Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Franska trenden "fettrehaben" hjälpte Benzema, dags för ny Lyontalang?

– Han är en av de bästa spelarna jag någonsin har sett på träningarna.

Alexandre Lacazette var inte hyperbolerblyg när han skulle prata om lagkamraten, futsalimitatören, och “kakbakande-där-uppe, armérakmaskin-längs-sidorna”-hiptersfrisyrtrendgillande Farès Bahlouli.

Capture-d’écran-2014-10-29-à-11.08.44

Bahlouli fyller 20 år nästa månad, men trots Lyons akademisatsning och supportrarnas psykologiska och fysiska tårar över den tunna truppen så har Bahloulis speltid i Ligue 1 endast hamnat på 53 minuter denna säsong.

Allt är bukfettets fel. Som om fotbollsspelare var som en vanlig dödlig person.

En av säsongens nya fystränare i Lyon skulle sänka Farès Bahloulis vikt – som bedömdes vara åtta kilo för hög – men efter ett halvårs försök och fixande så accepterade han att han inte kunde få till det.

Ämnesomsättningen var inte Bahloulis kompis, men även matvanorna ifrågasattes. Enligt president Jean-Michel Aulas behöver Bahlouli hitta ”sin idealvikt” innan han är A-lagsaktuell. Ännu ett namn att slänga in i listor över nordafrikanskättade Zidane 2.0-floppar, där tillsammans med Mourad Meghni och Camel Meriem? Kanske, kanske int’.

Bahlouli går på samma mode som andra franska spelare med viktproblem har testat: han sticker till norra Italien för att besöka kliniken i Merano, eller fettrehaben som fransmännen gillar att fläska på med.

Karim Benzema, André-Pierre Gignac, och Bafétimbi Gomis ökade karriärshastigheten efter besök där. Benzema sägs ha förlorat sju kilo på en vecka, vilket var en av de stora anledningarna till att han gick från talang till färdig produkt. Även Sharon Stone och Zinedine Zidane – en kontinuerlig besökare även under spelarkarriären – har funnits på besökslistan.

Viktminskingsprogrammet skapades av fransmannen Henri Chenot. Tydligen ska inte viktminskningen under veckan var det som prioriteras mest, utan det handlar om att låta organen vila för att se om det går att förbättra ämnesomsättningen. Dessutom håller man på med bland annat avgiftning och massager. Allt är individanpassat för varje besökare, så ett besök på sex dagar går på 40 000 – 50 000 SEK.

Ett billigt pris för att se om de kan dra bort Bahlouli från Mourad Meghni-spåret för att istället kopieras mer mot Nabil Fekir.

***

OMGÅNGENS ELVA (4-3-3)

Sala 500075
Mounier
500099 – Charbonnier Stade_reims – Henrique 500015
Delaplace 500054 – Abdullah 501913
Veigneau 501904 – Saad 500075 – Wallace Monaco_AS – Abdallah 553251
Enyeama 500054

@jonas_hansson

Publicerad 2015-03-02 kl 15:15
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons