Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

De största talangerna i Ligue 1: Plats 30-21

Ingenting har ändrats: på listan finns bara spelare födda 1993 eller senare, och som dessutom tillhör Ligue 1-klubbar. Den här veckan är det dessutom en vardagsomgång i Ligue 1, med bland annat Korsika-derbyt, toppmatchen Lille-Marseille och det lite underskattade sydkustderbyt Nice-Monaco.

ANNONS

Lista 50-41
50. Rafidine Abdullah (Lorient)
49. Hadi Sacko (Bordeaux)
48. Jean-Christophe Bahebeck (Valenciennes/Paris SG)
47. Jordan Amavi (Nice)
46. Saïd Benrahma (Nice)
45. Kingsley Coman (Paris SG)
44. Farès Bahlouli (Lyon)
43. Adrien Hunou (Rennes)
42. Lionel Zouma (Sochaux)
41. Diego Rolan (Bordeaux)

Lista 40-31
40. Brice Samba (Marseille)
39. Souahilo Meïté (Lille)
38. John Ruiz (Lille)
37. Alexy Bosetti (Nice)
36. Younes Kaabouni (Bordeaux)
35. Opa Nguette (Valenciennes)
34. Mouez Hassen (Nic)
33. Youssouf Sabaly (Thonon Gaillard/Paris SG)
32. Tiémoue Bakayoko (Rennes)
31. Anthony Martial (Monaco)

30. Borja López (Monaco, Spanien, 1994)
Bra fysikmittback och glidtacklingsguru, men känns ibland ”borta” i situationerna.
1 match/0 mål/0 assist

Den mest svårplacerade spelaren på den här listan. Kostade €2,2 miljoner i somras och den uttalade planen var att han direkt skulle skickas iväg på lån, men Ranieri vägrade. Det behövdes bara några träningar innan Ranieri såg en storhet i Borja. Förväntningarna höjdes. Har hittills bara gjort ett kort inhopp i ligan och en match som ytterback i cupen (där han inte alls fungerade). Carvalho och Abidal lär inte klara sig hela säsongen utan att få skador, är det då som Borja får komma in?

ANNONS

29. Steven Moreira (Rennes, Frankrike/Kap Verde, 1994)
Noggrann osynlighetsvägg längs kanterna.
6 matcher/0 mål/1 assist

Första gången jag såg Moreira så var tankegången ”Det här är ju Bacary Sagna 2.0” det enda som fanns i mitt huvud. Han är inte särskilt storväxt eller dominant i offensiven, så vid en första anblick märker man inte av honom, men när man väl kollar på honom så är han snabb, kraftfull, och följsam i defensiven, han låter aldrig någon komma förbi, samtidigt som han noga väljer ut vilka gånger han ska anfalla. En av de fem spelarna i Rennes’ framgångsrika 1994-generation.

28. Fabinho (Monaco/Rio Ave, Brasilien, 1993)
En storleksmässigt grövre, men ändå klassisk, brasseytterback.
12 matcher/0 mål/0 assist

Jag hade inga som helst förväntningar på Fabinho när han lånades in från Rio Ave, utan såg honom bara som en billig talang som skulle fylla upp bänken vid skadekris. Hans tid i Real Madrids reservlag förra säsongen sa mig ingenting. Under de första fem matcherna den här säsongen var han dock den nya Maicon (som tidigare var i Monaco), han var en av lagets bästa spelare och bildade en klockren högerkant tillsammans med Ocampos, men sedan har Fabinhos attityd ifrågasatts och hans form har dippat. Det största problemet är dock att han saknar EU-pass, vilket gör det svårt för Monaco att veta om de verkligen ska satsa på honom. Franska lag får ha max fyra icke-EU-spelare, och även spelare som Ocampos och Falcao saknar EU-pass.

ANNONS

27. Issiaga Sylla (Toulouse, Guinea, 1994)
Svårläst, sköter själv en hel vänsterkant.
19 matcher/3 mål/1 assist

Redan för ett par år sedan sprang Sylla i Guineas A-landslag, men det var först i våras som han fick seniormatcher även på klubbnivå. Han värvades till Toulouse från en akademi i Guinea under 2012, och nu när Toulouse har gått över till 3-5-2 så äger Sylla hela vänsterkanten själv, han petade bland annat den tidigare Premier League-aktuella M’Bengue. Är rätt ovårdad, men gör ofta bra oortodoxa bra grejer. Fyller förvånansvärt ofta på för att ta avslut i straffområdet, trots att han är uppvuxen som ytterback. Det är bara två andra försvarare i ligan (Silva och Aurier) som har kommit till fler avslut.

26. Cédric Hountondji (Rennes, Frankrike/Benin, 1994)
Stenhård men ändå toklugn tvåmetersmittback.

ANNONS
7 matcher/0 mål/0 assist

Hade han gjort några fler bra matcher så hade han avancerat flera platser på den här listan, men ännu är han för oprövad. Jag blir alltid så lycklig när jag ser Hountondji. Trots att han är nästan två meter lång så ger han alltid ett fridfullt intryck, samtidigt som han även är den som spelar mest rejält i hela Rennes. Han har perfekt balans mellan hårt-mjukt. Dessutom är han smartare än de flesta andra tonårsmittbackar och supportrarna vill ha Hountondji, och inte den storklubbsuppvaktade Kana-Biyik, som mittbacksval bredvid Armand.

25. Sanjin Prcić (Sochaux, Bosnien/Frankrike, 1993)
Bolltrygg passningskoordinator, litar på sig själv och hjälper andra.
10 matcher/0 mål/0 assist

Är man det näst största löftet i Sochaux, som alltid producerar kvalitetsspelare från den egna akademin, så ska man ha en bra fotbollsframtid. Ett trasigt knä förstörde hans förra säsong, men i år fungerar han riktigt fint som en av två sittande mittfältare. Sochaux spelar en offensivt bra fotboll, man får passningsspelet att fungera utan tekniska misstag, vilket till stor del ska tillskrivas Prcić. Gör ett hårt jobb med att vinna tillbaka bollen, men framför allt är han lugn och tekniskt begåvad när Sochaux själva har bollen. Han låter gärna motståndarna komma så nära i pressen som möjligt, för han har tillräckligt bra teknik för att ändå kunna slå en lugn passning till medspelarna, hur pressad han än är. På det sättet får medspelarna dessutom mer ytor att röra sig i. Han spelar fotboll på ett sätt som bara stora fotbollsspelare gör. VM14-aktuell för Bosnien känns för tidigt, men om de är med i EM16 ska han vara med i truppen om han utvecklas rätt.

ANNONS

24. Jordan Veretout (Nantes, Frankrike, 1993)
Smidig och lätt mittfältsavslutare.
13 matcher/1 mål/0 assist

Går in på sin tredje säsong som ordinarie i Nantes, även om en del av fjolåret blev förstört av en skada han drog på sig när han på fyllan försökte hoppa över ett staket. Aktiverar passningsspelet längre bak i planen, och från sin centrala mittfältsposition drar han sedan iväg på djupledslöpningar in i motståndarnas straffområde för att gå på avslut. Ibland ser han nästan ut som en slitstark anfallare som har droppat ned till det centrala mittfältet när motståndarna har bollen. Han har även haft ett stort förtroende i de franska ungdomslandslagen.

23. Wesley Saïd (Rennes, Frankrike/Reunion/Mauritius, 1995)
Målchanshuggande backlinje-oroare. 
4 matcher/0 mål/0 assist

Saïd är inte den talangen i Rennes som är mest framträdande på seniornivå, men han är ändå den som Rennes ser som sin mest potentiella storförsäljning. Sådana här offensiva spelare är de som kostar stora pengar. Det finns likheter mellan Aubameyang och Saïd, även om Aubameyang är onaturligt snabb. Saïd väger upp det med att vara en bättre dribbler, men samtidigt kan det nog ta några år innan Saïd får ut alla kvalitéer på seniornivå. Han har fortfarande många situationer kvar att ställas inför, där han måste lära sig hur han blir en bättre fotbollsspelare.

ANNONS

22. Alphonse Aréola (Lens/Paris SG, Frankrike/Filippinerna, 1993)
Står rätt, rör sig rätt. Lika explosiv som den unga tyska målvaktseliten.
2 matcher/1 insläppt

En udda spelare på listan eftersom han tillhör en Ligue 1-klubb, men är utlånad till Ligue 2. Aréola har varit omtalad i tre-fyra år som den nästa stora franska målvakten, den som ska vara så bra att han kan peta Lloris. Aréola har alltid gett ett glädjehöjande intryck i de franska ungdomslandslagen, men nu när han är i rätt ålder för att få en seniorchans så sitter Paris SG med Sirigu som givet målvaktsval. Aréola har varit Ligue 2:s bästa målvakt den här säsongen, allting han gör är så imponerande och självklart, och han lär få en chans i Ligue 1 nästa säsong. Frågan är i vilken klubb? Valenciennes? Thonon Gaillard? Bordeaux? I ett potentiellt nyuppflyttat Lens? Problemet är att han borde ha fått Ligue 1-chansen redan den här säsongen.

ANNONS

21. Uros Spajić (Toulouse, Serbien, 1993)
Halvt vinglig Balkanmittback
14 matcher/0 mål/0 assist

Nyinköpta Spajić har inte alls samma ledaregenskaper som Vidić utan är mer av en individuellt spelande mittback, men han är stor och har någorlunda grepp om varje situation ute på planen. Fick en svår start då han blev felaktigt utvisad i sin debut då domaren misstog Spajić (Serbien) för att vara Yago (Burkina Faso) (…), ett fel som Spajić inte kunde förklara för domaren eftersom Spajić inte kunde prata franska. Sedan dess har han varit ordinarie och fungerar alltid som en av de bättre i laget. En attraktiv spelartyp som alltid blir scoutad av större klubbar, för att se om han kan explodera i sin utveckling.

LIGUE 1 OMGÅNG 16

Tisdag 19.00
Lille – Marseille TV4 Sport Xtra
Nantes – Valenciennes

Tisdag 21.00

ANNONS
Nice – Monaco

Onsdag 19.00
Ajaccio – Bastia TV4 Sport Xtra
Guingamp – Bordeaux
Montpellier – Lorient
Rennes – Saint-Étienne
Sochaux – Reims

Onsdag 21.00
Thonon Gaillard – Paris SG TV4 Sport

Torsdag 21.00
Lyon – Toulouse TV4 Sport

@jonas_hansson

Publicerad 2013-12-03 kl 14:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto