Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Den franska VM-truppen – Här är alternativen

Imorgon tar Deschamps ut de 30 spelarna (antingen 23 + 7, eller en lista med 30 namn) som ska med till VM i sommar. Deschamps vill ha en stabil trupp, med spelare som inte ska göra bort sig och dra skam över truppen (hej Ben Arfa och Nasri!), men har även öppnat upp för att ta med yngre förmågor (“Om de yngre är lika bra som de äldre så kommer de yngre komma med”). Vad har han då att välja på?

MÅLVAKTER (3)

Säkra: Lloris, Mandanda
Troliga: Landreau
Möjliga: Ruffier
Outsiders: Carrasso, Boucher, Costil, Aréola

Det enda som går att diskutera är vem som följer med som tredjemålvakt. Carrasso brukade vara tredjemålvakt, Ruffier kommer att bli tredjemålvakt, men idag är det förmodligen Landreau som är det. Fin pappa- och silverrävspotential på honom.

ANNONS

HÖGERBACKAR (2)

Säkra: Sagna, Debuchy
Troliga: –
Möjliga: –
Outsiders: Corchia, Jallet, Fanni, Béria, Clerc, Réveillère

Såvida inte Deschamps får en skada eller gör en oväntad Corchia-chansning så finns det heller inte här något att fundera över. Det enda osäkra är vem som startar. Undertecknad vill se Sagna, alla andra vill se Debuchy.

MITTBACKAR (4)

Säkra: Varane, Koscielny
Troliga: Sakho, Mangala
Möjliga: Rami
Outsiders: Mexès, Abidal, Zouma, Perrin, Kaboul, Yanga-Mbiwa, Koulibaly, Heurtaux, Umtiti, Kerbrat, Laporte

Här fanns det en plats öppen, men Abidal har haft en kass vår, Deschamps skalade bort alternativ som Rami och Yanga-Mbiwa på grund av klubblagssituationer, och kvar blev muskelpaketet Mangala. Det är inte definitivt att han får följa med, men det mest troliga.

VÄNSTERBACKAR (2)

ANNONS

Säkra:
Troliga: Digne, Clichy, Evra
Möjliga: Trémoulinas, Kurzawa
Outsiders: Mathieu, Cissokho

Evra är den som förmodligen får starta, men jag kan inte ens garantera att han kommer med. Om Deschamps bestämmer sig för en annan startspelare, vågar han då ha Evra på bänken eller är det bättre att knuffa undan honom så att han inte orsakar problem vid sidan av planen? En Cole/Baines/Shaw-situation, fast Frankrikes Shaw och Baines har inte haft lika starka säsonger som de engelska motsvarigheterna.

CENTRALA MITTFÄLTARE (5-6)

Säkra: Pogba, Matuidi, Cabaye
Troliga: Grenier, Sissoko
Möjliga: Mavuba, Diaby, Capoue, Gonalons, Gourcuff, Kondogbia
Outsiders: Flamini, Fofana, Toulalan, Schneiderlin, Digard, Corgnet, Lemoine, Stambouli, M’Vila, Martin, Chantôme, Guilavogui

Startande mittfältarna är givna, om Deschamps väljer 4-3-3-formationen. Dessutom borde Grenier följa med som reserv eftersom han alltid är landslagsuttagen, men sedan blir det svårare.

ANNONS

Deschamps gillar Sissoko och Guilavogui, men den sistnämnda är skadad och osäker om han ens kan spela något i ett slutspel. Här finns det flest valmöjligheter, men samtidigt för få spelare som sticker ut. De oerfarna har haft bra säsonger, de erfarna har haft sämre säsonger.

Vad vi har lärt oss: räkna aldrig bort Gourcuff. Rabiot? Uttagen till Toulonturneringen med U20-landslaget, något som dock inte Laporte är. Mittbackstecken?

OFFENSIVA MITTFÄLTARE (4-6)

Säkra: Ribéry, Valbuena
Troliga: Griezmann
Möjliga: Nasri, Ménez, Thauvin, Payet
Outsiders: Ben Arfa, Cabella, Hamouma, Schmid, Amalfitano, Alessandrini, Knockaert

Det är här man vill ha starkast reservnamn, eftersom de här spelarna oftast byts in. Griezmann har förmodligen spelat till sig en slutspelsplats, trots orutin och en oro över att han har problem att prestera i stora matcher. Payet kommer förmodligen med på grund av att Nasri, Thauvin, och Ben Arfa har småbarnsbeteende. En sämre spelare, en bättre personlighet. Tänk VM 2010 och EM 2012…

ANNONS

ANFALLARE (2-3)

Säkra: Giroud, Benzema
Troliga: Rémy
Möjliga: Lacazette
Outsiders: Gameiro, Gignac, Gomis, Modeste, Gouffran, Rivière, Ben Yedder, Martial, Maupay, Aliadière, Bérigaud, Brandão (!!!)

Rémy lär tas ut vare att han kan spela i flera olika roller och positioner, samt har haft en stark säsong. Lacazette har haft en urstark säsong, men kom inte med i den senaste landslagstruppen. Du-vet-vad-du-får-spelare som Gameiro, Gignac, och Gomis finns också där, tillsammans med en lex Walcottöverraskning som Ben Yedder, Martial, eller Maupay.

13 spelare ska vara säkra, och sedan kan man också plocka ut de tio troligaste namnen.

Lloris, Mandanda, Landreau
Sagna, Debuchy, Koscielny, Varane, Mangala, Sakho, Evra, Digne/Clichy
Pogba, Matuidi, Cabaye, Grenier, Sissoko
Ribéry, Valbuena, Griezmann, Payet
Giroud, Benzema, Rémy

ANNONS

Skillnaden kan vara att Deschamps plockar bort ett offensivt alternativ för att istället få med ännu en central mittfältare. Payet bort, Mavuba in, och sedan låta Sissoko ta en kantroll om det krisar?

@jonas_hansson

Publicerad 2014-05-12 kl 12:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto