Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hur länge får Lyon behålla Grenier, Lacazette, Gonalons, Umtiti?

tumblr_mkzi7yCJ8x1rwkiqio1_1280

Go-La-Gr-Um, Gr-Um-La-Go, La-Go-Gr-Um… Personer med kreativitet får leta efter rätt rytm för att Gre-No-Li-benämna Lyonfyrlingen Grenier, Umtiti, Lacazette, och Gonalons, men de fyra ska slängas in i samma kategori, oavsett statusen på spelare som Fekir, Lopes, och Ferri. De fyra hänger ihop.

Den viktiga frågan: vilka av de här, och de andra, kommer att säljas i sommar? Lyons plats i näringskedjan argumenterar för att minst något kommer att behöva släppas, men underskatta inte komplexiteten i Lyon.

Gourcuff lär lämna, men det är i samförstånd. Kontraktet går ut och lönen är för hög, trots att han gick med på att halvera den för den här säsongen.

ANNONS

Efter det är det svårare. Aulas pratade först om att det inte fanns någon möjlighet att överleva utan försäljningar, för att några månader senare prata om en affärsmodell där spelarförsäljningar var överflödiga. Aulas’ citat är för att skaffa övertag, vi dödliga får efterhandsanalysera när vi verkligen vet om vad som kommer att hända.

Lyon har redan gjort sin ekonomiska sanering, vilket gör att situationen är väl fungerande trots den nya egenbyggda arenan. Vilka saker är det då som minskar eller ökar säljhetsen?

Kontraktssituationen är god: Lacazette 2018, Gonalons 2018, Fekir 2019, Umtiti 2017, Ferri 2017, Tolisso 2019, Njie 2019…

Lyon var ute med kontraktsförlängningar redan innan formtoppen. Det finns två spelare som ska diskuteras, två 2016-kontrakt: Grenier och Lopes. Lopes borde inte vara stora problem: han sitter på en förhållandevis låg lön, och målvakter är mer svårsålda. En kontraktsförlängning ska ske oavsett tabellsituation.

ANNONS

För de övriga spelarna finns det saker att se fram emot. Under 2016 kommer Lyon både att öppna en ny arena, och under sommaren är det hemma-EM. Det finns därmed en chans för Lyonspelarna att spela som Lyonspelare för Frankrike på den nya arenan. Det här argumentet är det som Aulas själv lyfter fram.

Lyon har nämligen varit skickliga på att lansera ständiga utmaningar för de unga spelarna. Inför varje säsong får spelarna lite större roller och lite mer framgång. Den kontinuerliga höjningen av medspelarnas kvalitet, utmaningarna, och lönerna har fått spelarna att behålla en sympatisk och lugn attityd. Exemplet Gonalons: han skulle ha sålts till Napoli förra januari. Lyon drog sig ur affären när den var i ett semiklart läge, men istället för att bli tjurig så skrev han nytt kontrakt.

Som jag ser det finns det en spelare där det är realistiskt att tro på en sund försäljning: Grenier. Han har spelat noll minuter den här säsongen, men har länge varit den som har varit öppnast med en flytt. Kontraktet går ut 2016, och lönen är för hög för att höjas.

ANNONS

Förutom det handlar allt om Champions League-platsen. Om Lyon slutar på direktkvalificering till Champions League, då tror jag att övriga spelare riktar in sig på att stanna. Det som kan förändra det är om exceptionella bud kommer in, och då främst på Lacazette. Det är åtminstone inget fyndläge i Lyon i sommar, utan ska man ha kvalitet så kostar det.

Och jag missar aldrig en chans att sjunga med Lacazette och Umtiti.

@jonas_hansson

Publicerad 2015-02-09 kl 15:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto