Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Höstens lag i Ligue 1

Det är en omgång kvar som ska spelas i helgen, men det är ändå hög tid för att ta ut höstens lag i Ligue 1. Det var egentligen inte särskilt svårt. Sju spelare var givna, det var bara de defensiva spelarna där det fanns tankar om hur det egentligen skulle se ut. Värt att notera är att nio av de elva valda spelarna, har haft möjlighet att representera Frankrike på landslagsnivå. Sex stycken valde att göra det, två stycken valde andra landslag och den sista tvekar fortfarande. De franska akademierna leverar. 

ANNONS

Målvakt
Ruffier (Saint-Étienne)
Eftersom Lloris har lämnat så finns det ingen given kandidat. Det finns ett par målvakter i bottenskiktet som har överraskat, toppmålvakter som hållt godkänd nivå men inte mer, några målvakter som varit svårbedömda. Ruffier har dock visat klass under hela hösten.
Övriga nominerade: Agassa (Reims)

Ytterbackar
Trémoulinas (Bordeaux), Aurier (Toulouse)
Trémoulinas fixar stora delar av Bordeauxs anfallsspel, det finns vissa likheter med Baines i Everton, även om Trémoulinas bygger mer av sitt spel på snabbhet snarare än sin vänsterfot. Aurier är en galet aktiv och löpstark ytterback som fyller 20 år först på julafton, men han kommer inte med för sin ålder, utan helt enkelt för att han hållit så pass hög nivå.
Övriga nominerade: Réveillère (Lyon), Maxwell (Paris SG)

Mittbackar

ANNONS
Chedjou (Lille), Kana-Biyik (Rennes)
Kana-Biyik är överraskningen i den här elvan, han kanske inte har sett klockren ut, men samtidigt har han haft en oerhört tuff uppgift under hösten. Han har spelat med den vandrande katastrofen Boye som mittbackskollega och dessutom har den tidigare generalen M’Vila tappat suget för att spela fotbollen, men ändå har Kana-Biyik styrt upp defensiven helt på egen hand. Chedjou? Dominant i nästan varje match. Tokgiven.
Övriga nominerade: Gil (Valenciennes), Silva (Paris SG), Perrin (Saint-Étienne), Yanga-Mbiwa (Montpellier)

Defensiva mittfältare
Malbranque (Lyon), Matuidi (Paris SG)
Jag skrev om Matuidi här och om Malbranque här. Så mycket mer behövs det inte sägas. Det är landslagskvalitet hos bägge två.
Övriga nominerade: Clément (Saint-Étienne), Capoue (Toulouse), Makoun (Rennes), Krychowiak (Reims), Digard (Nice)

ANNONS

Offensiva mittfältare
Cabella (Montpellier), Valbuena (Marseille), Aubameyang (Saint-Étienne)
Den svåraste positionen att plocka ut spelare till, eftersom konkurrensen är stenhård. Cabella var given, han lyfter upp hela Montpellier, och samtidigt är det svårt att inte ta med Valbuena och Aubameyang, två spelare som betyder så mycket för två topplag.
Övriga nominerade: Lacazette (Lyon), Alessandrini (Rennes), Ménez (Paris SG), Traoré (Lorient)

Anfallare
Ibrahimovic (Paris SG)
Leder skytteligan och gav Paris SG några viktiga segrar under en tung period.
Övriga nominerade: Ben Basat (Brest), Aliadière (Lorient), Cvitanich (Nice), Gomis (Lyon)

Höstens lag (4-2-3-1) 

Ibrahimovic
CabellaValbuenaAubameyang
MalbranqueMatuidi
TrémoulinasChedjouKana-BiyikAurier

ANNONS
Ruffier

Höstens lag med besvikelserna (4-2-3-1)

Ghilas (Rei)
Moukandjo (Na) – Martin (Li) – Kalou (Li)
Plasil (Bo) – M’Vila (Ren)
Bedimo (Mo) – Jemal (Aj) – Congré (To) – van der Wiel (Pa)
Cros (So)

En kolossal blandning av spelare. Det finns nyförvärv som inte har lyckats prestera efter kravbilden (Martin, Kalou, Congré, Jemal, van der Wiel), ett par spelare som skulle “ta steget” men misslyckats totalt (Cros, Moukandjo) och några som inte alls kommit upp i samma standard som tidigare säsonger (Bedimo, M’Vila, Plasil, Ghilas).

***

Kommer ni ihåg Cyril Jeunechamp, Montpellierytterbacken som gav en journalist ett slag i ansiktet? Nu lär han tvingas avsluta karriären eftersom han har blivit avstängd i ett år för händelsen. Med tanke på att Jeunechamp är ligans äldsta spelare (fyllde 37 år i tisdags) så betyder det att den sista galna Cyril-ytterbacken har lämnat Ligue 1. Det lär bli en överklagan, men alla förbund i Frankrike verka tycka att man ska slänga bort allt som är lite kontroversiellt. Det enda positiva med det är att det inte lär dröja länge innan Barton får se sig hemskickad till de brittiska öarna.

ANNONS

Ligaförbundet har sin egen agenda. Förutom Jeunechamp så har de dessutom beslutat sig för att Bastia inte längre får spela sina matcher på Stade de Furiani. De tycker inte att klubben kan “garantera säkerheten”. De har visserligen en poäng i det hela, det har varit en del läktarproblem och man får inte glömma bort att bristande säkerhet gjorde att 18 människor avled just på Furiani för 20 år sedan, när man inte varit tillräckligt noga ur säkerhetssynpunkterna av byggandet av en temporär läktare.

Men. Bastia protesterade så klart. En 72-årig Bastiaanställd gick på hungersstrejk och Bastia är nu uppe i en process med ligaförbundet LFP. LFP försökte dock leka Nordkorea när de förbjöd Bastiafansen från att ha några som helst LFP-kritiska banderoller i bortamatchen mot Montpellier i helgen. Om Bastiafansen hade börjat att sjunga illa om LFP i samma match, så hade domaren blåst av matchen. Och nej, jag skojar inte.

ANNONS

Det är bara en tidsfråga innan förbundens hårda mentalitet slår tillbaka mot dem själva.  Slå inte bort problemen, utan försök att lösa dem istället.

***

Den här omgången kommer jag inte att bjuda på någon omgångsrapport, utan siktar in mig på att få en lugn jul. Det kommer dyka upp någon artikel i mellandagarna, men annars önskar jag en god jul och gott nytt år.

Omgång 19
Brest – Paris SG (Fredag 20.45) TV4 Sport
Lille – Montpellier (Lördag 17.00) TV4 Sport
Ajaccio – Rennes (Lördag 20.00)
Bastia – Nancy (Lördag 20.00)
Bordeaux – Troyes (Lördag 20.00)
Lorient – Reims (Lördag 20.00)
Lyon – Nice (Lördag 20.00) TV4 Sport
Valenciennes – Évian (Söndag 14.00) TV4 Sport
Toulouse – Sochaux (Söndag 17.00) TV4 Sport
Marseille – Saint-Étienne (Söndag 21.00) TV4 Sport Xtra

ANNONS

/J
https://twitter.com/jonas_hansson

Publicerad 2012-12-21 kl 12:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto