Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mercredi: Frankrikes bästa supporter - den galna fåraherden som cyklar i snöbergen

Hansson blogg

För drygt ett år sedan kollade jag på Ligue 1 med en vän. Vissa stollar skulle förmodligen inte klassificera OGC Nice mot Stade de Reims som den bästa möjliga underhållningen på en fredagkväll, men det var den kvällen som jag blev för evigt kär i Paul Capietto, Frankrikes bästa supporter.

Mitt i all Beckhamhysteri var det en gammal man som svingande runt i ett träd, och som sedan sprang till klacken och dansade till Gangnam Style, som var omgångens höjdpunkt. 67-åringen Capietto är skidinstruktör och en av få länkar kvar mellan gamla OGC Nice och nya OGC Nice. Han kallas för “Le Berger”, det vill säga fåraherden, och alla i Nice vet vem han är.

Capietto är galen på ett bra sätt. Han är en person som kan cykla genom snöbergen med en gammal cykel, eller slänga av sig varenda plagg på kroppen efter en 3-4-vinst mot sydrivalen AS Monaco (det där slipper ni dock se bildbevis på), eller klättra upp i ett träd utanför arenan för att elda på supportrarna.

Annons

[youtubeplay id=”Tb4JOTknayY” size=”large”]

[youtubeplay id=”qNwsKOBPCY8″ size=”large”]

Capietto fick också bli det franska landslagets maskot när Domenech var förbundskapten (som om ett Domenech-landslag behövde höja galenhetsnivån…). När landslaget hade en samling skrek han till Hugo Lloris. “Hugo, kommer du ihåg mig? Det är jag, din gamla skidinstruktör!”, och till slut bjöd Malouda in Capietto på träningen. Capietto jonglerade med Gignac, sjöng “O sole mio” för gruppen när de tränade, och Ribéry kallade honom för “ännu galnare än vad jag är”.

Capietto har humor, självdistans, och värme. Hans trädsvingande dans glömmer man aldrig bort. “Jag är en liten vit clown” sa Capietto när han skulle definiera sig själv. Det måste finnas lagom många Capietto i fotbollsvärlden.

Annons

OMGÅNGENS ELVA (3-4-3)

Roudet – Berbatov – Gakpé
Lévêque – Balmont – Fekir – Faussurier
Sankoh – Perrin – Genevois
Boucher

@jonas_hansson

Publicerad 2014-04-30 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto