Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sista transfertimmarna: Zouma till Chelsea?

Det franska transferfönstret stänger 23.59 imorgon fredag, och fram tills dess ska jag lägga upp rapporter om vad som händer kring den franska transfermarknaden. Räkna med en uppdatering ungefär var tredje/fjärde timme.

Kurt Zouma: Sägs vara klar för Chelsea, och ska kosta €15 miljoner. Han kan dock stanna i Saint-Étienne till slutet på säsongen. Min beskrivning av honom: riktigt fint råämne att jobba med, har alla grundegenskaper för att bli en ledare och stor mittback, men har presterat mediokert och inte haft någon stor utveckling under de senaste åren. Är numera bara reservmittback. Tror ändå alla parter blir nöjda med den här affären. Det som har fördröjt affären är att Saint-Étienne vill, av skatteskäl, kunna räkna in övergången för nästa säsong.

Paris SG: Om Ménez lämnar så har PSG öppnat upp för att ta in en ny anfallare, oklart vem de kan tänka sig. PSG har också nobbat ett lånebud på Ongenda från ett bottenlag i Ligue 2.

Monaco: För att ersätta Falcao så behövs det något nytt. Icardi (Inter) kan vara den spelaren. Det blir då ett lån med köpoption. Man vill inte köpa en anfallare såvida man inte har långsiktig nytta av honom. Rättigheterna till André Gomes (Benfica) köptes nyligen av storagenten Jorge Mendes, som gärna samarbetar med Monaco och han kan skicka André Gomes till monegaskerna.

Marseille: De själva säger att de definitivt ska värva mer. Det ryktas om stökiga Englandsbaserade spelare som Osvaldo, Armand Traoré och Joey Barton (…). Rod Fanni kan dessutom lånas ut till QPR, och Marseille har ett alldeles för bra bud på Khalifa för att tacka nej: €5 miljoner från en klubb i Qatar. Man har även sagt åt mediokerhetspersonifieraren Morel att hitta något nytt.

Lyon: Säljer varken Grenier eller Gomis, såvida inget relativt massivt bud kommer in.

Saint-Étienne: Förutom att sälja Zouma, så kan även Ghoulam (Napoli? Torino?) och Gradel försvinna. Ingen av dem får ses som någon stor förlust, men Saint-Étienne lär spendera pengarna på nyförvärv. Unge Eric Moreno från Colombia? Hög fotbollshipsterfaktor att byta ut en ivorian (Gradel) mot en colombian. Ivorianer var modernt år 2007, Colombia är mer 2014-anpassat. För att ersätta Ghoulam kan de tänka sig Trémoulinas (Dynamo Kiev).

Bordeaux: Obraniak trivs inte i Bordeaux, och lär säljas till Werder Bremen för €2 miljoner. Med tanke på att klubben även dumpat kraftigt överbetalda Ben Khalfallah så borde det finnas utrymme att plocka in något nytt.

Paul Nardi: En av Frankrikes mest lovande målvakter som nu hänger i Nancy, men framför allt Monaco är intresserade av att värva redan nu. Även Rennes och Saint-Étienne kan hugga.

Rennes: Ska göra en sista värvning, Mexer (Nacional), eftersom alla klubbars våta drömmar handlar om mittbackar från Moçambique. Knappt €2 miljoner ska han kosta.

Nantes: Har sagt att de kan göra fem värvningar under de här två sista dagarna. Hetast: danska mittbacken Hansen (Esbjerg) är kvasi-klar, men lär vara kvar i Danmark under våren. Chu-Young (Arsenal) och Nabil Ghilas (Porto) är alternativ till anfallsplatsen.

Montpellier: Ska inte sälja Cabella förrän i sommar. Under de sista timmarna ska man återigen försöka med unga algeriern Chettal (USM Alger), och eventuellt dumpa någon reserv.

Toulouse: Óscar Trejo var en startspelare under hösten, men har petats i de senaste matcherna. Kan lånas ut till Olympiakos.

VECKANS BEKRÄFTADE ÖVERGÅNG

Yohan Cabaye, Newcastle till Paris SG, €20-25 miljoner
Paul-Georges Ntep, Auxerre till Rennes, €4-6 miljoner
Sebastién Corchia, Sochaux till Lille, €2,3 miljoner
Brice Dja Djédjé, Thonon Gaillard till Marseille, €0,7 miljoner
Kassim Abdallah, Marseille till Thonon Gaillard, €0,3 miljoner
Dušan Veškovac, Young Boys till Toulouse, €0,8 miljoner
Fahid Ben Khalfallah, Bordeaux till Troyes, gratis.
Nicolas Saint-Ruf, Lens till Montpellier, okänd prislap
Aurelian Chițu, Valenciennes till PAS Giannina, lån
Gabriel Cichero, Nantes till Sion, okänd prislapp
Borja Lopez, Monaco till Rayo, lån
Eduardo, Ajaccio till Metz, lån
Ibrahim Sissoko, Saint-Étienne till Wolfsburg, brutet lån

Alla övergångar under januari finner ni här.

@jonas_hansson

Publicerad 2014-01-30 kl 12:08
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons