Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kaos mellan Nice och Bastia - Vem orkade bli förvånad?

Hansson blogg

Som vanligt förbjöd Manuel Valls supportrar att resa på bortamatcherna mellan OGC Nice och SC Bastia. Förutom att det finns en Korsika-mot-fastlandet-situation så har supportrarna stångats med varandra de senaste åren.

För ett par år sedan provocerade Alexy Bosetti, i första hand OGC Nice-supporter och i andra hand startanfallare i OGC Nice, SC Bastia genom att “råka” håna de 19 avlidna SC Bastia-supportrarna vid Furiani-katastrofen 1992.

Situationen är het, matchen var igår i Nice och allt förbjöds: “… att bära, innehava, eller använda något föremål eller kläder som bär märken av Korsika eller SC Bastia”.

SC Bastias tröjsvar?

fsd

SC Bastia vann också med 1-0, målet av Floyd “Pink” Ayité efter att gubben Souleymane Diawara missat sitt optikerbesök. Reservmålvakten Jean-Louis Leca, född i Bastia, kom med detta efter matchen.

Annons

SPOPQRXXQ317_FF_NICE BASTIA.JPG

Slutresultatet? Inte något som Niklas “Hult” Hylt är van vid.

SPOPQRXXQ330U_pl_OGCNICE.JPG

Spelarbråk, några hundra supportrar som sprang in, ett femtontal gripna.

Det finns anledning att nysta i situationen ännu mer imorgon. Idag är en “det-är-alla-andras-fel”-dag för både SC Bastia och OGC Nice. Självklart har SC Bastias president Pierre-Marie Geronimi redan hunnit göra det här till en grej om franska staten kontra Korsika.

Annons

[youtubeplay id=”2mtiokYJoUs” size=”large”]

@jonas_hansson

Publicerad 2014-10-19 12:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto