Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den franska VM-startelvan

Hansson blogg

Om Deschamps hade svarat ärligt om den fransk VM-premiärelva så hade han förmodligen sagt att alla elva namn var klara, men att det definitivt fanns två-tre möjliga förändringar till senare matcher. Det är åtta spelare som är givna i den franska startelvan, och efter det följer Deschamps’ egna val.

MÅLVAKTER

Lloris
Ruffier, Landreau

Lloris etta, Ruffier tvåa, Landreau trea. Det finns inget att diskutera, ingen öppning för någon annan tolkning. Landreau är mer av en ledare och en extraspelare på träningarna (igår som vänsteranfallare under matchspel) än vad han är tredjemålvakt. Deschamps gillar att ha Landreaus erfarenhet och personlighet i gruppen.

FÖRSVARARE

Evra – Sakho – Varane – Debuchy
Digne – Mangala – Koscielny – Sagna

Här hade Deschamps flest valalternativ när kvalet började. Varane ska starta, men de tre övriga valen gör Deschamps på personliga preferenser.

Evras ledaregenskaper behövs eftersom Frankrike skriker efter ledare och erfarenhet. Om det finns en “far och son”-relation i landslaget så är det mellan Evra och Deschamps. Debuchys offensiv ska vara bättre än Sagnas och därmed vara viktigare för spelbredden, även om Sagna är en bättre fotbollsspelare. Den sista mittbacksplatsen mellan Sakho och Koscielny är 50-50, men Sakho har prioriterats efter Koscielnys utvisning mot Ukraina.

Annons

Det räcker dock med ett misstag från Debuchy eller Sakho, eller att Varanas knäskada börjar bli problematisk, för att Koscielny eller Sagna ska få starta. Det här är premiärbacklinjen, men valen är fortfarande fragila och förändringsbara.

MITTFÄLTARE

Matuidi – Cabaye – Pogba
Schneiderlin – Mavuba – Sissoko

Frankrikes starkaste startande lagdel, men den med kanske svagast reserver. Ingen av de tre ersättarna har kvaliteten för att vara startande mittfältare i ett franskt VM-lag, men Deschamps litar på att Mavuba och Sissoko ska kunna göra ett jobb. En lika etablerad situation som målvaktspositionen. Jag gissar att Sissoko är första reserv, då han fick starta mot Jamaica.

Den största frågan är hur Cabaye klarar av en lägre position i en Pirlo-roll. Han är ansvarig för att passningsspelet kommer igång när bollen är i backlinjen.

Annons

ANFALLARE

Benzema – Giroud – Valbuena
Griezmann – Rémy – Cabella

Ribérys skada gjorde att Benzema fick en vänsterchans, och var så pass bra där mot Jamaica att han inte ska kunna gå att flytta på till premiären. Valbuena är en av de mest givna i startelvan, och det är Giroud som kan försvinna bort. Om Benzema inte fungerar ute till vänster så går något annat alternativ in (45% sannolikhet på Griezmann, 40 på Rémy, 10 på Sissoko, 5 på Cabella) och Benzema trycks in centralt.

Spelare i fetstilt är de som på förhand är tveksamma startspelare för ett helt mästerskap.

Benzema – Giroud – Valbuena
Matuidi – Cabaye – Pogba
Evra – Sakho – Varane – Debuchy
Lloris

Mest troligare inhoppare: Koscielny, Sagna, Sissoko, Griezmann, Rémy

@jonas_hansson

Publicerad 2014-06-11 12:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto