittenplacering, men som hamnar precis ovanför den värsta av nedflyttningsstrider. För gårdagens genomgång av klubbarna på plats 17-20, läs här eller scrolla nedåt.

ANNONS

Valenciennes Football Club

Tippad placering?
16. Det är dock en hård tippning, de kan sluta allt mellan 10-17.

Hur uttalas Valenciennes?
Såhär.

Vad är det för typ av klubb?

Efter andra världskriget växlade man mellan första- och andradivisionen ända fram till Marseilleskandalen, då man åkte ur. Efter det fick man stora problem och var till och med nere i fjärdedivisionen så sent som för tio år sedan, men är en stabil Ligue 1-klubb sedan 2006. Den nya arenan invigdes förra sommaren och för några år sedan spelade man en väldigt fin fotboll, man blev till och med kallade för Frankrikes Barcelona ett tag, men detta är något som har avtagit med tiden. Gillar att ha mycket kontinuitet i spelartruppen.

Vad är målsättningen?
Äta sig in på topp-12 utan att vara i närheten av nedflyttningsstrecket.

Hur var förra säsongen?

ANNONS
Tung. Man kom aldrig igång och de unga spelarna tog bara små steg framåt i sin utveckling, det vara bara Cohade som verkligen fick sitt genombrott, samtidigt som man inte hade råd att värva spelare som höjde laget. Fick många poäng tack vare att man har ett homogent lagbygge samt att man hade ett otroligt bra facit på den nya hemmaarenan: 11 segrar, 3 oavgjorda, 5 förluster.

Vilken är årets match för klubben?
Derby du Nord mot Lille. Det är egentligen inte det ursprungliga Derby du Nord utan det var Lens mot Lille, men eftersom Lens har åkt ur Ligue 1 och Valenciennes var en “kompisklubb” till Lens blev det naturligt att Lille och Valenciennes fick ta hand om Derby du Nord-matcherna.

Har de en galen president?
Legrand blev president förra året, den forna presidenten Decourrière hade uppnått sitt mål med att bygga en ny arena och tappade då motivationen när den var klar. Legrand är en arbetsnarkoman, men en helt vanlig människa som har fått bygga upp sitt “namn” helt själv via framgångar i bageri-världen. Trots att han bara varit president i ett år så har han kommit med en hel del märkliga citat, men han tror stenhårt på det som Valenciennes håller på med. Han är besatt av att det här projektet ska fungera.

ANNONS

Vem tränar laget?
Daniel Sanchez får en sista chans. Tidigare i livet har han jobbat i mer undanskymda roller som akademichef och assisterande tränare, men han tog över Tours år 2007 och fick fart på bland annat Giroud och Koscielny. Nu har han varit i Valenciennes i ett år, men debutsäsongen var knappt godkänd. Det fina passningsspelet var borta och resultaten knackiga. En svag start och han kan få sparken.

Vem är stjärnan?
Det saknas en stor stjärna, det närmaste man kommer är den halvgängliga algeriern Kadir, som dock är en av ligans bättre mittfältare när han har en bra dag (presidenten Legrand: “Kadir är en av ligans absolut bästa spelare…”). Förra säsongen var det Cohade som lyste starkast, men han har lämnat.

Vem gör målen?
Pujol gjorde faktiskt 17 mål under 2010-2011-säsongen, men fick förra säsongen förstörd av en skada. Det är han och unge Aboubakar som slåss om den interna skytteligasegern. Aboubakar är en råtalang, medan Pujol gör mål på alla möjliga sätt.

ANNONS

Vilka lovande spelare finns?
Aboubakar (1992, anfallare) får plats i den här kategorin tillsammans med Isimat-Mirin (1991, back). Aboubakar kommer att explodera inom de närmaste åren, frågan är bara när. När han väl har gjort det kommer Valenciennes inte ha en chans att få behålla honom. Isimat-Mirin är en allt stadigare mittback som de flesta franska storklubbar redan har scoutat igenom väl. Om exempelvis Lille säljer Chedjou lär de försöka värva Isimat-Mirin som ersättare. Lala (1991, back), Nguette (1994, anfallare), Kerjaen (1994, back) och Da Silva (1992, mittfältare) är spelare som kan få speltid vid skador, men jag ser framförallt allt emot att få se Camara (1991) springa sönder motståndarnas mittfält. När han var i Standard i Belgien för ett par år sedan var han riktigt bra, men tappade efter något halvår. Når han upp till de nivåerna han visade där är det en blivande storförsäljning.

ANNONS

Någon skön spelare man kan kolla in?
Målvakten Penneteau var en gång i tiden Frankrikes klart mest lovande målvakt. Paris SG bjöd exempelvis €7,5 miljoner för honom när han fortfarande var tonåring, men Bastia nobbade budet. Är nuförtiden en habil Ligue 1-målvakt, varken mer eller mindre. Svensken Dusan Djuric får en sista chans, men skador har förstört för honom såhär långt.

Hur har transfermarknaden sett ut?
Som vanligt när det gäller Valenciennes: extremt lungt. Man har visserligen tappat två av lagets bästa spelare i Cohade och Sánchez utan att få någon ersättning, men man sätter hoppet till att ersättarna redan finns i truppen – Gomis och Camara. Det lär värvas några budgetspelare innan fönstret stänger. Néry, ratad av Saint-Étienne, har kommit in för att täcka upp ytterbacksplatserna som stundom var svaga under fjolåret.

ANNONS

Hur fixar man biljetter?
Det borde vara enklast att köra via den officiella hemsidan.

Arena: Stade du Hainaut (25 172 platser)
Tröjor: Hemma / borta och tredje är ännu inte släppta

Övergångar

Större värvningar/förluster i fetstiltMål = målvakt, b = back, m = mittfältare, a = anfallare

Nyförvärv:
Néry (Saint-Étienne, €0,8 miljoner, b)

Spelarförluster:
Sánchez (?, gratis, m), Cohade (Saint-Étienne, gratis, m), Mfuyi (Servette, gratis, b), Pallois (Chamois Niortais, gratis, b)

Startelva (4-2-3-1)

Pujol
Danic – Kadir – Dossevi
Camara – Gomis
Bong – Gil – Isimat-Mirin – Mater (K)
Penneteau

Kommentar: Som vanligt hårt jobb och ibland fint spel. Den stora skillnaden mot fjolåret är att det blir en helt ny mittfältsduo med Camara och Gomis. En mer defensiv duo än vad Sánchez och Cohade var. Det man tappar är spelskicklighet, men man lär hitta något sätt att lösa det på. Annars är det en elva där det saknas svagheter och där det finns några enstaka spetskvalitéer. Ducourtioux, Aboubakar och Néry är spelare som kan förvänta sig mycket speltid. Även Djuric om han slipper skador. Man testade på en fembackslinje ifjol, dock utan framgång.

ANNONS


Sporting Club de Bastia

Tippad placering?
15. En bit ifrån nedflyttning.

Hur uttalas Bastia?
Såhär.

Vad är det för typ av klubb?
En Korsikaklubb, precis som Ajaccio, som är tillbaka i Ligue 1 efter några års frånvaro. Även om man kommer från en mindre stad än Ajaccio, så är man en större klubb. Man har haft en del framgångar (exempelvis final i UEFA-cupen 1978), men de senaste åren har man haft stora ekonomiska problem, något som dock har löst sig nu. Mer läsning.

Vad är målsättningen?
Den här säsongen är det att hänga kvar, men man hoppas vara ett stabilt mittenlag om några år. Man tror att det finns potential för klubben att etablera sig fort.

Hur var förra säsongen?
Trots att man var nykomlingar i Ligue 2 så seglade man in på en förstaplats, med hela sex poäng ned till tvåan Reims. Precis som säsongen innan, så var man obesegrade på hemmaplan. På de 40 senaste hemmamatcherna i ligaspelet har man 30 segrar och 10 oavgjorda.

ANNONS

Vilken är årets match för klubben?
Ajaccio. Det ska bli kul att se hur hett derbyt blir, det var några år sedan som de senast mötte varandra i Ligue 1.

Har de en galen president?
Pierre-Marie Geronimi är ovanligt diplomatisk och sund för att vara en president för en klubb från Korsika. Han har dock bara varit där i ett år, så han kanske inte har hunnit att sätta sig in i galenskaperna…

Vem tränar laget?
Frédéric Hantz. Han fick tidigt chansen i relativt stora klubbar som Le Mans och Sochaux, en chans han inte riktigt tog men han har utvecklats som tränare. Är nu 46 år gammal och har varit med på Bastias resa från konkurshot och tredjedivisionen år 2010, till Ligue 1 år 2012. Han är en väldigt uppskattad tränare bland fans och spelare, han lär få gott om tid på sig i Bastia, även om laget skulle börja dåligt.

ANNONS

Vem är stjärnan?
Jérôme Rothen blev vald till hela ligans bästa spelare den gångna säsongen. Den forna landslagsmannen och PSG-favoriten har fortfarande en mycket giftig vänsterfot, han är dessutom en sådan rutinerad ledartyp som ett ettrigt Bastia behöver.

Vem gör målen?
Ilan har hämtats in från Ajaccio för att vara den stora offensiva stjärnan, men Maoulida har alltid varit en målgaranti i Ligue 1. Skulle de två ha en sämre säsong kan exempelvis unge Khazri, som utvecklar sitt poängsnitt för varje säsong, göra fem-sex-sju mål. Modeste har lånats in, men han har aldrig kunnat ta för sig i Ligue 1 tidigare. Hittar han de nivåerna han visade i Ligue 2 för ett par år sedan är det dock en bra värvning.

Vilka lovande spelare finns?
Ovan nämnda Khazri lär få en viktig roll på mittfältet, trots att han är 91:a så har han spelat en bra bit över 100 A-lagsmatcher för klubben han anlände till som tolvåring. U-21 landslagsman för Frankrike, även om han ett tag hade bestämt sig för att spela för Tunisien. Om Bastia går bra lär många få upp ögonen för denna hårdskjutande, tekniska men ändå raka spelaren. Han har gått från en irrationell ytter till en duktig spelfördelare, ibland lite längre bak i banan. Lite mer oprövade spelare som Thauvin (1993, mittfältare), Vincent (1993, mittfältare) och Varenne (1990, anfallare) kan vara potentiella jokrar.

ANNONS

Någon skön spelare man kan kolla in?
Bastia har en spelare på mittfältet som heter Cahuzac. Han är det närmaste man kommer en icke mediakåt, lite yngre, galnare Henrik Rydström.

Hur har transfermarknaden sett ut?
Bastia var tvungna att sälja Diallo till Rennes för €3 miljoner. En egen produkt med mycket potential, men han hade ibland svårt att få ut det. Försäljningen var nödvändig eftersom man saknade pengar att värva spelare för, men nu har man fått in exempelvis Ilan, Modeste och Marchal samtidigt som man vill ha in en mittfältare till. Utan en försäljning hade de värvningarna inte varit möjliga.

Hur fixar man biljetter?
De har ännu inte släppt biljetter till allmänheten, alternativt är de sega i internetuppdateringen, men kolla här i framtiden.

Arena: Stade Armand Cesari (10 460 platser)
Tröjor: Hemma / borta och tredje är ännu inte släppta

ANNONS

Övergångar

Större värvningar/förluster i fetstilt. Mål = målvakt, b = back, m = mittfältare, a = anfallare

Nyförvärv: Ilan (Ajaccio, gratis, a), Palmieri (Istres, gratis, m), Yatabaré (Monaco, gratis, m/a), Varenne (Cournon, gratis, a), Marchal (Saint-Étienne, gratis, b), Modeste (Bordeaux, lån, a), Bonnefoi (Amiens, gratis, mål)

Spelarförluster:
Suarez (Arles, gratis, a), Diallo (Rennes, €3 miljoner, m), Périatambée (slutar, m), Robail (Nîmes, gratis, a), Sanaia (?, gratis, b), Genest (Istres, lån, m/a)

Startelva  (4-4-1-1/4-2-3-1)

Modeste
Khazri – Ilan – Palmieri
Rothen – Cahuzac (K)
Harek – Marchal – Mary – Angoula
Novaes

Kommentar: Delar av defensiven är för otestade för den här nivån, men annars är det en stark elva för att vara nykomling. Det är ett kanske för offensivt mittfält, man kan slänga in Yatabaré istället för en släpande anfallare och därmed få en bättre balans. Det är även möjligt att man testar en fembackslinje, framförallt eftersom man har bra bredd bland mittbackarna.

ANNONS


Olympique Gymnaste Club Nice Côte d’Azur

Tippad placering?
14. Allting är som vanligt.

Hur uttalas Nice?
Såhär.

Vad är det för typ av klubb?

En klubb som brukar ligga i den högsta divisionen, men som aldrig når framgångar. Ständigt i “kaos”. En sunkig men skön förening som mest är känt för sina bengalgillande supportrar. Slutar alltid i botten, men åker aldrig ur.

Vad är målsättningen?
Puel har pratat om att han vill slåss om Champions Leagueplatserna inom några år. Nja. Först och främst handlar det om att hänga kvar med marginal.

Hur var förra säsongen?
Roy började säsongen som tränare och spelet såg bra ut, men man var ohyggligt ineffektiva. Därför befodrade han sig själv till sportchef, och lyfte upp assistenten Marsiglia till ny huvudtränare för att få till en nytändning. Spelet blev sämre och resultaten blev inte bättre, men man klarade sig som vanligt kvar.

ANNONS

Vilken är årets match för klubben?
Det brukar smälla när man möter “fina Monaco”, men också Marseilles eldiga fans brukar man ogilla.

Har de en galen president?
Rivière fixade stora pengar på fastigheter, men tröttnade på det och ville ha en ny utmaning i livet. Trots att han inte hade några större erfarenheter av sport så köpte han Nice för ett par år sedan. Han hade stora visioner, men ville inte gå in med särskilt mycket pengar förutom till att täppa till skulder. Han har redan letat efter arabiska investerare som kan avlasta honom projektet. Galen? Nej. Gillar att snacka? Ja.

Vem tränar laget?
Claude Puel var en av landets absolut bästa tränare när han var i Lille, men lyckades aldrig i Lyon utan många ville ha bort honom långt tidigare än vad som blev fallet. Där lyckades han inte ta hand om alla egon. För Nices del är han det överlägset bästa de kunde finna i tränarväg. Hans hårda disciplin lär sätta fart på laget. Han har en större roll och mer makt än en vanlig tränarroll, han är mer av en manager än en tränare.

ANNONS

Vem är stjärnan?
Inför förra säsongen var Mounier och Ospina de stora kioskvältarna i truppen. Den förstnämnda har lämnat för att flytta till Montpellier, Ospina har bara ett år kvar på kontraktet och man letar ny klubb för honom. Därför tar vi Monzón på vänsterbacken, som fick mycket beröm för sin fina debutsäsong (tio mål!) och skulle nog egentligen ha bytt klubb i sommar, men han gillar staden och klubben så han valde att stanna. Den här säsongen kanske han tar steget upp till mittfältet.

Vem gör målen?
Monzón lär inte få sex-sju straffar att ta hand om i år som han fick den gångna säsongen. Mouloungui slet förtjänstfullt men var en för stor målsumpare, så hans flytt till pengarna i arabvärlden kanske är “bra”. En skadefri Pentecôte, vilket han aldrig är, kanske kan bli en fattigmans Giroud. Cvitanich lär värvas, en klassisk måltjuvsgaranti som dessutom är argentinare. Argentinare är alltid älskade i Nice.

ANNONS

Vilka lovande spelare finns?
Nice vann Frankrikes största ungdomsturnering i våras och därför har man flyttat upp fem-sex av de bästa spelarna från det laget till A-truppen. Framförallt Bosetti (1993, anfallare) och Dao Castellano (1993, mittfältare) hoppas man mycket på, men Fofana (1994, back) har redan startat i Ligue 1 och det är snack om att han kanske får starta i premiären. Den nya duon Delle (1990, mål) och Kolodziejczak (1991, back) är på gränsen till startelvan.

Någon skön spelare man kan kolla in?
Den argentinska mittbacken Civelli kan spela för hårt, men är skön och fansens stora favorit. En Olof Mellberg-typ, en gladiator.

Hur har transfermarknaden sett ut?
Man skulle sälja Mounier och Ospina för €9 miljoner var det sagt. Anledningen var att de bara hade ett år kvar på kontraktet och man hade just €9 miljoner i skulder. Det är bara Mounier som har lämnat, och det för €3,5 miljoner. Besiktas bjöd €2,2 miljoner för Ospina, vilket Nice tyckte var för lite. Det saknas ett par offensiva spelare, men det lär anlända minst en ytter plus Cvitanich. Sett till hur lite resurser man har tillgång till så har Puel gjort ett väl godkänt jobb med värvningarna. Han har dock rensat ut lite väl många spelare. 

ANNONS

Hur fixar man biljetter?
Kör via Digitick. Passa på, det är Nices sista säsong på sköna Stade du Ray.

Arena: Stade du Ray (18 696 platser)
Tröjor: Hemma / borta / tredje

Övergångar

Större värvningar/förluster i fetstilt. Mål = målvakt, b = back, m = mittfältare, a = anfallare

Nyförvärv: Bauthéac (Dijon, gratis, m), Traoré (Metz, avslutat lån, m), Genevois (Tours, gratis, b), Delle (Metz, gratis, mål), Kolodzieczak (Lyon, gratis, b)

Spelarförluster: Mounier (Montpellier, €3,5 miljoner, m), Mouloungui (Al Wahda, gratis, a), Grandin (Blackpool, avslutat lån, m), Hellebuyck (slutar, m), Sablé (?, gratis, m), Clerc (Saint-Étienne, gratis, b), Diakité (?, gratis, b/m), Veronese (Istres, lån, mål)

Startelva (4-2-3-1)

Pentecôte
Bauthéac – Abriel – Dja Djédjé
Digard (K) – Anin
Monzón – Pejcinovic – Civelli – Coulibaly

ANNONS
Delle

Kommentar: Mittfältet med Digard och Anin håller hög kvalitet för att vara en klubb av Nices storlek, samma sak med mittbacksduon och vänsterkanten. I övrigt känns det osäkert. Delle är en chansning på den här nivån, Coulibaly omskolad, Abriel hade ett oerhört tungt fjolår och Dja Djédjé är en medelmåtta som bäst. Cvitanich kommer att ta en startplats på topp när han blir klar, och Genevois lär spela mittback när Civelli är avstängd de första matcherna, såvida man inte flyttar ner Digard. Oklart hur Puel agerar om Ospina inte blir såld, om han fortfarande låter Delle få stå. En alternativ uppställning: Dja Djédjé petad, Bauthéac till höger, Monzón flyttas upp och Kolodzieczak startar som vänsterback. Pånyttfödda Traoré, Meriem och några ungdomar som exempelvis Fofana kan också få starta.

ANNONS


Football Club Lorient-Bretagne Sud

Tippad placering?
13. Det är svårt att tro på mirakel efter fjolåret.

Hur uttalas Lorient?
Såhär. 

Vad är det för typ av klubb?
Man försöker att vara “moderna”. Mycket bollrullande, konstgräs, en “ung och fräsch” president. En mycket intressant klubb som dock har haft motgångar nu på slutet, blir ofta refererade som “ett mindre framgångsrikt och franskt Arsenal”. Mycket mer läsning finns här.

Vad är målsättningen?
Att spelmässigt hitta tillbaka till det man inte hade under fjolåret. Resultatmässigt? Plats 8-12.

Hur var förra säsongen?
Skador och brist på pengar, så att man inte kunde värva som man ville, gjorde att man inte kom igång mer än under enstaka, korta perioder. När inte det utpräglade spelsättet fungerade så fanns det inga kvalitetsspelare som kunde avgöra genom individuella prestationer.

ANNONS

Vilken är årets match för klubben?
Man har ofta varit en mindre klubb än Bretagnebrodern Rennes. Det är dock två klubbar med en hel del likheter. Brukar bjuda på jämna matcher.

Har de en galen president?
Utåt sett är Féry uppskattad. Han talar med ett bra språk, är den yngsta presidenten i en spännande klubb och ändå lagom gemytlig. Lorientfansen är däremot inte lika gillande, utan har tröttnat på att han bor i London och att han inte gett Gourcuff tillräckligt med pengar till att ersätta exempelvis Koscielny och Gameiro. Värvningen av Traoré tystade kritikerna, åtminstone för stunden.

Vem tränar laget?
Av alla tränare i Ligue 1, så är pappa Gourcuff den som varit tränare i samma klubb under längst tid. Han har varit Lorienttränare mellan 1991 till 2001, och från 2003 fram till nu. Han är Lorient. Om det finns en Wenger i Ligue 1 så är det Gourcuff.

ANNONS

Vem är stjärnan?
Hade du frågat mig för ett par veckor sedan hade det varit mittbacken och nya lagkaptenen Ecuélé Manga, men Lorient gjorde en imponerande övergång när man värvade Alain Traoré från Auxerre. Traoré var en av ligans bästa spelare under hösten. Fantastisk vänsterfot och påhittig. Ett under att han gick till en så pass “liten” klubb som Lorient, men han lär säljas vidare så fort en bättre klubb kommer med ett bra bud. Det ryktas redan om att Lorient måste acceptera alla bud på €5 miljoner, som också var den summan Lorient köpte honom för, som kommer från andra klubbar.

Vem gör målen?
Jag ser inte potentialen i någon spelare till att explodera i målskyttet. Det kommer att vara fyra-fem spelare som gör fem mål, möjligen några fler. Traoré, Aliadière, Quercia, Emeghara, Monnet-Paquet, Sunu, Giuly.

ANNONS

Vilka lovande spelare finns?

Autret (1991, mittfältare) fick ett minigenombrot förra säsongen. Det var många som klagade på att han inte fick tillräckligt med speltid sett till hans talang, men under våren började han synas allt oftare i startelvan. Kreativknippe, bra på små ytor. Mulumba (1992, mittfältare) och Sunu (1991, anfallare) kan nog göra något liknande i år som Autret gjorde förra säsongen, även om Sunu har haft en jobbig skada.

Någon skön spelare man kan kolla in?
Yann Jouffre brukar vara duktig på att personifiera det här Lorientlaget. När det går bra, då rullar allting på i en hög fart och det är… vackert. När det går dåligt ser det omotiverat uselt ut.

Hur har transfermarknaden sett ut?
Det börjar komma igång nu. Lorient såg inte ut att ha några pengar till att ens värva bottenskrapet, men nu har både dyra Traoré och gamle Giuly kommit in, samtidigt som man vill förstärka försvaret med minst en spelare. Detta trots att man inte sålt någon spelare, men ett par reserver som inte kommer få speltid kan avlastas.

ANNONS

Hur fixar man biljetter?
Här.

Arena: Stade du Moustoir (18 500 platser)
Tröjor: Hemma / borta / tredje tror jag inte de använder.

Övergångar

Större värvningar/förluster i fetstilt. Mål = målvakt, b = back, m = mittfältare, a = anfallare

Nyförvärv: Robert (Doncaster, avslutat lån, m), Traoré (Auxerre, €5 miljoner, m), Giuly (Monaco, gratis, m)

Spelarförluster: Diarra (Ajaccio, gratis, m), Janot (Saint-Étienne, avslutat lån, mål), Campbell (Arsenal, avslutat lån, a), Do (Espinal, lån, a), Doukouré (Espinal, lån, m), Douniama (Arles, lån, a)

Startelva (4-4-1-1)

Aliadière
Traoré
Monnet-Paquet – Mvuemba – Romao – Jouffre
Mareque – Lautoa – Ecuele Manga – Baca
Audard (K)

Kommentar: Gourcuff brukar vilja spela en 4-4-2-liknande formation, men Traoré känns inte som en kantspelare i ett sådant system. Därför lär han få en fri roll bakom anfallaren. Det centrala mittfältet hade stora problem den gångna säsongen, man kan slänga in Coutadeur där om man vill ha mer bollrull. Stort problem att det saknas en kvalitetsanfallare, Gourcuffs lagbyggen brukar vara beroende av sådana. Baca är ofta skadad och då är Koné en vanlig ersättare. Autret, Giuly, Quercia, Sunu, Coutadeur, Emeghara… Det finns iallafall bredd i offensiven.

ANNONS

/J
https://twitter.com/jonas_hansson

Publicerad 2012-08-05 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto