Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mercredi: de skönaste värvningarna och veckans elva

Från och med idag börjar en ny framtida onsdagstradition: en genomgång av veckans omgång i Ligue 1, sammanfogad med en lista där det kan dyka upp vad som helst. Listan den här gången: de fem starkaste värvningarna i Ligue 1 i januari sett till prislapp, ålder, kvalitet, behov, och hur fina vi tycker att de är.

5. Stoppila Sunzu, från Mazembe till Sochaux, €1 miljon

Sunzu är den enda spelaren i ligan som lär kunna mäta Bayal Sall när det gäller muskelkrigarnivå, men Sunzu spelar ju nu i ett psykosförsvar i Sochaux. Han lär dock kunna spela i en bättre klubb i höst med tanke på hur fin han har varit i sina första matcher. Toulouse?

4. M’Baye Niang, från Milan till Montpellier, lån

I och med lånet av Niang så kan Montpellier äntligen börja ställa upp med en anfallare. “R-R-A” Herrera och Montaño har varit så pondusfattiga under hösten att det till och med har känts för elakt att kritisera dem. Bolibompaanfallaren Niang är ingen superspelare, men kommer kunna göra nytta.

3. Dominik Furman, från Legia Warszawa till Toulouse, €2,7 miljoner

Det är som att han har klivit ur en tysk fotbollslivmoder, för här har vi gegenpressing och tempo. Den stora frågan tror jag inte är om ungdomen Furman är redo för Toulouse, utan om Toulouse är redo för Furman. I deras 3-5-2 krävs det dock mastodontlungor på de centrala mittfältarna, så Furman kommer vara viktig i att förstöra och bygga upp anfall.

2. Djibril Cissé, från Kuban till Bastia, gratis

Det är ju bara ett par år sedan som DJ-hipster-Cissé gjorde positiv galenskap i Premier League, han har fortfarande kvalitéer i sig och med helt rätt form kan han bli en VM-outsider. Att Bastia sedan har samlat på sig namn som Cissé, Squillaci, Krasić, Landreau, och Boudebouz får läggas in i facket ”Korsikalogik”, det vill säga att det är logiskt endast av anledningen att det är ologiskt.

1. Guillaume Hoarau, från Dalian Aerbin till Bordeaux, gratis

Visst var det några år sedan som Hoarau var en kvalitetspermanent anfallare, men han har inte ens fyllt 30. Han har flera goda år kvar och när han fått upp något som kan liknas vid matchform så kommer han ge Bordeaux tillräckligt mycket nytta för att själv fixa fyra-fem segrar i vår. Det enda negativa är korttidskontraktet. Lens i sommar?

LIGUE 1 OMGÅNG 21 

Länktipset: Ni får inte missa Panini-bilderna med det franska landslaget år 1993. 

Videon: Lorient höll på att göra säsongens snyggaste lagmål i Bretagnederbyt mot Guingamp. Det var inte klapp-klapp, utan mer klapp-klapp-klapp-klapp. 

Nyheten: Ballon de Plomb, priset till Ligue 1:s minst omtyckta spelare, gick till Marseilles Florian Thauvin. Nu ska också Ballon d’Eau fraîche delas ut. Priset går till den spelaren som bäst uppföljer kriterier som inkluderar fair play, lojalitet, och lagkamratskänsla. Man ska också ha spelat minst en halv säsong i Ligue 1 under 2013.

Årets nominerade: Camara (PSG), Daf (Sochaux), Danzé (Rennes), Enyeama (Lille), Gomis (Lyon), Hengbart (Auxerre/Ajaccio), Mathis (Guingamp), Perrin (Saint-Étienne), Saez (Valenciennes), och Sorbon (Guingamp). Min favorit: Omar ”Tony Hibbert” Daf.

Statistiken: 306 stycken franska spelare tillhör klubbar i andra europeiska högstaligor än Ligue 1. Det är bara brassarna (471) som fått fram fler spelare i de europeiska ligorna. Den vanligaste ligan för fransmän att spela i är belgiska Pro League (52), följt att engelska Premier League (49).

Formen: Ajaccios senaste 13 matcher: 0 segrar, 2 oavgjorda, 11 förluster. 8 gjorda mål, 29 insläppta. Sammanlagt nio poäng på 21 matcher. Uselhetsrekordet ligger på 17 poäng på 38 matcher (Lens 1988-1989).

Spelaren: Rémy Vercoutre. Trots att 33-årige Vercoutre har tillhört Lyon i snart tolv år så har han nästan alltid tvingats vara en hängiven andremålvakt. På tolv år har han bara fått spela drygt 100 matcher, cuper inkluderat, och då gjorde han ändå 39 av dem förra säsongen när Lyon inte hade någon annan målvakt. Trots uppvisad lojalitet så gick tränaren Garde ut offentligt med en skarp kritik, och sa att Vercoutre under den senaste tiden har visat upp en attityd som kan skada gruppen, och petade honom därför från truppen. Vercoutre startar förmodligen i kvällens cupmatch, men frågan är väl om hans utgående kontrakt verkligen förlängs.

OMGÅNGENS ELVA (4-2-3-1)

Ibrahimović (Pa)
Cabella (Mont) – Gourcuff (Ly) – Brüls (Ni)
Toulalan (Mo) – Verratti (Pa)
Bedimo (Ly) – Lautoa (Lo) – Perrin (Sa) – Gassama (Lo)
Laquait (Th)

Tabell

Bastia – Bordeaux 1-0 (Ba)
Lorient – Guingamp 2-0 (Jouffre, Monnet-Paquet)
Marseille – Valenciennes uppskjuten
Nice – Ajaccio 2-0 (Brüls, Cvitanich)
Paris SG – Nantes 5-0 (Silva, Ibrahimović * 2, Motta, Cavani)
Reims – Lyon 0-2 (Lacazette, Fofana)
Rennes – Thonon-Gaillard 0-0
Saint-Étienne – Lille 2-0 (Brandão, Tabanou)
Sochaux – Montpellier 0-2 (Mounier, Tiéné)
Toulouse – Monaco 0-2 (Kurzawa, Ocampos)

@jonas_hansson

Publicerad 2014-01-22 kl 11:12
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons