POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Mercredi: Spelarna som storklubbarna ska undvika att värva

En försenad Mercredi (på grund av att jag väntade in samtliga matcher till omgångens elva eftersom de två återstående matcherna spelades igår, och sedan blev det två sunkmatcher) med fortsatt transferfokus. Att spå hur nyförvärv kommer att se ut i nya lag, nya kontexter, och nya ligor är förmodligen den svåraste spådomen som går att göra i fotbollen, men det finns ett antal spelare i Ligue 1 som har ett bättre rykte än vad de har haft prestationer. Listan: fem spelare som storklubbarna ska ställa sig frågande till innan de värvar.

5. Clément Grenier (Lyon)

En chansning, för han kan mycket väl göra succé i någon annan klubb. Grenier gör fina frisparksmål, håller igång passningsspelet, kan göra saker högt över det tekniska medelsnittet, och är någorlunda ung (23 år), men han har inte blivit den bärande spelaren i Lyon. Lyonsupportrarna på Jurynho rankar honom som den 15:e bästa spelaren i Lyon den här säsongen (!). Behövs det en nytändning, eller är han helt enkelt inte bättre än såhär?

4. Darío Cvitanich (OGC Nice)

Super-Darío är numera “28-åringen som flyttades ned till reservlaget i Ajax”, snarare än “29-åringen som öste in mål i OGC Nice”. Ett mål på sina 17 senaste matcher och bidrar inte med något till spelet. De större ligorna letar alltid efter målskyttar, men Cvitanich 27 ligamål på två säsonger kanske är pseudosiffror för framtiden. Nu 30 år och kanske har en eller två starka säsonger till i sig, men det ser man inte just nu. Varierande avslutsteknik och tar ibland ut sin frustration på fel sätt.

3. Memo Ochoa (AC Ajaccio)

Lägstanivån hos Ochoa glöms ofta bort. Det är inte bara det att han gör sedvanliga tabbar, utan också att han är svag på utrusningar och släpper in flera skott där man ställer sig frågande till om han inte borde ha tagit skottet. Utgående kontrakt, men frågan är verkligen om han ska spela i ett lag som går för Europacupplatser? Han har inte visat det i AC Ajaccio.

2. Yoann Gourcuff (Lyon)

Litar man på sina tränare och extremt mycket på sitt läkarteam, då kan Gourcuff vara något fint. Han har fortfarande kvalitéer som gör honom till en av Europas bästa mittfältare när han väl har rätt dag, men han har varit skadad under mer än 40% av dagarna han har varit i Lyon, och sedan har han haft svårt att spela sig i form. Kostar Lyon runt €7 miljoner per år, har en svårhanterlig personlighet, och blir 28 år i sommar. Det behöver inte vara fel att chansa, men en köpande klubb måste veta vad de ger sig in på.

1. Salomon Kalou (Lille)

För några år sedan hette det ”Hazard-Sow-Gervinho”-trion. I år heter det ”Enyeama-Baša-Kjær”-trion. Lille bygger sina framgångar kring att hålla nollan. De har ett anfallsspel som har svårt att få flyt, trots ambitioner och försöker att få igång det, och bromsklossen Kalou är den största orsaken till detta. Kalou må ha gjort tolv ligamål den här säsongen, men fem har varit på straff och resten oftast mot sunkigt motstånd. Ett spelmål var 390 minut är rätt kasst för en anfallare i ett topplag. Ligue 1:s Fernando Torres: för svag teknik för att vara en bärande spelare, för hög lön (ungefär €5 miljoner/år) för att inte ge speltid.

OMGÅNGENS ELVA (4-4-2)

Diabaté – Aboubakar
Gakpé – Toulalan – Veretout – Corchia
Veigneau – Armand – Squillaci – Faussurier
Enyeama

@jonas_hansson

Publicerad 2014-04-24 kl 13:30
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå