Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kaos mellan Nice och Bastia - Vem orkade bli förvånad?

Som vanligt förbjöd Manuel Valls supportrar att resa på bortamatcherna mellan OGC Nice och SC Bastia. Förutom att det finns en Korsika-mot-fastlandet-situation så har supportrarna stångats med varandra de senaste åren.

För ett par år sedan provocerade Alexy Bosetti, i första hand OGC Nice-supporter och i andra hand startanfallare i OGC Nice, SC Bastia genom att “råka” håna de 19 avlidna SC Bastia-supportrarna vid Furiani-katastrofen 1992.

Situationen är het, matchen var igår i Nice och allt förbjöds: “… att bära, innehava, eller använda något föremål eller kläder som bär märken av Korsika eller SC Bastia”.

SC Bastias tröjsvar?

fsd

SC Bastia vann också med 1-0, målet av Floyd “Pink” Ayité efter att gubben Souleymane Diawara missat sitt optikerbesök. Reservmålvakten Jean-Louis Leca, född i Bastia, kom med detta efter matchen.

SPOPQRXXQ317_FF_NICE BASTIA.JPG

Slutresultatet? Inte något som Niklas “Hult” Hylt är van vid.

SPOPQRXXQ330U_pl_OGCNICE.JPG

Spelarbråk, några hundra supportrar som sprang in, ett femtontal gripna.

Det finns anledning att nysta i situationen ännu mer imorgon. Idag är en “det-är-alla-andras-fel”-dag för både SC Bastia och OGC Nice. Självklart har SC Bastias president Pierre-Marie Geronimi redan hunnit göra det här till en grej om franska staten kontra Korsika.

[youtubeplay id=”2mtiokYJoUs” size=”large”]

@jonas_hansson

Publicerad 2014-10-19 kl 12:05
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons