Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sista transfertimmarna: Monacos storvärvning och Marseilles anfallsjakt

KLART: Ghoulam (Saint-Étienne) går till Napoli. €5 miljoner. Det känns som en affär som är bättre för Saint-Étienne än vad den är för Napoli. Fint och annorlunda vänstertillslag, men i övrigt ingen märkbar spelare. Kan dock utvecklas, och fransmän brukar skaffa sig ett fysiskt övertag i Serie A.

KVASI-KLART: Saint-Étienne höjer sig en kvalitetsnivå på vänsterbacksplatsen: ut med Ghoulam, in med Trémoulinas (Dynamo Kiev), som förra säsongen var Ligue 1:s bästa vänsterback. Ett lån på sex månader som inte är officiellt, men som bekräftas av Dynamo Kievs president. Det finns möjligheter att köpa loss Trémoulinas i sommar, gissningsvis för €3-5 miljoner.

Marseille: Om Saber “Quagliarella” Khalifa accepterar en flytt till Qatar för €5 miljoner så ersätts han av Aliadière (Lorient), som under de senaste tio åren har balanserat mellan att vara världens äldsta talang och världens yngsta gamling. Marseilles sportchefstränare Anigo bekräftar att Aliadière troligen blir en OM-spelare, och han ska vara vice-Apachehelikopter bakom Gignac.

Det vore i så fall tredje transferfönstret i följd som Lorient säljer en nyckelspelare till Marseille under de sista transfertimmarna (Romao, Lemina, Aliadière). Betyder det också att tränaren Gourcuff tröttnar på Lorient (han blev förbannad över både Lemina och Romao) och sticker till… Marseille?

Lyon: Grenier vägrar gå till Newcastle, utan anser sig ha mycket mer att hämta ut i Lyon under våren. Även Lyon nobbade Newcastles bud på €13 miljoner. En stor anledning till att Newcastle inte lyckats värva någon Ligue 1-spelare i januari är att de har kollat på för svåra spelare. Spelare som Debuchy, Sissoko, Gouffran, och Haidara var i annorlunda situationer i sina dåvarande klubbar, och var betydligt enklare att få loss. Cabella och Grenier är långtidsuppbundna och glada. Då får man räkna med att eventuellt betala ett överpris om man vill ha så specifika spelare.

Monaco: Stora förhandlingar med Toulouse för att få mittbackstitanen Abdennour. Det blir en try-before-you-buy, lån med köpoption på €15 miljoner. Det sägs att en läkarundersökning är på väg att genomföras.

Batigol Icardi (Inter) försvåras av att Inter vill ha en garanti på att Monaco köper loss honom för €10-11 miljoner (lånesumma + permanent affär i sommar). Diego Perotti (Sevilla) har dykt upp som ett underligt alternativ. Monaco har överflöd av den spelartypen, trots att de inte ens använder yttrar, men å andra sidan har Perottis agentbyrå redan gjort ett par affärer med Monaco i vinter (bland annat Kagelmacher och Borja López).

Nantes: Nantes diskuterar livets alla frågor med Park Chu-Young (Arsenal), vars Arsenalsejour har varit så diffus att vi börjar fila på om det hela inte bara var ett storslaget konstprojekt. Problemet för en affär: Nantes måste köpa en anfallare, och Chu-Young hade behövt gå ned en massa i lön om han skulle platsa in i Nantes’ lönetak. Han skulle behöva mer än halvera sin Arsenallön. Nantes har tidigare fått anfallsnobbande från bland annat Porto (Nabil Ghilas) och Reims (Courtet).

Nantes ser ut att tappa Adrien Trebel, vars kontrakt går ut i sommar. Tidigare sedd som en stor talang, men har helt fallerat. Lär nog ändå stanna kvar i Ligue 1 då han fortfarande har ett bra rykte. Vi på bloggen brukar kalla det för “att göra en Macaulay Culkin”.

Saint-Étienne: Atlético de Madrids potentiella värvning av Banega, och inkomsten av Zouma-pengar till Saint-Étienne, kan innebära att Guilavogui lånas tillbaka till Saint-Étienne. Han har varit klubbens högsta prioritet under hela januari. De gungande spindelbenen brukar kaosa loss fint på Saint-Étiennes mittfält.

Bonus: Under dagen twittrade Nice ut den här fantastiska bilden, som också visar att du kan få en riktigt fin anfallsuppsättning utan att betala stora pengarsummor. Smart scouting (stormålskytten Cvitanich från Ajax för €0,4 miljoner), sunt akademiarbete (stortalangen Maupay) och bra supporterkultur (Alexy “Ultras on the pitch” Bosetti) kan fixa anfallsuppsättningen åt dig. Det är väl bara lagen i topp-6 som definitivt har en bättre uppsättning anfallare.

Montpellier: De hoppas slutföra affären med Chettal (USM Alger) under dagen. Även Chettals lagkamrat Ferhat är aktuell för Montpellier, men kommer då först i sommar. Montpelliers nya tränare Courbis var tränare för just USM Alger fram till november 2013.

Thonon Gaillard: Missade Kvist (Stuttgart) som istället gick till Fulham. De säger dock själva att de har en annan bra mittfältare på gång. Derek Boateng?…

KLART: Nogueira (Sochaux) släpps till Philadelphia Union. Fostrad i Sochaux och gjorde ibland A-lagsnytta, men behövde något nytt.
KLART: Juninho Pernambucano (Vasco da Gama) har inte spelat Ligue 1-fotboll på fem år, men viktigt att upplysa om att Lyonlegendaren idag avslutade sin spelarkarriär.
KLART: Kevin Gomis (Nice) lånas ut till Nottingham Forest. Hans enda positiva egenskap är att han är storväxt, så Championship känns väl då helt okej.
KLART: Kamel Ghilas (Reims) går till Charleoi.
KVASI-KLART: Andreas Wolf (Monaco), en gång i tiden en fin Bundesligaförsvarare, går till Utrecht.

@jonas_hansson

Publicerad 2014-01-30 kl 17:23
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons