Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Höstens lag i Ligue 1

Igår blev höstsäsongen färdigspelad, när den uppskjutna matchen mellan Saint-Étienne och Thonon Gaillard (1-0) var avklarad. Det är också därför som “Höstens lag”-artikeln har låtit vänta på sig. Det enda kravet på att få bli uttagen i den första av de fyra elvorna: man får max ha missat fem ligamatcher under hösten.

Höstens elva (4-3-1-2)

Cavani – Ibrahimović
Rodríguez
Matuidi – Verratti – Toulalan
Bedimo – Djilobodji – Kjær – Aurier
Enyeama

Vincent Enyama (Lille, 31 år): Gick från att vara tredjemålvakt och utlånad till den israeliska ligan, till att hålla nollan 1176 minuter i sträck. Åtta insläppta på 19 matcher. Bara Lloris har nått upp i samma nivå under de senaste tio åren.

Serge Aurier (Toulouse, 21 år): Svår, då Aurier egentligen mest varit mittback i en trebackslinje, men när han väl har fått spela högerback så har han varit ligans överlägset bästa ytterback. En dominant och ettrig ledare. Världens mest lovande högerback?

Simon Kjær (Lille, 24 år): Kjær inger aldrig något förtroende, man skakar av att se honom försöka försvara då man vet att han till slut kommer göra bort sig, men under hösten så dök felen aldrig upp, och då kunde han istället dominera med sin Mexès-stil.

Papy Djilobodji (Nantes, 25 år): Plockades upp från amatördivisionerna för några år sedan, och har verkligen haft en konstant utveckling. Först vara han bara en stor köttklump, men för varje år har han lagt till kvalitet efter kvalitet. Numera alltid bäst på plan.

Henri Bedimo (Lyon, 29 år): I sina fyra-fem senaste klubbar så har Bedimo fått vara den billiga spelaren du tar in för att du verkligen inte har råd med något annat, men som alltid presterar ett par nivåer högre än vad någon hade kunnat tro. Så även den här hösten. Lugn bakåt, effektiv framåt.

Jérémy Toulalan (Monaco, 30 år): Spelaren du aldrig ser, men som du ändå vet att han är bland de bästa i världen på det han håller på med. Den absoluta nyckelspelaren för att hålla ihop det nya Monaco.

Marco Verratti (Paris SG, 21 år) och Blaise Matuidi (26 år, Paris SG): Det går inte att skilja på prestationerna från Matuidi, Verratti och Motta. De utgör en trio som fungerar perfekt tillsammans. Jag valde Matuidi och Verratti då Matuidi trots allt är den som fortfarande drar igång både offensiven och defensiven, och Verratti för att hans passningsspel har varit avgörande för att få igång resten av lagspelet, samt att Verratti också nu har etablerat sig som en viktig spelare och att han inte längre är ”ibland-spelaren”.

James Rodríguez (Monaco, 22 år): Efter fem-sex omgångar såg Rodríguez ut som ett nytt Lucas Moura-köp. Efter 19 omgångar ser Rodríguez ut som en blivande Ballon d’Or-vinnare. Ligans tempostarkaste spelare.

Zlatan Ibrahimović (Paris SG, 32 år) och Edinson Cavani (Paris SG, 26 år): Här går det inte att göra något annat. De här två har tillsammans gjort 8,04% av alla mål i Ligue 1 under hösten. Den enda som ens var nära att hota de här två var Falcao, men han tappade efter sju-åtta omgångar och då fungerade Monaco till slut bättre utan honom.

Jag tänkte även ta med en alternativ elva, med spelare som antingen har varit avgörande för sina klubbar, eller som inte har fått den uppmärksamheten de förtjänar.

Höstens alternativa elva (4-3-3)

Braithwaite (To) – Aboubakar (Lo) – Hamouma (Sa)
Sankharé (Gu) – Stambouli (Mo) – Balmont (Li)
Guerreiro (Lo) – Kerbrat (Gu) – Sall (Sa) – Sabaly (Th)
Carrasso (Bo)

Bänk: Subašić (Monaco), Pejčinović (Nice), Wass (Thonon Gaillard), Chantôme (Toulouse), Brüls (Nice), Diabaté (Bordeaux), Ayité (Reims)

Och självklart: de elva spelarna som har varit på en lägre nivå än vad de ska vara.

Höstens misslyckade elva (4-3-3)

Danic (Ly) – Oliech (Aj) – Herrera (Mo)
Pastore (Pa) – Doubaï (So) – Féret (Ren)
M’Bengue (Ren) – Mendes (Ma) – Isimat-Mirin (Mo) – Lopes (Ly)
Vercoutre (Ly)

Höstens U21-elva (4-3-1-2)
Spelare födda 1992 eller senare

Aboubakar (Lo) – Thauvin (Ma)
Rabiot (Pa)
Verratti (Pa) – Sanson (Mo) – Bakayoko (Ren)
Guerreiro (Lo) – Houtondji (Ren) – Aurier (To) – Sabaly (Th)
Ahamada (To, 1991)

@jonas_hansson

Publicerad 2014-01-09 kl 17:34
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons