Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nördläsningen: Toulouses akademi räddar dem kvar i Ligue 1?

Hansson blogg

1102810_la-recette-de-dominique-arribage-TOULOUSE-ARRIBAGE-170315-268336

1. Jag måste ha hjälp med vem Touloues nya tränare Arribagé är lik.

2. Arribagés första match som huvudansvarig: derby vid Garonne mot Bordeaux. Vinst 2-1.

Toulouse slängde bort Alain Casanova efter sju års jobb. En för stel utveckling med svårforcerad trist 4-1-4-1 och dyra etablerade Ligue 1-talanger gjorde att Casanova och Toulouse testade Östeuropascouting och Bielsa-kramande, men @EspoirsduFootball ville också peka Casanovas förutsättningar. Spelare som försvunnit sedan Casanova blev anställd (exklusive Aurier):

CAO_dpTWYAAtCa8

Ett snitt på mer än två tappade nycklar per sommar.  Alla de där, exklusive Braaten, var genuint bra Ligue 1-spelare.

Annons

Hur Toulouse jobbar nu? De slängde bort huvudtränare, assistent, målvaktstränare, och till sommaren även transferansvarige. Det ska bli en ny organisation, mest byggd på de som redan finns där.

Scouten Arribagé fick huvudansvar, reservlagstränaren Debève blir assistent, och ungdomarnas målvaktstränare Teddy Richert (ni minns från Sochaux?) tar nu hand om seniormålvakter. Tillsammans har de själva spelat över 1100 Ligue 1-matcher, så de kan det här med att klara sig kvar.

Arribagé själv kom fram från Toulouses akademi som yngling. Hur han skötte matchen mot Bordeaux?

Den egna produkten Ali Ahamada fick tillbaka sin startplats i målet. Den egna produkten Akpa-Akpro fick kaptensbindeln. Den egna produkten Bodiger fick sin första start sedan premiären, och var bäst på plan samtidigt som han fixade en fin assist till den egna produkten-ish Ben Yedders 1-0.

Annons

Uppdrag överleva kan fungera med det man redan har. Hur är då resten av botten?

tabell

Metz måste ta ikapp elva poäng på nio omgångar, och RC Lens måste ta ikapp sju poäng samt klara av att slå bort sin tvångsnedflyttning. Två av tre nedflyttningslag är alltså redan klara.

Sedan Ligue 1 gjordes om till en 20-lagsliga har det krävts följande poängantal för att hänga kvar (senaste säsongen först):

41-39-39-45-33-38-41-40-34-43-39-39

Under en säsong räckte det med 33, för att man under nästa säsong kunde få 45 poäng och ändå åka ur (AS Monaco tog 44 poäng den säsongen, och åkte ur), så det finns ingen magisk siffra.

Såvida inget lag gör en katastrofvår så kommer det att krävas över 40 poäng för att hänga kvar i Ligue 1. Noterar att SC Bastia, 37 poäng, har det svåraste spelschemat och hemmaplansfördelproblematik. Jag gissar på att lagen i topp-11 ska vara säkra, men sedan är det svårare. Jag har en dålig magkänsla kring Lorient.

Annons

***

SC Bastia? Vad deras supportrar röstade på när de skulle till valurnan för att rösta om lokalpolitiker: huvudtränaren Printant. Förmodligen en uppskattningsgest snarare än ett försök att få bort honom.

***

No Totti, no party. Thauvin, no party. Försök inte ens.

***

OMGÅNGENS ELVA (4-3-3)

Payet 500083 – Batshuayi 500083 – Gradel 500225
Moutinho Monaco_AS – Bodiger 524391 – Pastore PSG_logo
Kurzawa Monaco_AS – Kana-Biyik 524391 – Théophile-Catherine 500225 – Abdallah 553251
Pouplin logo_nice_100

@jonas_hansson

Annons
Publicerad 2015-03-23 18:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto